• Witam współudziałowców:) Autor: ~OLO [188.146.154.*]
    Czekałem na poziom 11,80z zł. od pól roku, wszystkie negatywne składowe, które przewidywałem wyszły na jaw, wyniki w mojej ocenie są dobiciem cenowym. Tak to postrzegam i liczę, że się nie mylę, co potwierdziłem dzisiaj swoimi pieniędzmi.
    Wiecznym malkontentom dziękuję za opinie, pozwólcie, ze to rynek zweryfikuje moje inwestycje.
    To nie porada, jedynie moje subiektywne zdanie, myślcie mądrze i samodzielnie.
    Pozdrawiam.
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Janek [37.109.148.*]
    Witam
    Ja znacznie wyzej wiec licze ze na 5% zysku sie nie wysypiesz brachu
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Ech [5.173.25.*]
    Moje zdanie jest podobne , dzisiaj doładowałem pod korek i uważam że jest to dobra cena . 11,80 jest wsparcie i jak do końca sesji wytrzyma to powinien być odwrót na północ .
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~oko [31.182.6.*]
    Dnia 2025-11-20 o godz. 12:40 ~Ech napisał(a):
    > Moje zdanie jest podobne , dzisiaj doładowałem pod korek i uważam że jest to dobra cena . 11,80 jest wsparcie i jak do końca sesji wytrzyma to powinien być odwrót na północ .

Ile tu już wsparć było... Więc jak wytrzyma.. Ale jak nie wytrzyma...
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Optymista [163.116.189.*]
    Odbije jak przy XTB
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~OLO [188.146.154.*]
    11.5 zł ,z dużą przyjemnością zwiększyłem zaangażowanie. Gdyby udało się jeszcze taniej kupić, nie zawaham się ani chwili.
    Trzymajcie za mnie kciuki:)
    Pamiętajcie, myślcie rozsądnie i samodzielnie, bo i mnie się zdarza czasem pomylić.
    Powodzenia wszystkim zaangażowanym,
    Pozdrawiam
    Powodzenia również życzę , też dobrałem dzisiaj po 11,49 zł i czekam do lepszych czasów .
    Dnia 2025-11-20 o godz. 12:44 ~Optymista napisał(a):
    > Odbije jak przy XTB
    Jak to mówią - optymista to źle poinformowany pesymista. W XTB nie ma sporu właścicielskiego...

• Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Rp [37.225.84.*]
    Już rynek zweryfikował twoje decyzję inwestycyjne, teraz będziesz czekał następne pół roku ale żeby wyjść chociaż na 0
    Ja mogę czekać 2 lata i więcej a ty stój na peronie I szlochaj .
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Gr [213.134.168.*]
    Ja kupilem 8000 sztuk w ostatnim czasie ale mam średnia 13.60.... lipa mega strata juz spora ale trzymam choćby 2 lata a jest spora szansa ze zarobie
    Dnia 2025-11-21 o godz. 13:00 ~Ech napisał(a):
    > Ja mogę czekać 2 lata i więcej a ty stój na peronie I szlochaj .

Powróciły nieśmiertelne teksty o peroniarzach i staniu na peronie - ostatnio dużo ich było przy kursie 14-15 zł. Jak to się tutaj wielu ekscytowało, ze to taka okazja - pociąg odjeżdża a malkontenci zostali na peronie. Peroniarze zostali a pociąg pojechał ale nie w tę stronę i ci wszyscy prześmiewcy zawiśli na hakach albo uciekli ze stratą i pochowali się po norach. Ale są pierwsi odważni - pociąg rusza a peroniarze znowu zostaną na peronie :)
    Dnia 2025-11-20 o godz. 12:30 ~OLO napisał(a):
    > Czekałem na poziom 11,80z zł. od pól roku, wszystkie negatywne składowe, które przewidywałem wyszły na jaw, wyniki w mojej ocenie są dobiciem cenowym. Tak to postrzegam i liczę, że się nie mylę, co potwierdziłem dzisiaj swoimi pieniędzmi.
    > Wiecznym malkontentom dziękuję za opinie, pozwólcie, ze to rynek zweryfikuje moje inwestycje.
    > To nie porada, jedynie moje subiektywne zdanie, myślcie mądrze i samodzielnie.
    > Pozdrawiam.

