• Powód Autor: ~Pablo [185.174.155.*]
    Jest jakiś konkretny powód dlaczego to leci? Ktoś ma już wyniki i pod to leci? Czy to zwykła panika?
  • Re: Powód Autor: ~Fqrf [31.60.64.*]
    Kto ma wiedziec ten wie... my tylko stracilismy jak zwykle wierzac w bajki
  • Re: Powód Autor: ~Pablo [185.174.155.*]
    Panika.. a tu dopeiro poł godziny sesji ....
  • Re: Powód Autor: allil [188.33.34.*]
    dzisiaj kończymy na zielono
    Skąd takie przekonanie? Szklana kula czy bardziej rzetelne info?
  • Re: Powód Autor: allil [188.33.34.*]
    zobacz na jakim obrocie są te "drastyczne" kontrolowane spadki
  • Re: Powód Autor: ~Lck [37.47.246.*]
    Lubie takie sesje :)
    Panowie jestem ciut zielony w tym. Chodzi Wam o małe zrzuty?
  • Re: Powód Autor: ~AK [185.157.14.*]
    Wyniki muszą być tragiczne skoro tak leci...
    Dowiemy sie. Na razie nikt nie widzial
  • Re: Powód Autor: ~Fqrf [31.60.64.*]
    Niestety
  • Re: Powód Autor: ~Kris [37.31.142.*]
    Górnika trzeba zapytać. On wszytko w różowych okularach widzi.
  • Re: Powód Autor: ~lol [185.31.217.*]
    zbrojeniówki i bessa po prostu.
    Założyłem wątek żeby merytorycznie się wypowiedział ktoś. Ja wiem, że to poniekąd wróżenie z fusów, ale bez plucia proszę. Od siania fermentu tu są setki wątków..
  • Re: Powód Autor: ~Rudi [37.31.42.*]
    To nie pod wyniki a pokój Trumpa. Zobaczcie inne "zbrojeniowki"
    Nie będzie żadnego pokoju.
    Może i nie będzie, ale przez te zapowiedzi kurs będzie dużo niżej
  • Re: Powód Autor: ~ulica [217.173.3.*]
    tu sie tyle dzieje, ze moze byc wszystko i nic - w kazdym razie bumech majac sama silesie potrafil byc wyceniany x3 niz jest teraz - niech to da do myslenia. Poprzedni kwartal juz pokazal ze kopalnia po restrukturyzacji tez zarabia. Wg mnie bedzie dobrze, spadek na malym wolumenie wyglada na sterowany
    No bardzo to jest podejrzane...
    to gielda - nie ma skrupulow, a jak widac mozna za 1mln bujac spolka o 10% przy kapitalizacji 400 mln, wiec latwo o wyleszczenie slabych. Osobiscie mam pakiet niespelna 3k akcji, srednia 27 - na teraz spokojnie czekam. Przy 40 dwa miesiace temu kazdy wierzyl w spolke, a przy 22 juz nie? Czy poza nowymi, dobrymi informacjami od tego czasu cos sie zmienilo? Trzeba myslec samodzielnie.
    Masz rację.
    Zobacz jak silnie działa nagon na spadki. Ludzie nie wyrabiają psychicznie.
    Tu nawet jak z wozow nic nie bedzie, a dorzucą farmę, pellet i kopalnia bedzie rocznie 30-50 mln na plus, to bedziemy wyzej. Do tego jeszcze ma byc elektrocieplownia. Czas pokaze
    Ale muszę przyznać, że bumech testuje moją cierpliwość bardzoooo ;)
    Spokojnie jakby papier byl nic nie warty to by tyle nie naganiali w niedziele
    Krotkoterminowo to spekulacja - od wrzesnia juz mielismy szczyt 40, dolek na 25, powrot w okolice 38 i znowu dolek w okolice 20.
    Dlugoterminowo w tym czasie nic sie nie zmienilo. Jak wierzysz w spolke i ze dowioza - trzymac do wiosny.
    Dzis wyniki, ktore tez rzuca nam wiecej swiatla co sie faktycznie dzieje. Cierpliwosci tu trzeba duzo - jeszcze pewnie nie raz zatrzesie zarowno w gore jak i dol.
    Co z tego jak od ostatniego szczytu spadło już prawie 50%. Prezes (poprzez fundację) wyrzucił akcje w rynek i się śmieje, że znalazł chętnego na kupno po wyższej cenie. Jak spadnie na 15zł to wzrost do 30 to będzie 100% - to nieczęsto się zdarza...
    Nie wyrzucil w rynek. Poza tym w tym samym czasie byla pożyczka dla spolki od fundacji na finansowanie nowego projektu.

