• Zjadam batony Autor: ~Tt [91.232.46.*]
    Skubię po 500 po 1000szt a tu bez końca dochodzą nowe ile jeszcze no ile...aż będe miał 50% firmy?i tak na wielu spółkach jakbym był sam na giełdzie i kupował od it!!!!
  • Re: Zjadam batony Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    A możesz wyjawić pod jakie pozytywne informacje/nadzieje ten papier toaletowy (póki co) kupujesz? Jestem niezmiernie ciekaw co cię w tej spółce aktualnie tak fascynuje.
  • Re: Zjadam batony Autor: ~inwestor [217.8.175.*]
    @akcjonariusz
    a ty zarobiles kiedykolwiek choc 1zl na gieldzie?
    Moonlit to AI (przynajmiej wg raportu) wielkie naszcze nieszczescie ze spolka jest notowana na GPW nie na Wall Street bo wycena byla by taka ze nawet ty bylbys zamoznym czlowiekiem ...
    a co bedzie tutaj nie wiadomo nikt nie wie czy prezes jest na tyle kompetenty aby przekuc technologie AI w zyski? bo napewno nie ma kompetencji showmena i nie obiecuje gruszek na wierzbie czego efektem jest ultra niska wycena i marazm na kursie.
    Jestem pewny ze startup wchodzacy na NC zajmujacy sie technolona AI mialby wyzsza kapitalizacje niz obecnie Moonlit
  • Re: Zjadam batony Autor: ~akcjonariusz [194.9.78.*]
    Zastanawiam się na jakie pytanie odpowiadasz i nie nie mogę się go doszukać. No chyba, że piszesz żeby pitolić i nic ponadto. Napisz jak będziesz miał jakąś sensowną myśl, bo nie rozumiem o co ci biega.
  • Re: Zjadam batony Autor: ~Tt [91.232.46.*]
    Giełda bez was byłaby taka nudna.drogi akcjonariuszu odpowiem na pytanie 31grudnia.oczywiscie dalej zbieram akcje.i chyba tylko ja je zbieram mi pasuje.pozdrawiam.
    Podpowiem tak samo zbierałem milton esex kupowałem po 30gr.ale czekam na 3zł.jak się tam dokopiecie w forum to tam byłem.nick mam zawsze ten sam.
  • Re: Zjadam batony Autor: ~akcjonariusz [194.9.79.*]
    Szkoda, że głośno głosisz systematyczne powiększanie swego portfela po obecnym kursie 0,30, a jednocześnie do wymownej daty mocno zastanawiająco robisz tajemnicę z powodów, a może wiedzy tobą kierujących. To wszystko w momencie stagnacji w wynikach finansowych spółki, braku jakichkolwiek oficjalnych pozytywnych informacji ze spółki, czy o spółce. Jak długo można kierować się dobrym wrażeniem z Prezesa, udziałem w projekcie renomowanej drugiej giełdowej spółki, gdzie również prezesuje i ich wspólnym zaangażowaniu finansowym w projekt. Jak już zwracałem uwagę, polityka informacyjna Moonlita w zasadzie nie istnieje. Strona aktualizowana jest chyba tylko w zakładkach: Giełda, WZA i Raporty. Zakładka Władze spółki jest nieaktualna od czerwca obecnego roku. Do 31.12.2025 r. nie otrzymamy wyników Q4/2025 r. W takim razie data ta może być wyłącznie odbierana jako koniec roku kalendarzowego. Tu nawet nie ma jakich pozytywnych pogłosek kupować, bo żadnych nie ma. Gdyby na dniach ogłosili kolejną emisję publiczną, to w mojej ocenie nie ma podstaw uczestniczenia w niej. Gdyby z pp, to jak wyżej i sprzedałbym swoje pp. Do jakiego momentu ma być budujący fakt, że ktoś pogłębia swój udział w projekcie? To w pewnym momencie przestaje oddziaływać. Na podstawie powyższych faktów wysnuć mogę cztery wnioski: Nie jesteś obciążony historycznymi zakupami akcji Moonlita po horendalnych w obecnym poglądzie wycenach, masz pozytywną wiedzę niedostępną innym, stanowiącą argument twego działania, albo jej nie masz i jesteś szalony dysponując "zwykłymi/przeciętnymi" środkami finansowymi, albo jej nie masz i strzelasz w ciemno z zamiarem super bonusa za bardzo duże ryzyko dysponując "ponadprzeciętnymi" środkami finansowymi, przy gotowości utraty zainwestowanych środków. Wyrażę jeszcze pogląd, że dostrzeżone pewne podobieństwo do Milton Essex SA może być mylące dla posiadaczy Moonlita, a i pomimo obecnych wzrostów na tamtej spółce, wg mnie wynikających z kupowania wczesnych pogłosek, docelowe dla ciebie 3,00 może nieprędko ziścić się, albo wcale. Mimo wszystko namawiam do rzetelnej dyskusji, a nie tylko informowania o swych bezpodstawnych lub wydających się bezpodstawnymi posunięciach.