CPS to spóła akcyjna - tu są akcje i akcjonariusze. Jak ktoś pisze, że jest współudziałowcem spółki akcyjnej to widać jakie ma pojęcie o giełdzie...
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~desideratum [91.94.64.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=oxSwWc3v1DU&list=RDoxSwWc3v1DU&start_radio=1
    Dobre.
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~OLO [188.146.154.*]
    Po realizacji dzisiejszego zlecenia kończącego cykl zakupów ze średnią 11,31 zł uznaję proces za zamknięty.
    Teraz spokojnie czekam na odpowiednie poziomy do sprzedaży.
    Jeśli udam i się odnaleźć ten wątek po realizacji zysków, pochwalę się:)
    Wszystkim zaangażowanym życzę powodzenia i trzymajcie za mnie kciuki :)
    Pozdrawiam.
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~OLO [188.146.152.*]
    Proces zakupowy postanowiłem wznowić, ponieważ z okazji należy korzystać.
    Niestety z trzech wystawionych zleceń, zrealizowało się tylko jedno 19.12.2025r. za to prawie na samym dołku.
    Dzisiejsza sesja oddala szansę na realizację pozostałych zleceń i gdyby tak zostało, z kronikarskiego obowiązku notuję, że obecna średnia to 11.14 zł.
    Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Edek [91.230.99.*]
    Masz mokro?
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Gpr [95.48.77.*]
    On ma mikro
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~OLO [188.146.152.*]
    To wydawało wam się chłopcy: 
    Rp [37.225.84.*, 
    oko [31.182.6.*
    Edek [91.230.99.*
    Gpr [95.48.77.*],
    że popiszecie się intelektem?:)

Mimo to mamusie zapewne was kochają:)

Wesołych Świąt:)
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~OLO [188.146.148.*]

Dziś na otwarciu po 13 zł. zrealizowałem część zysków i liczę na odkupienie niżej, dla podniesienia średniej.
    Cały ten wątek, to moje notatki na przyszłość do analizy procesu prowadzenia inwestycji od zakupu, po zamknięcie, proszę więc się nie napinać w odpowiedziach.
    Jak zwykle trzymajcie za mnie kciuki:)
    Dobrego roku 2026 życzę nam wszystkim.
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~OLO [188.146.153.*]
    Dziś zrealizowałem zyski na całości inwestycji i jeśli nie zmieni się otoczenie, a dopełni moja analiza, odkupię całość niżej. Gdyby rynek zmusił mnie do zmiany zdania, będę starał się kupować w biegu.. Póki co zysk wynosi nieco ponad 16 %.
    Brawo ja:)
    Pozdrawiam krytykujących:)
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Lol [89.64.20.*]
    Ja zrobiłem tak samo. Oddałem dzisiaj wszystko po 13.05 He. Wszedłem za 10,77. Do ilu spadnie ?
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Zdzisław89lat [91.150.201.*]
    Tak jak Najtrek z Mbanku mówił. 8,50 - 10 zł test - bez tego nie ruszymy.
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Tytus [31.0.35.*]
    Nie ma to jak sprzedać tuż przed wybiciem trendu spadkowego haha. Ale bez takich dawców kapitału i leszczy nie byłoby wzrostów. Takie pajerze jak wy też są potrzebni. Powodzenia i machamy z pociągu haha
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Dq [193.228.123.*]
    Uważaj bo za chwilę odpiszę że wszystko dziś na dołku odkupił, pajaców tutaj nie brakuję a troli jeszcze więcej
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Dyrektor [31.0.42.*]
    Będziesz te swoje notatki długo analizował leszczu hehehehehe
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~OLO [188.146.151.*]
     Autor: ~Dyrektor [31.0.42.*] 2026-01-13 09:33
    > Będziesz te swoje notatki długo analizował leszczu hehehehehe

Owszem, nie był to trafiony pomysł. Mimo, że sprzedając po 13 zł, dało się odkupić niżej o kilkadziesiąt groszy, nie zrobiłem tego. Jak zapowiadałem w takiej sytuacji, kupowałem z biegu podnosząc średnią z 11,14 zł do 11,38 zł. Trudno, walka nadal trwa. 
    Ale żeby od razu leszczu?:)
    A jaką Ty masz średnią Dyrektor?

Z Twojego zachowania wynika, że rodzice nadal kieszonkowe dają, więc pytanie było retoryczne!

Licz się ze słowami, bo do matki na skargę pójdę i będzie szlaban na internet. 
    Wszystko jasne dzieciaku?

• Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~OLO [188.146.156.*]
    Aż strach się odezwać, by ponownie nie zostać wyśmianym rzez jakiegoś utrzymanka mamusi, ale skoro postanowiłem robić notatki, to część dziś sprzedałem i właśnie odkupiłem, obniżając średnią do 11,31 zł.
    Walka trwa, ważne by finalnie być zadowolonym, a potknięć się nie ominie.
    Pozdrawiam maminsynków:)
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Hant [31.0.95.*]
    Jednego nie rozumiem, kilka wątków wcześniej piszesz, że zamknąłeś pozycję a teraz podajesz, że ponownie kupiłeś i masz średnią 11,31. Skąd wziąłeś taką średnią skoro od 8 stycznia nie było takich spadków
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Hiob [31.0.32.*]
    Bo to forumowy przy glup jest , już sam się gubi w swoich kłamstwach. Zaraz napisze że ma średnią 2 złote olać przy głupa
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Dq [37.225.61.*]
    Dokładnie tak pisał, chyba tydzień temu ze sprzedał bo nie chce z papierem zostać na weekend
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~OLO [188.146.156.*]
    Dnia 2026-01-15 o godz. 11:23 ~Hant napisał(a):
    > Jednego nie rozumiem, kilka wątków wcześniej piszesz, że zamknąłeś pozycję a teraz podajesz, że ponownie kupiłeś i masz średnią 11,31. Skąd wziąłeś taką średnią skoro od 8 stycznia nie było takich spadków

Hant, pytasz kulturalnie, to wyjaśnię. Choć czytając uważnie moje powyższe wpisy, wszystko powinno być jasne.
    W wiadomości z dnia 2026-01-13 11:31, informuję, że sprzedane wcześniej akcje odkupowałem z ręki wyżej niż sprzedałem, dlatego średnia zakupów wzrosła z 11.14 zł, na 11.38zł. - odnosząc się do średniej początkowej.
    Dzisiejszy wpis informujący o obniżeniu średniej do 11.31 zł, (a nie nominalne z dzisiejszej transakcji z okolic 13,23 zł) podobnie jak i te ostatnie wartości wynikają tylko z tego, że na własny użytek rozliczeniowy, traktuję wszystkie obliczenia jako ciągłość, odnosząc się do pierwszej średniej. (Choć faktycznie na rachunku widnieje obecnie inna średnia zakupów).
    Innymi słowy przyjąłem, że każda transakcja obniża lub podwyższa moją średnią początkową, do której się odnoszę.
    Mam nadzieję, że wyjaśniłem zrozumiale.
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Hant [31.0.92.*]
    Okej wszystko jasne, choć ja osobiście jak zamykam pozycję w całości to przy otwarciu nowej na tym samym walorze nie opieram się na poprzedniej. Każdy ma swoje podejście i szanuję wyjaśnienie
  • Hiob, Tobie chwilę też poświęcę:) Autor: ~OLO [188.146.154.*]
    Dnia 2026-01-15 o godz. 12:32 ~Hiob napisał(a):
    > Bo to forumowy przy glup jest , już sam się gubi w swoich kłamstwach. Zaraz napisze że ma średnią 2 złote olać przy głupa

Wątpliwości Hanta wyjaśniłem, ale się nie przekonasz, bo czytanie ze zrozumieniem jest dla Ciebie równie obce, co kultura.
    Nie mam pretensji, wychowanie w kojcu i bycie potomstwem rodzeństwa z jednego miotu ma wiele ograniczeń.
    Nie ujadaj więcej, bo pan wezwie weterynarza na sterylizację.
    Jasne?
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Merkel [37.47.91.*]
    Witajcie!
    Walka z rynkiem trwa, sprzedałem dzisiaj część po 13,7 zł, postaram się odkupić tak, by średnia poszła w dół.
    Trzymajcie kciuki:)
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~MaaGool [46.134.66.*]
    Tośssss wymyślił będziesz gonił króliczka .
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Hiob [89.231.88.*]
    Gdyby wierzyc w te twoje wypociny żeby obniżyć średnią musisz kupić poniżej 11.38. Ale żeś zwykły forumowy przy głup który gra na demo to jedynie pośmiać się można z tej twojej matematyki. Jutro będziesz patrzeć jak kurs odjeżdża hehe. Inwestor z exela hehe
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~Dq [193.228.123.*]
    Zawsze pisze po sesji i na max poziomie ze sprzedał tylko troliki tak potrafia
  • do Dq, Hiob i MaaGool Autor: ~OLO [188.146.154.*]

Gamoń + czas = kompromitacja:)
    Szkoda mi na Was czasu dzieciaki.