Tutaj jedno dobre info potrafilo wywolac wzrost o 200% w tydzien - taka spolka. Tak samo jak i brak zlych informacji, a mamy spadek cialge od miesiaca.

Czekam na merotoryczny argument, co poza spekulacja i sentymentem zmienilo sie od ostatniego szczytu?
  • Re: Powód Autor: kno [83.10.227.*]
    No właśnie nic się nie zmieniło i w tym problem. Ludzie nakupowali akcji, bo po serii obietnic w postaci różnorakich ESPI kurs róśł. ESPI się skończyły, o realizacji obietnic na razie cicho (nie mówię, że nic nie robią, ale jak robią to o tym nie mówią) to i kurs zaczął lecieć w dół. Taka to spółka, że tu nic nie trzyma się fundamentów.
    A o czym maja informowac? Pellet idzie swoim torem, bylo info o wadium.
    Przejmuja spolke pod Oze zeby miec finansowanie i dostep do kapitalu.
    Wozy maja byc zlozone na wiosne i zaprezentowane.
    Bylo info o kontrakcie na pellet na 160mln.

Co jeszcze mieli powiedziec?

Jak ktos kupowal na lokalnym szczycie to pretensje do siebie. Wg mnie zakupy w przedziale 20-30 sa rozsadne patrzac dlugoterminowo - nie przewidzisz tu tygodnia odpalu czy korekty.
  • Re: Powód Autor: ~west [185.21.86.*]
    Rosło pod bajeczki to teraz kurs musi wrócić do rzeczywistości
    Już wielokrotnie pisałem, że na poważne kroki potrzeba czasu, a niektórzy spodziewają się, że w tydzień stanie farma albo zmontują wozy. Spróbuj w życiu codziennym załatwić na coś pozwolenie - miesiące czekania.
    Masz rację, szybko nie da się nic dużego zrobić. Ale jak jesteś właścicielem firmy i widzisz jak spekulanci zwalają Ci kurs akcji bez powodu (tracisz skoro jesteś udziałowcem większościowym) to podejmujesz jakieś kroki by temu zapobiec, a nie biernie patrzysz...
    Oczywiście, masz rację.
    Sutkowski juz mowil, ze dla niego manipulacje kursem nie sa istotne - nie sprzedaje tylko robi swoje.
    Czy mozna mu ufac? Nie wiem, ale jedno jest pewne - nie pozyczalby upadlemu bankrutowi 25mln z wlasnej kieszeni.
    Jeszcze duzo zmian w RN, Zarzadzie - jak spolka odpali ze wszystkimi profilami swojej dzialalnosci bedzie grubo, bo wiekszosc z nich sie uzupelnia nawzajem co tez znacząco obniży im koszty i poprawi rentownosc.

farmy (maja duze potrzeby na energie, nadwyzka na sprzedaz)
    Pellet i wegiel do cieplowni, nadwyzka na sprzedaz

Wozy bojowe - to inna odnoga, ale maja gotowy zaklad po produkcji maszyn gorniczych - kwestia przygotowania linii.
    Wszystko trzyma sie kupy
    No właśnie trzyma się kupy, a mamy -9%. Nie rozumiem tego.
    To jest GPW, nie ma duzo kapitalu i latwo o manipulacje. Glowny indeks stoi w tym samym miejscu z korektami od 20 lat - tutaj jedyne sensowne granie to kupowanie „pewnych” spolek na korektach lub wyszukiwanie perelek jak wg mnie bumech.
    Nie ma drugiej takiej spolki na GPW - ale ryzyko tez duze. Z jednej strony moze byc bankrut, a z drugiej jak wszystko odpali to bedzie cap x10.