    Skazenie psychiki historycznymi wycenami lepiej zakopac gleboko i sie tym nie sugerowac teraz jest nowe rozdanie nowe szanse i nowe zagrozenia
    Pisz z sensem. Tu nie chodzi o psychikę, lecz o już dokonane zaangażowanie finansowe, o średni koszt zakupu akcji, o politykę informacyjną firmy.
    sredni koszt mozna obnizyc w przypadku tej spolki za groszowy kapital okazji bylo wiele
  • Re: Zjadam batony Autor: ~akcjonariusz [194.9.79.*]
    Rozumiem, że odkupując od ciebie. Ciekawe jaką historyjkę do swej oferty dorobisz?
    nawet nie potrafisz czytac ze zrozumieniem (poprawnym) a co tu dopiero mowic o zarabianiu na gieldzie ...
    masz jakas strategie inwestycyjna wobec Moonlit? czy tylko bierne czekanie az do emerytury lub dluzej z papierem na rachunku?
    Czytam ze zrozumieniem. Twoja pamięć krótka szwankuje. Nie zajmuję się spekułą. Jestem inwestorem.
    Tł: zjadasz batony to masz właśnie okazję na batona z prawdziwego zdarzenia. Konkretna inwestycja. 5 gr wyżej to zaledwie skromne 3945,00 ponad twoje pierwotne kalkulacje. Jeśli kieruje tobą pozytywna wiedza o spółce to może warto?
    Po co jak i tak oddacie taniej.kwestia czasu i zabawy.dziś wystawilem 300k.ale na chwile .jak się uprę to dacie po 25gr.i to serio.
    Widziałem te 300k na S po 0,30 i zastanawiam się w tym momencie po ile kupowałeś oraz jaką masz średnią, skoro byłeś gotów to oddać po tej cenie? Jak rozumiem z zyskiem.
    rozumiem ze dumnym mianem inwestora okreslasz m.in. siebie czyli czlowieka pracujacego na etacie i dorzucajacemu co jakich czas kapital do gieldy nigdy go nie pomnazajac ani nie wyplacajac ... hmmm bardziej humanitarne bylo by wspomoc i rozdac biednym niz sponsorowac bogatych lub mniej bogatych "spekulantow" gieldowych??

ps: batoniarz moze bral po 10groszy bylo kilka emisji jakis czas temu chyba 2,4mln akcji kto nie kupil ten gapa _)))
    Inwestor: jesteś mało zorientowany. Akcje z emisji, które wspominasz nie są jeszcze w obrocie giełdowym.
    ty wogule masz jakiekolwiek pojecie o zarabianiu na gieldzie? jestem pewny ze nie ze ani grosza nie zarobiles tylko zasililes budzet gieldy .... oto nie musza byc akcje w obrocie jak masz je juz kupione i pewne ze sa twoje to sprzedajesz inne moze kupione drozej lekka reka, przy okazji robiac optymalizacje podatkowa kazdy o tym wie
  • Re: Zjadam batony Autor: ~akcjonariusz [194.9.78.*]
    inwestor: Człowieku, nie masz sensownych merytorycznych argumentów więc czynisz w zastępstwie prywatne wycieczki w których bredzisz. Co gorsza okazujesz się być językowym analfabetą. Nie chce mi się, słabość mnie ogarnia na myśl o jakieś sensownej konwersacji z tobą. Mamona to nie wszystko, trzeba coś więcej sobą przedstawiać. Osobowościowe karły sprowadzają życie do mamony i oceniają ludzi z perspektywy mamony, zysków finansowych. Żenada...
    Niewiadów czyli stare pgm kupiłem po 15groszy zarobiłem dużo i sprzedałem wszystko 1dnia i reszte spólek też.do zera bez skrupułów.zawsze kupuje kilka spółek po kilkaset tyś szt.jak jedna wypala kilkaset procent lub kilka tys procent sprzedaje wszystko naraz.uwalam kurs do dna.i tak od nowa.ale trzeba duuuuzzzzżo czasuuuuuuuuu.i ten jeden piękny dzień lub horror.co wkurza to dziś patrze ns pko minus 320tys jutro plus 400tys taki e wahania kursu wystarczy pare procent.
    @Tt nie widzisz ze jestes tu jednym z 2 akcjonariuszy zainteresowanym zarabianiem pieniedzy ... pozostali akcjonariusze monlit to sponsorzy albo wolontariat
[x]
MOONLIT 0,57% 0,35 2026-05-28 15:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.