na co ci dane, wykres pokazuje ze shortuja. malo tego wyglada jakby im dawalii zarobic. piekna struktura spadkowa... formaca z 1D z 1T przetestowana, powtorzenie korekt , ruchy 5 falowe... jedyna szansa ze zrobia odreagowanie i trzeba sie ewakuowac bo to tak wyglada jakby mieli nie dowiezc wynikow, albo poprostu korekta. pepco to nie hi-tech.. tu nie ma orgazmow, rajdu nie bedzie.
Nie wiem jaki ma sens porownywanie CCC do pepco... ale ok... To co jest istotne to to co pokazje wykres. nigdzie nie napisalem ze lecimy na... nowe dna ani w okolice dna... Fakt jest jednak taki ze na zdrowym rynku pojawiaja sie realizacje zyskow, co jet normalne. W korektach zwieksza sie plynnosc dajc szanse wejsc nowym inwestora by pchac rynek dalej do gory. Problem w tym ze nie kazdy zarobi... bo to nie bajka, korekty wywalaja chciwych i napalonych. A za skupem siedza madre glowy i nie beda skupowac podczas ruchow zrostowych gdy plynnosc spada... I fakt ostatni - rynek wycenia przyszlosc, ale tez lubi sprzedawac fakty. Maly freefloat nie jest wcale taki cool... bo moze nie dac okazji zaladowac sie grubasom takim jakich byscie sie spodziewali. zobaczymy. moim zdaniem korekta do 22 jest realna i zdrowa, ale oczywiiscie fajniej byo by jakby to lecialo jak meta od ost. dolka... mocne impulsy ultra plytkie korekty... prawie 0 stresu.
Nie ma żadnych ale to żadnych przesłanek, które by wskazywały, że wyniki nie zostaną dowiezione ! Wręcz przeciwnie -to po pierwsze. Po drugie zwiększamy krótkiej pozycji też tego nie musi potwierdzać, pożyczają żeby nie wystrzelił kurs !
1. Tani dolar,
2. Maleje cena za fracht,
3, dywidenda
4. Buy back
5. Sprzedaż poundland
6. Otwieranie nowych sklepów
7. Zamykanie nie rentownych sklepów
8. Obligacje
9. Dużo gotówki w kasie
10. Poprawa ldl
11. Wysoka marża na produktach,
Zapomniałem o czymś ?
A ja trzymam swoje akcje i nie robią na mnie wrażenia rozpaczliwe zabiegi szortów, a już tym bardziej opinie usługujących im niegodziwców. Miłego weekendu wszystkim uczciwym i cierpliwym akcjonariusz(k)om życzę!
Morph miał wizję i już, koniec, rajdu nie będzie. kij że od początku roku blisko 100% do przodu, gdzie gwiazdy typu CCC, Rainbow, XTB, Dino w tym czasie ledwo na plusie (albo i nie). Wyłapanie Pepco poniżej 20, to był bardzo dobry deal, teraz to już tylko kwestia kiedy zmonetyzowac. Podejrzewam, ze wczoraj wielu długoterminowcow mogło wywalić, to zejście poniżej 27 było gwałtowne i niebezpieczne. Ja trzymam się swojej strategii, zobaczę 10 XII jaki zysk netto, jaki dadzą komentarz odnoście sprzedaży w październiku, listopadzie i początku grudnia i wtedy podejmę decyzję, czy trzymać dalej. Mam nadzieję, że do tego czasu utrzymają się poziomy 28-29.
As spójrz gdzie są obroty, w jakim miejscu są największe w trakcie dnia plus jak niskie ogólnie są w dniach spadku plus ile tych dni spadku jest i Przemyśl jeszcze raz swój komentarz. Podpowiem, że na spadkach są małe obroty i przez małą liczbę dni
Wielkość pozycji dla instytucji, które mają shorty jest pomijalna. W 3q2025 r. spółka utworzy rezerwy na zamykane sklepy w Niemczech, ale to będzie one off i zapowiedź jeszcze lepszych wyników w nadchodzącym roku finansowym. Giełda wycenia przyszłość, a ta rysuje się bardzo dobrze.
Im więcej nas zainwestuje i będzie trzymać akcje tym większe szanse na wzrosty przy skupie, którego dwie transze ciągle przed nami. Trwający skup do dowód na niedowartościowanie akcji. A dziw bierze, że ludzie tego nie rozumieją.
Miś, gdyby rozumieli, to byś nie zarabiał akcji. Na tym to polega, że właśnie większość nie rozumie i dzięki temu zarabia tą znaczną mniejszość. Przykre ale tak być musi