Sie porobiło... ;) Więcej zagadek i domysłów niż konkretów.. Na NWZA akcje zarejestrowała tylko Fundacja Nowaka 1 781 000 szt, choć w oficjalnych danych ma 1 855 711 szt- albo Nowak niezarejestrowal wszystkich akcji, bądź sprzedawał w ostatnim czasie ponad 74 000, taka ilość nie wymaga komunikowania.. Ragnar niezarejstrował swojego pakietu, mógł być dogadany z Nowakiem, co do glosowania, bądź sprzedawał w ostatnim czasie i lada dzień stosowny komunikat o wyjściu z Defence. Nowy czlonek RN i jego kwalifikacje wpisują się w nową strategię spółki. Zagadką dla mnie pozostaje przerwa w obradach, proponowane uchwaly zostały przegłosowanie, oprócz wolnych wniosków, o których nic nie wspomniano w dzisiejszych komunikatach.
Do piątku nowy inwestor i prawdopodobnie jakiś umowa o współpracy. Początek grudnia (może wcześniej)- personnel change...Tak widzę scenariusz na najlbiższe dni.
Następnym infem za 3 tygodnie będzie że nowy członek rady nagle zachorował i musiał zrezygnować z pełnienia funkcji. Ragnar sprzedał akcje takze niebawem następny komunikat. Jak to jest z tym kursem akcji ? Kiedy spółce zacznie zależeć żeby był wysoko skoro cena emisji ma być rynkowa ?
Przewodniczącą wczorajszego NWZA była Aleksandra Brożek, w obradach ogłoszono przerwę. Z przyjętego porządku obrad nie zrealizowano pkt. 7 wolne wnioski- czy może mieć to związek z nowym inwestorem i być może udzialem w tym procesie A. Bożek? W/w pani specjalizuje się w obsłudze transakcji fuzji i przejęć, bieżącej obsłudze spółek publicznych notowanych na rynku NewConnect oraz prawie gospodarczym..
Trochę niezrozumiałe te komunikaty. Rzuca się w oczy błąd w dacie (21 sierpnia), informacja o przerwach w obradach jest tylko w tytule powiadomienia. Także pytanie czy będzie jakaś poprawka. Brak Ragnara tez jest interesujący, większe obroty były tydzień temu więc ewentualny komunikat o wyjściu powinien już być, no może jeszcze dziś. Co do Pani Bożek to ciekawy wybór, w informacjach z LinkedIn można też wyczytać, że posługuje się jezykiem rosyjskim, co może też mieć znaczenie ale nie musi. Tak czy siak czekam na jakieś konkrety, widzę potencjał, oczywiście jak zawsze z ograniczonym zaufaniem.
Dnia 2025-11-25 o godz. 13:02 ~Bart napisał(a): > Trochę niezrozumiałe te komunikaty. Rzuca się w oczy błąd w dacie (21 sierpnia), informacja o przerwach w obradach jest tylko w tytule powiadomienia. Także pytanie czy będzie jakaś poprawka. Brak Ragnara tez jest interesujący, większe obroty były tydzień temu więc ewentualny komunikat o wyjściu powinien już być, no może jeszcze dziś. Co do Pani Bożek to ciekawy wybór, w informacjach z LinkedIn można też wyczytać, że posługuje się jezykiem rosyjskim, co może też mieć znaczenie ale nie musi. Tak czy siak czekam na jakieś konkrety, widzę potencjał, oczywiście jak zawsze z ograniczonym zaufaniem.
Też mi tu pachnie wyjsciem Ragnara ten zjazd kursu, ale jeżeli został w akcjonariacie, to zostaje zniżka kursu pod nową emisję dla potnecjalnego inwestora. Kwestia tylko, jak chcą obliczyć cene rynkową dla nowej emisji i od jakiej daty. Oj, będą duże emocje.. ;)
Kolego,Daszek widzę u Ciebie pewną niespójność intelektualną, pisałeś kiedyś ad vocem,że to całkiem inna bajka i cena nie może być ustalana bo to dla poważnego kontrahenta, a dzisiaj piszesz co innego.Co to się wydarzyło w międzyczasie?
