Najśmieszniejsze Adam jest to że ok 2-3 miesiące temu pisałem że dla mnie szczyt to 7-8 zł. A jak qźwa dochodziło do 8 to jak głupek czekałem nie wiadomo na co.
Na szerokim odbywa się akcja optymalizacji podatkowej jedni zaliczają kontrolowaną stratę inni chcą stratę sprzed 5 lat wykorzystać wykazując zysk. Panowie dajcie sobie teraz spokój z liczeniem i zawężaniem sprawy tylko do pxm. Orlen wykazał miliardy zysku rdr a proszę spadł.na pysk pod stówę inni też podobny schemat. Zalecam podobne działanie lub nic nierobienie
Żadna "optymalizacja podatkowa" (skąd się takie brednie biorą???) tylko polski rynek podąża za hameryką, a tam albo się koryguje albo pęka bańka AI. Oczywiście mogliby nasi inwestorzy (bo większość obrotów WIG80 to kapitał krajowy), ale najwyraźniej brakuje nam wyobraźni.
za Ameryką ? idżmy dalej Bitcoin rządzi bananową giełdą :) przynajmniej dzięki tym co tu grają kursem można dobrać, uśrednić kulturalnie i w swoim czasie im sprzedać. Bo przecież jeszcze dużo do zrobienia.
Widzę, że mi z jakiegoś powodu ucięło pół zdania w poprzednim poście, ale nieważne. Dodam tylko, że oprócz ogólnie nieciekawej obecnie sytuacji na rynkach w ogóle, PXM stał się mało atrakcyjny po ostatnich popisach prezesa. Nie mam pojęcie po co ten człowiek biega po konferencjach i rozpowiada ciągle to samo, skoro widzi, że rynek przyjmuje plany zarządu negatywnie. Są zbyt zachowawcze, mało ambitne i nie ma w nich nic, co nie byłoby powszechną wiedzą. Mógłby sobie to po prostu odpuścić i pracować na konkretami, w co wierzę, że robi wraz z resztą decydentów PXM.
Morświn, nie są to brednie, bo to się powszechnie dzieje ale Twoje argumenty tak oczywiście są też w mojej opinii jako przede wszystkim na miejscu. Po co tak ofensywnie podchodzić do wypowiedzi.
Widziałem z krótkimi epizodami od 2017r.
Polimex to spółka skarbu państwa. Zarządzania z klucza partyjnego. Do teraz robiła za grosze kontrakty dla innych spółek skarbu państwa.
Do tego dochodzi tutaj mocna spółdzielnia. Każdy pamięta ich Nicki TVN pyra księgowy oldsh.... I inni. Oni kupili po średniej pewnie gdzieś koło 2 pln a opchneli koło 7pln. Mieli miliony akcji. Więc wszystko x3-
, x4.
Ja odrobiłem wszystkie straty na tej spółce. Straciłem wiele lat życia.
Mailem sl ustawiony tak że zarobiłem ponad 100procent.
(Usrednialem) Jednak licząc inflację to i tak wynik gorszy niż bym kupił np. obligacje skarbu państwa.
Powiedziałem sobie, że kolejnego zjazdu do 2 pln nie przeżyje.
Mailem mały pakiet licząc że zrobią jeszcze drugi szczyt.
Jak teraz będzie?
Tradycyjnie zobaczymy.
Jak spadnie w okolice 2 pln to kupie :)
Jak odjedzie na 20pln trudno...
Powodzenia
Wzruszająca historia Adasiu ... grunt że sobie poradziłeś , a że nie jesteś multimilionerem trudno , napewno to sobie wytłumaczysz i nie słuchaj ludzi którzy wymyślają ciągłe pozytywy to jest jungle.