• gleba Autor: ~realista [91.225.135.*]
    Zysk netto tylko 20 % powyżej konsensusu? To 20 % w dół kurs.
    Bez Złotego Dźojstika za grę roku PC, tylko nominacja? Minus 80%.
    Ale że Alex Jordan nie dostał - bankructwo, kara śmierci dla zarządu, kurs 357 % w dół, wiadomo.
    Cena/zysk 26?To 26 % na glebę.
    Cena/wartość księgowa 1,6? To kurs na 1,6 zł.
    To takie proste prawdy, przecież wiadomo, że kupuje się, gdy na szczytach, a sprzedaje w dołkach.
  • Re: gleba Autor: ~realista [91.225.135.*]
    ...a, jeszcze szkoda, że nie ma notowań 24h,bo przynajmniej cały czas leciałoby na -500 zł. Poza tym - bitcoin spada, to 11bit też będzie - przecież połowa nazwy taka sama, to takie same powinny być minusy, jak powiedział prof. Miodek.
  • Re: gleba Autor: ~Bart [193.143.72.*]
    Każdy pretekst dla szorciarzy aby uwalić kurs jest dobry. Kurs w dół, ludzie sprzedają w panice a szorciarze odkupują :)

I tak to się kręci na GPW w Warszawie, teraz chyba każda spółka po w miarę dobrych wynikach / informacjach leci w dół bo oficjalnie wg. KNF 1/5 akcji na GPW jest pożyczona, w rzeczywistości pewnie będzie tego sporo więcej.
  • Re: gleba Autor: ~Wujek [46.205.201.*]
    A gdzie byli ci mityczni shorciarze jak kurs był po 600 czy 700 zł?

• Re: gleba Autor: ~wierny [91.225.135.*]
    Co robili? Zamykali długie pozycje.

A ja dla sportu swoich nie sprzedam, będę trzymał jak zegarki po dziadku, samochody po ojcu i książki po przeczytaniu. I żeby kurs latał po 10 zł, to tylko zapis na rachunku. Chociażbym był jedynym akcjonariuszem Żeby nie wiem jaki śmieć, kupiony po 70/80-procentowym spadku kiedyś odbija.
    PS No dobra, jedno auto sprzedałem, ale dlatego, że po 20 latach zamiast 1k zł zaproponowali 35k zł.
[x]
11BIT 3,20% 155,00 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.