Pytanie do ogarniętych inwestorów. Wsadziłem tutaj cały zysk z tego roku plus jakiś bonus, w sumie 115k zł. 605 akcji średnia 191 zł. Strata na ten moment 12%... Pytanie czy tutaj jest jakaś szansa na odbicie w ciagu roku? Czy akcje realnie mogą wrocic na poziomy okolic 250 zł? Nie siedzę tutaj zbyt dlugo ale zbieram od 226 zł, za szybko zacząłem wchodzić.
Nie wiem, sentyment do polskiego gamingu. CDR sporo oddał, wywaliłem go po 270-275 i wszedłem tu bo mówię spadlo z 700 na 191 to piekna okazja, która jak narazie dała mi minus 15 tysięcy.
Tu z CDR wielu przyszło m.in. "all" który podniecał się gotówką w kasie spółki i premierą Theo Alters.
Powiem tak: 11Bit to nie CDR, to tak jakbyś porównał warzywniak do hipermarketu. Tutaj aby kurs wzrósł to muszą wrócić inwestorzy albo spekuła. Teraz pokaż mi choć 1 powód dlaczego mieliby wrócić teraz?
Jakbym znał taki powód to bym nie pisał postu :D ja ogólnie mówię tu o terminie rok, dwa lata. Oczywiście nikt mi nie napisze co będzie za dwa lata bo nikt nie jest wróżką ale pewne perspektywy można rozważyć. Ja nie oddam ani złotówki na stracie choćbym tu siedział kolejne 5 lat i czekał na zarobek bo mnie stać na to zeby te 115k bylo zablokowane ale mimo wszystko jest niesmak i stres... pamiętam jak CDR zrzucili do 80 zł, a ja tylko chapałem tanie akcje zeby później pięknie zarobić, to samo zrobiłem na pepco, orlenie i wielu innych. Kupowałem jak nikt nie wierzył w odbicie, nie wiem może jestem naiwnym leszczem
Ciekawe podejście do giełdy... :-D Podpowiem Ci, że przegapiłeś np Rafako. Tam to dopiero był zjazd. Ze 1,6 na 0,02... Tam, to dopiero okazję miałeś na deal życia... To oczywiście sarkazm. Wolę uprzedzić. Ale się nie dziw. Sam zacząłeś...
Trudno stwierdzić. Jeśli raport 20.11 nie będzie oszałamiający, to pewnie dalej spadnie. Tutaj nawet jak spółka z dobrymi fundamentami pokazuje pozytywny raport to kurs potrafi lecieć w dół.
W perspektywie roku mamy od niedawna FP2 na konsole, mamy za chwilę DLC, a później w 2026 dwa kolejne. FP1886 wyjdzie dopiero w 2027 i wydaje mi się, że większe ruchy na kursie pojawią się dopiero wtedy. Gameplay ma być urządzony jak w FP1, czyli w tym, co 11bitowi wyszło dotychczas najlepiej.
Reszta tytułów jest niestety trochę nieprzewidywalna. Zobaczymy, jak The Alters wpłynie na raport.
odpowiedz sobie na pytanie dlaczego ameby intelektualne typu "Były" ciągle tutaj siedzą, odpowiedz sobie na pytanie, dlaczego rok temu CDP był obrzucany błotem po 100 zł, a teraz jest po 250 zł, dlaczego TPE było po 2,9 zł i nikt go nie chciał, a jest po 10,5 zł, co się na tych spólkach przez rok zmieniło?
Otóż to. Ja tam spadki wytrzymam na spokojnie ale ciężko się patrzy jak kasa topnieje. Najwyżej się uśredni jeszcze ale ja osobiście widzę tutaj perspektywy. Luka na 400 też kiedyś bedzie domknięta najwyżej się na to poczeka nawet do 2030 roku. Trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie kiedy kupować takie spółki, jak leje sie krew jak teraz czy jak jwst euforia i kurs po 500 zł?? Jak dla mnie to pierwsze.
No proszę ameba "all" wyszła z nory. Przypomnę ci amebo że siedzisz tu od 230zł od premie TA. I wszystkich przekonywałeś że odjazd będzie po premierze TA to 1 twoja stopa, potem twierdziłeś że rakieta będzie po raporcie za 2 kw i to była twoja 2 wtopa i 3 wtopa będzie na koniec roku 2025 gdzie od pół roku wszystkich na forum przekonujesz że kurs będzie na poziomie 500zł. Nie wyprzedzam faktów tylko czekam na koniec 2025.
Więc amebo jak na tą chwilę to ja mam rację że czekam z wejściem a Ty tracisz. Taka prawda "geniuszu"
Byego nie suchaj bo gada gupoty. Teraz wszsystko leci przez shutdown w Stanach wiec nie ma co kminić za bardzo.
Myślę że wiecej bedziemy wiedzieć w przeciągu tygodnia, dwóch.
Za tydzień premiera Moonlightera 2 i wyniki za 3 kwartał. Jak jedno i drugie będzie ok to powoli zaczniemy się odbijać. Jak jeszcze kurs PLN/USD podskoczy to bedzie jeszcze wiekszy profit. Jak skończy się shutdown to bedzie kolejny pozytywny impuls. Jesli pytałeś o wyjście w przeciągu roku, a nie do końca tego roku to z duzym prawdopodobieństwem wyjdziesz z zyskiem.
Wykres luty 2017 do maj 2018. Powtórka z rozrywki. Wtedy w listopadzie udało im się ledwo zejść z kursem do 159,80 w podobny sposób. Później wiadomo co było. Tu zaraz kapitał spekulacyjny, którego zgubiła zachłanność, będzie chciał odrobić straty. Chłopaki mają -200%. Dojadą zatem pod 300 dość szybko, bez żadnego uzasadnienia. W takich wypadkach wyniki nie mają znaczenia, mgliste perspektywy się liczą. "Wybory wygrywa się emocjami".
Zgadza się z wypowiedzią powyżej, nie mam akcji choć bacznie się im przyglądam. Ale wg mnie takie właśnie może być sens trzymania akcji czy ich kupienia teraz. Sytuacja wygląda mi podobnie do Cigames tam też nie wiadomo czemu to urosło
Zawsze jest jakiś pretekst (np. teraz że stany). GPW to jedna wielka spekula. Z wyjątkami oczywiście, ale wystarczy się przyjrzeć, kto, lub raczej jaka fundacja, ostatnio na 11bicie dobrze wyszła i jak się w tym czasie kurs układał. Kto wie co będzie to korzysta bez oglądania się na 10, 50 czy 200 akcyjnych. Wystarczy dobrze uszu nastawiać i się nie dziwić. ~Były miał nosa, i zdążył jeszcze wyjść w porę. Ta winda jedzie niestety w kierunku dna... Jasne, jeszcze coś tam można uszczknąć, ale to z dobrym wsadem, dużym ryzykiem i na max w jednym dniu giełdowym... Ale chyba w takim wypadku korzystniej wyjdzie podjechać z kapitałem na CFD na golda.
beda chcieli testować 150 wiec tam można skubnąć kolejny pakiety, jeżeli raport będzie słaby to dukający po angielsku prezes powinien wylądować na bruku, rodzinna fundacja świetnie się bawi korzystając z dostępu do informacji pogrążając własne dziecko
Jeśli tutaj nie wejdzie duży kapitał, to nawet wygrana tegoroczna nominacja do "złotego dżojstyka" niewiele zmieni. Jestem w plecy 15% i w zasadzie gotowy do takiej straty. Z ludzkiej ciekawości czekam do 25 listopada.