• C/Z Autor: ~Mario77 [78.88.25.*]
    No tak c/z 7 jak dla gamingu to śmiech, szykuje się dywidenda.11% przy obecnym kursie, mega rozwój TH o WHO i mowa gra. A niektórzy piszą o 80 czy 70 :)
  • Re: C/Z Autor: ~Mario77 [188.146.156.*]
    Zapomniałem dodać że duży worek pieniędzy w kasie:). Jutro jak Krzysie, AT i inni dadzą taniej kupić to by było ekstra. No ale zobaczymy czy sypną troche
  • Re: C/Z Autor: ~Antoni [87.207.68.*]
    ~Mario, nie sypną. Raczej nie będzie jutro spektakularnego wzrostu, ale nie ma żadnego powodu do spadku. Wyniki świadczą, że spółka idzie w dobrym kierunku. Szczególnie istotne są pokazane płatności za październik. Wygląda na to, że w Q4 mogą wzrosnąć przychody ze wszystkich tytułów. Oczywiście wzrost przychodów będzie największy w TH i WoH, ale jest szansa, by był również wyższy z FC i HC (oczywiście wzrost kdk), choć w tym wypadku te wzrosty będą raczej symboliczne, to jednak to znacząca zmiana po wielu miesiącach spadków. I to pomimo pozostawienia na niskim poziomie wydatków na marketing tych dwóch tytułów.
    Podsumowując, jutro raczej kurs 93 zł+, a po pokazaniu dobrych przychodów w listopadzie bardzo możliwe przebicie 100 zł.
  • Re: C/Z Autor: ~HIT [185.139.41.*]
    Mnie osobiście bardzo cieszy mocny marketing w TH .Tak jak pisałem wcześniej, że powinni przycisnąć na maxa ,bo finalnie ilość ściągnięć i aktywnych graczy to klucz do maksymalnych płatności. 2,7 miliona w październiku to około 700k dolarów .Można szacować za listopad ponad 850k a grudzień na 1milion dolców. Samo TH za 4Q da około 10mln
  • Re: C/Z Autor: ~Mario77 [78.88.25.*]
    Taka ciekawostka lepszymi komentatorami od naszych forumowych trolli są analitycy. W 2019-2020 tak naprawdę przy jednej grze i zysku 140+150 baniek dawali reko po 6xx-7xx. A dziś gdzie mamy 4 znaczące gry, TH zaraz dołączy + perspektywy nowych (które raczej wypala nie jak za poprzedniego CEO) dają ręką 6x-8x. Powinna być w Polsce jakaś instytucja która powinna takie rzeczy kontrolować
  • Re: C/Z Autor: ~Mario77 [78.88.25.*]
    Oczywiście zysk spadł z 150 na 85 (w tym roku) ale kurs spadł z 6xx-7xx na 6x-9x
  • Re: C/Z Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    ~Mario, dla uczciwości trzeba jednak pamietać, ze oprócz zysku w wysokości ponad 150 mln w 2020 roku, analitycy w swoich wycenach uwzględniali potencjalne zyski, któe miały byc generowane przez nowe gry, które jednak nie wypaliły. Uwzględnony byl tez trend w zyskach, któe mocno rosły i mogło sie wydawać, że będą wciąż rosły. Więc zostało ocenione, że spółka będzie będzie rosła. Ale pandemia sie skończyła i okazało się, że ludzie zamiast grać muszą wrócic do pracy. Pamiętaj tez, że w 2020 roku był też inny kurs dolara. To również wpływało na wycenę.
    Obecnie, tak jak pisałem w innym wątku - przychody z dwóch głównych tytułów wciąż spadają. Na szczęście spadek w Q3 był minimalny. Zarząd twierdzi, że rewiduje strategię marketingową, a więc zostały bardzo ograniczone wydatki marketingowe na te dwa tytułu, więc spadek przychodów nie dziwi. Z nowych gier, z całą pewnościa można stwierdzić, że WoH jest sukcesem i zarabia na siebie. TH wciąż przynosi mniej niż wydatki na marketing. To oczywiście normalne i jest wysoce prawdopodonbne, że już w Q4 przychody będą na porównywalnym poziomie co wydatki (a może nawet wyższe). Więc ta gra jest perspektywiczna, ale analitycy wciąż maja w pamięci porażki poprzednich tytułów, dlatego dopóki nie ma zysków czarno na białym, sa bardzo ostrożni w ujęciu potencjalnych zysków w wycenach. Patrząc tylko na liczby, nie biorąc pod uwagę szans jakie ma przed soba spółka, wciąż można obawiac się, że "biznes sie zwija" i zyski każdego roku będa niższe. Ja oczywiście liczę, że będzie inaczej, ale przedstawiłem tylko podstawy na jakich przygotowywane sa wyceny i uzasadniłem aktualny wskaźnik C/Z.
  • Re: C/Z Autor: ~DupaWieloryba [83.135.8.*]
    Bardzo dobry , obiektywny , inteligentny post , szacunek. Dziekuje i życze milego dnia :) ...
  • Re: C/Z Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Dostałem dwa minusy, pewnie za to, że nie napisałem, że kurs za miesiąc przebije 300 zł. Nie o tym był ten post, ale ok - jeśli w Q4, wzrosna przychody z FC i HC względem Q3, przy porównywalnym poziomie wydatków na marketing, jeśli przy porównywalnym poziomie wydatków na marketing przychody z WoH przebiję 10 mln, a przychody z TH przebiją wydatki na marketing (a to wszystko jest bardzo prawdopodobne patrząc na płarności w październiku), co będzie skutkowało przychodami w Q4 powyżej 100 mln zł, to jestem przekonany, że po publikacji tych danych kurs na stałe przebije 110 zł. I dalej - jeśli ten trend sie utrzyma, i co kwartał przychdy będa wyższe o 10-20 mln, a jednocześnie nowa gra, zgodnie z przewidywaniami zarządu zacznie lepiej niz TH, wydatki na marketing nie wzrosną drastycznie, to 200 zl za akcję w drugiej połowie 2026 będzie całkiem realne. A dlaczego - ponieważ przy takich przychodach, przy utrzymaniu kosztów w ryzach, realny robi sie zysk netto pozwalający na wypłatę dywidendy w wysokości powyżej 20 zł na akcję, a trendy w wynikach pozwolą założyć wypłatę dywidendy na tym poziomie jeszcze przez wiele lat.
  • Re: C/Z Autor: ~Trzymam [37.30.14.*]
    Zgadzam się i już dawno pisałem żeby zbierać papier ,bo kurs ruszy !!!!.
[x]
TSGAMES -1,92% 92,00 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.