• Re: do Dq, Hiob i MaaGool Autor: ~OLO [188.146.154.*]
    Odkupiłem na otwarciu, średnia 11.23 zł.
    By uniknąć złośliwości zakompleksionych maminsynków, średnia liczona: zaangażowana kwota, dzielona przez ilość akcji.
    Powoli odzyskuję średnią początkową, oby tak dalej.
    Pozdrawiam.
  • Re: do Dq, Hiob i MaaGool Autor: ~kangoorrz [89.171.48.*]
    dobry dzień na zakupy
  • Re: do Dq, Hiob i MaaGool Autor: ~Tl [188.146.18.*]
    Szanuję za cały wątek, serio fajna robota. Swoją drogą ciekawa strategia żeby odnosić wszystko do średniej początkowej zwłaszcza jak się kręci kółka. Pewnie skorzystam z patentu zawsze to transparentniej widać czy kółkomiało sens :)
  • Re: do Dq, Hiob i MaaGool Autor: ~Tl [188.146.18.*]
    A waloryzujesz średnią o koszt zapłaconego podatku belki o ile taki odprowadzisz?
  • Re: Witam współudziałowców:) - TI Autor: ~OLO [188.146.154.*]
    Dnia 2026-01-21 o godz. 11:49 ~Tl napisał(a):
    > Szanuję za cały wątek, serio fajna robota. Swoją drogą ciekawa strategia żeby odnosić wszystko do średniej początkowej zwłaszcza jak się kręci kółka. Pewnie skorzystam z patentu zawsze to transparentniej widać czy kółkomiało sens :)

Dnia 2026-01-21 o godz. 11:59 ~Tl napisał(a):
    > A waloryzujesz średnią o koszt zapłaconego podatku belki o ile taki odprowadzisz?

Wśród większości pogardliwych wpisów, miło TI przeczytać słowa uznania. Trudno tu o takie, mimo, że też uznaję mój wątek, za dobrą robotę.
    Sam chętnie śledziłbym podobny proces w cudzym wykonaniu.
    Odpowiadając na Twoje pytanie, sprzedaż zyskowna na CP nastąpiła w styczniu 2026r, podatkiem z tych transakcji będę się zajmował dopiero w 2027 roku. Przyszłości nie znam, może wszystko sprzedam ze stratą i o belce mowy nie będzie:)
    Gdyby cały proces inwestycyjny obejmował odprowadzenie podatku, należy go oczywiście uwzględnić w średniej.
    Pozdrawiam.
    Na wczorajszej sesji i na zamknięcie sprzedałem ze średnią 13,16 zł i dzisiaj na otwarcie resztę na otwarcie po 13,12 zł, średnia trochę ponad 13,14 zł
    A wszystko chciałem sprzedać w piątek 23 na sesji po 13.50 zł, ale jakaś niemoc decyzyjna mnie dopadła.

Już odkupiłem, obecna średnia (liczona od początku inwestycji - zaangażowana kwota/ ilość akcji), to 11.07 zł. Niby sukces, średnią poprawiłem o 16gr, ale zadowolenia brak z własnego postępowania. Może to ta pogoda:)
    Pozdrawiam.

• Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~OLO [188.146.22.*]
    Nadmiar obowiązków spowodował zaniedbanie pamiętnika:), ale już uzupełniam.
    Jak pisałem w ostatniej wiadomości z 27 stycznia, poziom 13.50 zł był poziomem do sprzedaży i błędu z niemocą decyzyjną już nie powtórzyłem. 30.01.26r i 03.02.26r sprzedałem połowę z posiadanych akcji w pobliżu 13.5 zł. Niestety tylko połowę, bo drugą sprzedałem 20.02.26r na otwarciu po 12.90 zł. Średniej nie podaję, bo nie ma potrzeby, ponieważ, mamy już koniec sesji, mogę więc powiedzieć, że wszystko dziś odkupiłem i obecna średnia (liczona od początku inwestycji - zaangażowana kwota/ ilość akcji), wynosi 10.59 zł.
    Można było nieco lepiej, ale i tak brawo Ja:)

Pozdrawiam.
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~OLO [188.146.20.*]
    Wczoraj większość, dzisiaj resztę sprzedałem (średnia 12.30 zł). Nie tylko na CP.
    Biorąc pod uwagę chęć podpalania świata przez "łobuzów", lepiej być ostrożnym.
    Jeśli kogoś interesuje, zostawiłem w portfelu ZUK Stąporków. Czemu, zainteresowani sprawdzą.
    Myślcie rozsądnie i samodzielnie, bo mogę się mylić.
    Pozdrawiam.
  • Re: Witam współudziałowców:) Autor: ~OLO [188.146.20.*]
    Trochę z duszą na ramieniu, ale już wszystko odkupione..
    Obecna średnia (liczona od początku inwestycji - zaangażowana kwota/ ilość akcji), wynosi blisko 10.29 zł.
    Brawo ja, obym po weekendzie twierdził tak samo:)

[x]
CYFRPLSAT -0,54% 16,46 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.