• Krótko o raporcie Autor: ~Hodorr [37.31.0.*]
    - Sonka nie ponosi żadnego ryzyka finansowego premiery, pełne finansowanie produkcji
    - Konkurencyjny udział w przychodach, niski revshare to plotki
    - Do projektu przydzielono duży, doświadczony zespół Team17 i gra się rozwija
    - Oficjalne ogłoszenie partnerstwa w ciągu miesiąca
    - Wishlist już ponad 400k, nie można podać aktualnej liczby
    - Kickstarter raczej jako forma marketingu, zależy od Team17
    - Perspektywy: Holstin 2, Astro Bears 2 (500k sprzedanych kopii)

Komentarz:

Playway spłacony, kaska płynie, Team17 dało swój zespół i niedługo zacznie się marketing. Cieszę się, że ostatnio jednak dobierałem. Pozdrawiam akcjonariuszy :).
  • Re: Krótko o raporcie Autor: ~Rat [109.243.242.*]
    No i kupa kasy w sejfie xd nie powiedziano, że cała musi zostać rozpierdzielona na holstin, poniedziałek soczysta zieleń, szkoda, bo juz nic nie dokupię xd
  • Re: Krótko o raporcie Autor: ~Hodorr [46.134.124.*]
    Dobre czasy przed nami, może nie w poniedziałek, ale jak oficjalnie ogłoszą partnerstwo to kurs skoczy jak wishlist na Silver Pines od Team17.
  • Re: Krótko o raporcie Autor: ~Tak [89.231.91.*]
    Hahaha ale się uśmiałem. Poklepują się chłopcy po pleckach i udają jak to jest wspaniale a prezes jak zwykle mąci i traci zaufanie. Miliony dolarów do zwrotu a ten pisze że spolka nie ponosi żadnego ryzyka finansowego hehe. Gra powstająca 4 lata, zapominana przez graczy a ten myśli źe pieniądze na holstin 2 będą hehe. Chyba w 2040 jak spółka nie upadnie do tego czasu. I taki to atrakcyjny zarobek tylko prezes nie może potwierdzić czy od pierwszej sztuki hehe. Właściwie to on już nic teraz nie może, tylko się modlić żeby mu spółka pieniądze oddała które jej pożyczył hehe. Czasy pocovidove z wielkimi kapitalizacjami w gamedevie się skończyły, a dodatkowo ta spółka przez ciągłe przeciągania i nierealizowane obietnice prezesa nie ma zaufania rynku. Zapomnijcie o rakiecie. Albo super udana premiera albo goodbye Sonka.
    Heh, widzę, że już cały serial opowiedziałeś. Ja poczekam na premierę pierwszego odcinka
  • Re: Krótko o raporcie Autor: ~Piccoloolo [46.112.209.*]
    Premierę na kiedy obstawiasz?
  • Re: Krótko o raporcie Autor: ~holsten [94.254.133.*]
    Jestem zadowolony z raportu, ale mogli go chociaż przeczytać: " Holstin uzyskał finansowanie na kwotę 4.4 mlnzłotychod spółki-matki: PlayWay S.A.. Spółka stawia na self-publishing, ale pozostaje równieżwrozmowach z różnymi wydawcami i producentami konsol. Emitent otwarty jest na współpracęz partnerami w kwestii sprzedaży sklepowej, rynków azjatyckich, wersji kolekcjonerskichi tympodobnych."

ze strony 5
  • Re: Krótko o raporcie Autor: ~Hodorr [37.31.0.*]
    Nie rozumiem Twojego posta. Sonka uzyskała 4.4 mln zł od PLW, po czym Team17 wyłożyło 10,5 mln zł aby pokryć zobowiązania PLW i kontynuować produkcję Holstina. Sonka ma gwarantowany zysk nawet jakby nie sprzedali jednej kopii gry. Lepszej umowy nie dało się podpisać.
  • Re: Krótko o raporcie Autor: ~kwadrat [37.30.44.*]
    nie zrozumiał raportu - czyli leszcz...
    a to dopiero poczatek dobrych wieści - za miesiąc oficjalne espi o wydawcy i tadam potem to tylko kurs pod górkę ...
    i juz wiadomo pod co ta dzida w dół była
  • Re: Krótko o raporcie Autor: ~Ehh [94.78.153.*]
    Dodatkowy balast to Prowizja dla playway ok 10 % jeśli mnie pamięć nie myli
    De facto koszty na 2 wydawcow :/
    Prowizja 3% do spłaty inwestycji Team17, potem 10%.

Ale porównaj to do sytuacji np. takiego GIF i JDM. Oni dopiero zarobili 10 mln jak przypuszczam, są na zero pół roku po premierze. A Sonka zarabia od pierwszej kopii bo te 10 mln już dostała.
[x]
SONKA 0,00% 8,98 2025-11-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.