• Wyprzedaż 2.0 Autor: ~Xyz [31.0.32.*]
    Jeszcze 80 gr i kurs osiągnie lokalne dno.
  • Re: Wyprzedaż 2.0 Autor: ~pokerzysta [62.181.160.*]
    Ona jest znana z tego, że jest słaba więc tylko na takie rekordy ją stać. Za kilka dni Spółka pokaże (tradycyjnie) słabe wyniki finansowe, a to powinno dać impuls do kolejnych spadków. Może w końcu pęknie długo oczekiwane 17 zł. W grudniu do głosu dojdą specjaliści od optymalizacji, a wiadomo jak kończą w tym miesiącu słebeusze. Początek roku to szansa na techniczne odbicie ale czy kurs dojdzie do 20 zł to nie jestem pewien. Wzrost powinien się zakończyć na 17. Tak to widzę.     
  • Re: Wyprzedaż 2.0 Autor: ~Waldek [178.235.32.*]
    Wyniki finansowe nie mają wpływu na wycenę spółki. W najbliższej przyszłości spodziewane są wyniki badań, które zapowiadają się dobrze. Wygląda na to, że duże wzrosty tuż tuż.
    Od około pół roku piszę o spadkach na tym papierze, wraz z spodziewanymi poziomami docelowymi. Powoli bo powoli ale moje się realizuje. W tym samym czasie wielokrotnie, WIELOKROTNIE czytałem optymistyczne posty typu „od teraz góra”, „idziemy na 75” „w poniedziałek wajcha w drugą stronę” i inne, teraz doszło „duże wzrosty tuż tuż”. Marketingowo fajnie się czyta optymistyczne hasła jednak jak pokazuje historia ich realizacja jest żadna. Może będę nudny ale poważne spadki dopiero przed nami. 
    Wielokrotnie myliłeś się wskazując wyceny, to nie były poważne analizy a wróżenie z fusów. Faktem jest też że ostatnie pół roku było słabe dla spółki. Teraz ryvu jest na dni przed ogłoszenie kluczowych wyników badań i pozyskania finansowania. Jak pokazuje historia, podobne wydarzenie w listopadzie 2022 wywidowało wycenę zbliżona do obecnej do poziomu 60 zł i wyżej.
    Mając na uwadze ostatnie doniesienia, zamierzenia spółki i wyjątkowo pozytywny wywiad z prezesem spółki, można wysnuć wniosek że tym razem będzie podobnie. Bazując tylko i wyłącznie na faktach.
    Od pół roku moje wróżenie z fusów po prostu sie sprawdza więc przy nim zostanę. Ty oglądaj swoje wzrosty, ja zostaję przy swoim.
    Trzeciego września tego roku pisałeś że idziemy na mniej niż 10zł, a teraz twierdzisz że ci się wróżby sprawdzają. Nie da się traktować ciebie poważnie, ani twoich przepowiedni.
  • Re: Wyprzedaż 2.0 Autor: ~Wielki_Gatsby [46.113.3.*]
    Panowie, macie/mamy wydmuche. Spółka wyceniana na 550 mln. Gdzie sam rzekomy lek na raka, w partneringu plus royalties pewnie wyceniany jest na 1 mld PLN. Ta wycena 23 nie bierze sie z tego ze lek dziala i bedzie skomercjalizowany, tylko zupełnie odwrotnie
    Nie myl pojęć. Przede wszystkim, leku jeszcze nie ma. Teraz najważniejsze są wyniki badań drugiej fazy w kluczowym projekcie - będą dostępne w grudniu.
    I tak, biorąc pod uwagę całokształt spółka jest niezwykle niedoceniona.
    10 września PKO wydało reko na 34 (przy kursie dnia ok 28 zł). Od reko do wczoraj nastąpił zjazd ok 16%. O innych utalentowanych fantastach już nie wspomnę. Ja nie myliłem się przynajmniej w kwestii wzrost/spadek. Zostaję przy swoich fusach.
    Jak wspomniałem wcześniej - 03 września pisałeś o wycenie poniżej 10zł. Rekomendacja PKO z 10 września, wciąż jest bliżej prawdy niż twoje fanaberie. Poza tym te 34 złote już mieliśmy nie raz nie dwa i w moim przekonaniu ten poziom to jest kwestia dni. Są ku temu podstawy.
  • Re: Wyprzedaż 2.0 Autor: ~Johny [80.203.20.*]
    Waldek nie trać na nich, to jak kłucenie się z bejem pod sklepem. Wzrosty już się zaczęły grudzień zapowiada się interesująco.
  • Re: Wyprzedaż 2.0 Autor: ~Wielki_Gatsby [5.173.162.*]
    Zdumiewa mnie ta niesamowita wiara w terminy. Grudzien. Pozniej te daty beda pewnie rolowane na kolejne kwartaly. Bo postepu w postaci umowy raczej nie bedzie. Nie ma opcji, ze kurs jedzie z 70 na 20 ot tak sobie. W miedzyczasie lek wchodzi w koniec ph2. Czyli rynek wycenial spolke 3,5x wiecej jak lek byl na duzo mniej zaawansowanym etapie.Sorry, ta dywergencja nie bierze sie z niczego
  • Re: Wyprzedaż 2.0 Autor: ~Konfacy [46.112.196.*]
    Nie z niczego. Tutaj był ciąg przyczynowo skutkowy.

1. Słabe wyniki wstępne ( które nie mialy znaczenia na poczatku badan ) i obniżyły kurs akcji
    2. Mało kasy która została i w raze braku potrzebna bedzie emisja a kurs uwalony.
    3. Zawieszenie części badan aby wydłużyć czas bez emisji akcji. Kolejny spadek kursu.
    4. No i aktualnie mamy na maksa uwalony kurs. Teraz robi sie wszystko aby emisji akcji po takim kursie nie bylo. Liczymy na pozytywne wyniki badan, partnering i jakis zastrzyk gotówki.

Tak to wszystko sie poukładało ze niby wyniki maja byc dobre a kurs na dnie. Jeśli nie ma trupów w szafie to wydaje sie super okazja. Oczywiście pamiętając o sektorze.
[x]
RYVU 1,09% 27,80 2026-01-07 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.