Uwazasz ze dzis to ulica jak my wywala swoje pakiety? Czemu w takim razie nie wyprzedala sie po 32, 35, czy na szczytach?
    Jak ktos przy 32 uwazal, ze odbije to teraz tez powienien - jezeli nie to kieruje sie strachem i gielda nie dla niego.
    Ludzie boją się strat i idą za tłumem. Widać to dzisiaj aż za bardzo. Jeśli dziś info będzie dobre to jutro dokładnie ci sami ludzie będą kupować akcje na wyścigi.
    Ja wierzę w tę spółkę. Wiele było na mojej drodze zakupów, gdzie nie było tej wiary i wywalałem akcje. Tutaj za dużo się dzieje żeby nie miało to odpalić. Oczywiście istnieje ryzyko, że to jedno wielkie oszustwo, ale szanse są znikome.
    Wg mnie teraz to nie ludzie a automaty - jak ktos wchodzil powyzej 30 miesiac temu nie wierze ze teraz sprzedaje - a z drugiej strony Ci co siedza od 8, 10, 15 pewnie juz sprzedali.
    Jakby bylo tak bardzo zle grubi by powywalali na wyzszych poziomach, a tam raczej byly zakupy.
    Sam moglem sprzedac przy 40 z 50% zyskiem ale wg mnie potencjal jeszcze do wzrostu wiekszy. Nie jestem fanem robienia kolek - ale moze to lepsza taktyka na naszej gpw
    Aaa no to faktycznie mogą być SL..
    Nawet nie SL - po prostu grubas przerzuca od siebie do siebie liczac przy tym na akcje od wyleszczonych. Pozniej na niższym poziomie moze sie zapakować na grubo, a nastepnie wywalac z zyskiem.
    Chyba, że tak. Pozostaje czekać na wyniki. Oby były dobre ;)
  • Re: Powód Autor: ~Bartek [79.185.172.*]
    Ja na chwilę obecną jestem ponad 16000zł na minusie na Bumechu. Co mi zostaje innego jak po prostu cierpliwie czekać. Kiedyś w końcu przynajmniej na 0 wyjdę :P
    Ja aż tyle nie, ale odczuwam. Aczkolwiek w tym momencie nie zamierzam sprzedawać ze stratą, bo byłbym skrajnie głu pi ;)
    Patrzac na dynamike zmian tutaj rownie dobrze z koncem tygodnia - po wynikach i zmianie trendu
    A tymczasem fundacja mogłaby odkupić z rynku te akcje które sprzedała i zostałoby im ok 1milion zł na czysto. A potem znowu znaleźć chętnego co odkupi od nich akcje i tak w kółko. A gdyby zabrakło akcji to zawsze można dodrukować...
  • Re: Powód Autor: wolf1975 [178.235.185.*]
    Mam po 15zł trzymam . Czekajmy do kwietnia 2026 . Życzę każdemu mega zarobku . Jak to wszystko się uwiarygodni to będą trzy cyfry na kursie. Z szacunkiem do wszystkich . Pozdrawiam i CIERPLIWOŚCI .
    Dzięki i ze wzajemnością ;)
  • Re: Powód Autor: ~Niemiec [165.225.26.*]
    Soot mowil iz chcialby "kolarzy" raz a porzadnie wywalic stond... No i to sie moze dzieje, why not :)
    Poza tym na tej spolce czeba miec ein bischen Cohones, a nie plakac jak baba... W 2 miesionce pelletu, wozu oraz OZE nie zrobisz (jak kolega powyzej slusznie zauwazyl).

Kupyly(tanio) to czymac i podonzac swoim zalozeniem... a nie obgryzac paznokcie (palcow wam nie storczy).

PS. Z ta pozyczka to akurat jest tak, ze on uruchomil im 25 mln lini pozyczkowej... A ile z tego rzeczywiscie na to pojdzie etc. to juz inna sprawa. Kasa niemniej jest udostepniona przez Soota...

Mal sehen...
  • Re: Powód Autor: ~Lck [217.97.58.*]
    Jak kurs bedzie 3 cyfrowy to nie bedzie kolarzy, proste rozwiązanie, a jak kurs po dychu to ciągle się panoszą.
  • Re: Powód Autor: ~Jotko [83.26.6.*]
    Dobierać póki jest tanio .....Bo to się szybko skończy....
[x]
BUMECH -1,32% 22,45 2026-02-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.