Dobry tekst, ci co siedzą tu od Gr1 zadali sobie to samo pytanie 5 lat temu, też dodali że większość patrzy na dzień naprzód. Wtedy niektórzy pisali o 100 zł. Minęło 5 lat i mamy 2.20.
Marek to po co pytanie ile kurs będzie za 3 lata? Ja osobiście mam cześć akcji od 5 lat (naprawdę) na wypadek jak by się forma okazała absolutnym wyspałem..... Ale narazie się nie okazała. Jeżeli wszyscy sprzedają przed premierą lub przy wynikach sprzedażowych to absolutnie nikt nie wierzy w takim razie w dlugowalowy rozwój i sukces spółki jak np cd projekt (oczywiście nie ta skala)
Jest sporo racji w tym co napisał kolega wyżej odnośnie tych co kupowali 5 lat temu. Często wpada się na giełdzie w pułapkę typu "tym razem będzie inaczej"
Oczywiście są na to spore szanse i rzeczywiście jak się okaże że VM będzie sprzedażowym hitem (czego nie wiemy- czyli kupujemy plotki) i do tego twórcy nie dali się po raz kolejny wy...ymać przy umowie wspolwydawniczej odnośnie podziału zysków i lwia część dochodow zostanie w OML to jesteśmy w innej lidze.
Urocze jest to, że zestawiacie maly projekt GR1 skierowany do wąskiej niszy gdzie Oml miał ostatecznie kilka % udzialu w zyskach z soulslikiem VM skierowanym do kilkudziesięciu mln fanów gatunku , gdzie ma mieć większość. Że tez takie glupotki przechodzą przdz wasze klawiatury.:)))
Analiza wsteczna najbardziej skuteczna! To był milowy krok dla tej spółki ale nie powstrzymało to spadku kursu do nieco ponad złotówki. Nikt nie że stawia Gr1, gr2 z VM tylko piszemy o tym jaki był kurs w 2020 i jaki mamy po 5 latach ale chyba nie rozumiesz co czytasz
Ja nie pytałem. Mnie nie interesuje kurs za 3 lata. Przed premierą zawsze jest realizacja zysków. Pytanie jest, jaki jest spadek. Jeśli gra okaże się sukcesem, to popyt sprawi, że realizacja zysków nie wpłynie znacząco na spadek ceny, a kolejny szczyt będzie wyżej. Ceny w 2020r. nie biorę pod uwagę, bo to była bańka na gamingu i nie tylko.
Z czego chcesz spadek? Gra ma wiekszy potencjal dzięku przychylnym recenzjom fanow gatunku niz oststni Lotf z Cigames. Wtedy kurs Cig urosl do ponad 7zl przy 3 x wiekszej liczbie akcji niz ma Oml, co dawalo kapitalizację pod 1.5mld zł. Rachunek jest prosty. Korekty będą , byc moze nawet spadki tuz przed premierą o np.20%, ale te ostatnie nie nastąpią z pułapu 2.3, 3 czy nawet 5 zł. Trzeba zrozumiec na czym tu bedzie polegać gra pod premierę i jaki sukces moze ta gra dyskontować , żeby dyskutowac o mozliwych progach. Jeslu przy kursie 2 .2 dyskutujecie o spadkach przed premiera tzn.że lekcja z podstaw nie została odrobiona
Obawiam sie, że to ty nie zrozumiałeś wlasnej radosnej tworczosci. Wiesz ile akcji bylo na rynku przy GR1? Nie , to się doucz. Oczywiscie, że wiem jak to rozegrac i taka jest miedzy nami roznica. A inwestycje w spolki typu Gif zostawiam wam drogie pokemonki
Napisz ile, jaką jest różnica w akcjach w 2020 roku a teraz ile jest tej różnicy 5 x więcej 10 razy więcej czy może kilka milionów akcji więcej. Uswiadom wszystkich ile akcji doszło do obrotu bo tu ludzie nie znajo:) i może jak nam wszystkim napiszesz jaka to tragedia się stała to się zwiniemy. Stary nie wiem skąd się wziąłeś ale błyszczysz jak księżyc ostatnio w nocy
Dodam Jeszce że nie musi być gry pdo premierę ale pod wyniki np po pierwszych dniach lub tygodniach. Rybek nigdy nie gra tak samo ale Jasnowidz wie najlepiej.
A czemu nie 12? Wyssane z palca te bzdety i tyle, nikt nie wie jaki będzie kurs, jak się to rozegra i taka jest prawda. Kolega albo koleżanka analityk pisze ze wie jak to rozegrać pod warunkiem że wszystko pójdzie po jego myśli ale jeżeli tak nie będzie to co? Takich bzdur to dawno nie czytałem. Zobaczymy ile kurs wyniesie w najbliższych 6 miejscach
Dnia 2025-11-09 o godz. 18:00 ~Kurdefajabuhhahah napisał(a): > O marek 5-6 zł? Skąd taka cyfra, jprd sami jasnowidze
nie rozumiem, dlaczego uciekasz się do osobistych wycieczek tylko dlatego, że ktoś tu pisze o własnych założeniach. Ty masz własne, tak samo jak ja mam i tak samo ma kolega wyżej. A kto będzie miał rację - to zweryfikuje rynek. Nerwowe teksty tylko dlatego, że ktoś przedstawia strategię inną niż Ty nie sprawiają, że Twoja wypowiedź jest bardziej wartościowa.
Jeżeli Twoje teksty mają na celu zniechęcenie do waloru to wiedz, że bardziej zniechęcasz do własnej osoby niż do tego, żeby nie posiadać akcji OML. A jeżeli masz inny cel, to przykryłeś go niepotrzebnymi inwektywami.
Bardzo mi zależy aby przekonać anonimowe forum do anonimowego nicku. Jak czytam bzdury to odpowiadam, forum polega na tym że można spisać co się chce. Bardzo mi przykro że cię urazilem bo odpowiedziałem na wpsy znafcuf wiedzacych jaki będzie kurs za 3 lata i podczas premiery. Dajcie zna ile wyjdzie dzisiaj na koniec dnia
Dnia 2025-11-10 o godz. 04:18 ~Kurdefajabuhhahah napisał(a): > Bardzo mi zależy aby przekonać anonimowe forum do anonimowego nicku. Jak czytam bzdury to odpowiadam, forum polega na tym że można spisać co się chce. Bardzo mi przykro że cię urazilem bo odpowiedziałem na wpsy znafcuf wiedzacych jaki będzie kurs za 3 lata i podczas premiery. Dajcie zna ile wyjdzie dzisiaj na koniec dnia
No cóż - Twoja odpowiedź jest taka jaka jest. Mogłeś napisać inną, ale zdecydowałeś się na taką. Sam powodujesz, że ludzie Ci odpowiadają dla zabawy i nigdy nie potraktują poważnie tego co piszesz - tym bardziej że z tego co widzę piszesz dużo tylko nic z tego nie wynika. Masz rację - forum jest od tego żebyt wyrażać swoje zdanie. Ale forum jest także od tego, żeby po tych wpisach oceniać ludzi.