Dnia 2025-11-25 o godz. 14:33 ~Robek napisał(a): > Kolego,Daszek widzę u Ciebie pewną niespójność intelektualną, pisałeś kiedyś ad vocem,że to całkiem inna bajka i cena nie może być ustalana bo to dla poważnego kontrahenta, a dzisiaj piszesz co innego.Co to się wydarzyło w międzyczasie?
Nic się nie wydarzyło. Odniosę się do tego o co pytasz wieczorem, żle zrozumiałeś moją wypowiedź..
Dnia 2025-11-25 o godz. 15:00 ~daszek napisał(a): > Dnia 2025-11-25 o godz. 14:33 ~Robek napisał(a): > > Kolego,Daszek widzę u Ciebie pewną niespójność intelektualną, pisałeś kiedyś ad vocem,że to całkiem inna bajka i cena nie może być ustalana bo to dla poważnego kontrahenta, a dzisiaj piszesz co innego.Co to się wydarzyło w międzyczasie? > > Nic się nie wydarzyło. Odniosę się do tego o co pytasz wieczorem, żle zrozumiałeś moją wypowiedź..
Co do Twojego pytania. Postawiłeś w jednym ze swoich postów tezę, że spadki, to jest gra pod cene emisyjną dla inwestora, napisałem, że to zagranie na niewiele się zda, bo jak nową emisję obejmie inwestor/ fundusz branżowy, to kurs odjedzie. W moim wczorajszym postcie rozważałem co było przyczyną tego zjazdu, na chwilę obecną Ragnar nie komunikował, więc z dużym prawdopodobieństwiem można przyjąć, że jest nadal w akcjonariacie, więc zasadne było pochylenie się na Twoją tezą o uwalaniu kursu pod nową emisję. I tu podstawowa kwestia, jaki przyjmą algorytm ustalania ceny emisyjnej/rynkowej i od jakiej daty, bo jeżeli zrobią ukłon w stronę inwestora i ustalą sobie średnią cenę emisyjną z ostatnich 3 miesięcy np. do dnia 21 listopada, kiedy to kurs zjechał poniżej 1 zł, to cena emisyjna będzie niższa. A jeżeli będzie to termin z uwzględniem terminu po podaniu komunikatu o inwestorze, to zakladam, że kurs będzie wyżej i średnia będzie wyższa. Rozważanie czysto teoretyczne, ważne co się wydarzy w najbliższym czasie.. ;)
Przepraszam że odpisuję że zwłoką, ale dopiero wczytałem się w Twój post.Nadal trochę gubisz się w zeznaniach.Napisalem że
spadki są pod ustalenie ceny,Ty napisałeś że nie bo to dla poważnego kontrahenta,a teraz piszesz że jednak pod niego.Jesli nie ma komunikatu od Bednarowicza to by jednak świadczyło o tym co pisałem. Bez urazy,to nie są jakieś osobiste wycieczki.Pozdrawiam.
Dnia 2025-11-27 o godz. 09:40 ~Robek napisał(a): > Przepraszam że odpisuję że zwłoką, ale dopiero wczytałem się w Twój post.Nadal trochę gubisz się w zeznaniach.Napisalem że > > spadki są pod ustalenie ceny,Ty napisałeś że nie bo to dla poważnego kontrahenta,a teraz piszesz że jednak pod niego.Jesli nie ma komunikatu od Bednarowicza to by jednak świadczyło o tym co pisałem. Bez urazy,to nie są jakieś osobiste wycieczki.Pozdrawiam.
Nie traktuje wymiany poglądów z Tobą, jako osobistych wycieczek. Nadal twierdzę, że to być może "sztuczne" zaniżanie kursu pod nową emisą dla wybranego inwestora nie przyniesie oczekiwanych rezultatów, bo z chwilą zakomunikowania o wyborze kurs poprostu odjedzie, co podnosiłem w poprzednich postach. Natomiast zasadniczą kwestią jest, jaki przyjmą algorytm wyliczenia ceny emisyjnej/rynkowej. Ale zostawmy to, zapowiada się " gorący" koniec tygodnia.