• DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    polecam przeanalizować wykresy miesięczne (tak tak miesięczne to nie żart) ze szczególnym uwzględnieniem Stochastic, DMI, MACD i ADX dla niżej wymienionych spółek:

ALCHEMIA
    05VICTORIA
    BBZ
    KOMPAP
    RELPOL

Proponuję zbudować z nich portfel (realny lub wirtualny) i utrzymać minimum 2 miesiące. Zyski powinny być ponadprzeciętne. Najłatwiej jest przyjąć podział 20% dla każdej ze spółek, ale ja uważam, że można lekko przeważyć ALCH i 05N (po 25-30%) kosztem pozostałych.
    Dla codziennej adrenaliny trzeba sobie pozostawić część portfela na szybkie ruchy i trenowanie techniki walki aby nie zgnuśnieć i mieć dawkę emocji.
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: ~mazur [89.228.52.*]
    na jakim wykresie patrzyc bo miedzy bossa a stoog jest duza roznica ze wzgledu na uwzgledanie pp,spli itp.
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    ja zasysam dane z bossa pl dla mojej Omegi
    http://bossa.pl/notowania/daneatech/omegasupercharts/
  • jedną z nich mam,bbz od 0,62 i jeszcze potrzymam trochę,myślę,że Autor: ~nostradamus [83.27.95.*]
    parę ładnych lat,oczywiście dobierając na dołkach.Relpol mnie kusi i chyba go podbiore.pozdro
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: ~gfree [83.16.37.*]
    dwa ostatnie juz dziś podskoczyły, ale trzy pierwsze od dłuższego czasu nie moga wyjść z dołka. korci mnie szczególnie ALCHEMIA, ale nie przejawia zadnych ruchów :-(((
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: ~Realista [127.0.0.*]
    Macieju, a co myslisz o Gancie ? Jest w granicach miesięcznych minimów, chyba już czas na odbicie?
    Pozdrawiam
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: ~analityk [79.162.86.*]
    A ja proponuję zestaw innych spółek na dwa miesiące i zobaczymy ktore przyniosą większą stopę zwrotu :))

-drozapol
    -fam
    -bbizen
    -lsi-soft
    -chemos

Pozdrawiam.
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: ~remik [77.254.53.*]
    Macieju - a co z WASKO - czyżbyś o niej zapomniał
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: adamus04 [89.76.46.*]
    sprawdź WASKO dzisiaj, zarówno wzrost jak i obroty
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: ~miszcz [195.93.222.*]
    co to znaczy "zyski ponadprzeciętne"?
    Ja bez 100% nawet nie klikam na kupno.
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: ~Bob [*]
    Macieju czemu na wykresach bossy nie ma ADX?
    Czy wskaźnik ma jakiś odpowiednik, inną nazwę?
    pozdr
    Dnia 2009-09-29 o godz. 15:02 ~miszcz napisał(a):
    > co to znaczy "zyski ponadprzeciętne"?
    Ja
    > bez 100% nawet nie klikam na kupno.

dzisiaj już po lekcjach?
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: ~miszcz [195.93.222.*]
    wery fany.
    czyli klikasz kupno dopiero po 100% wzroście ceny. Dobrze rozumiem Twoją strategię?
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: picassq [88.156.159.*]
    Po 100% wzroście ceny kupuje za 100% portfela:-))
    Dzięki Macieju za rekomendację Moj-a, dzięki Tobie wszedłem w papier i mam +50% zysku. Pozdrawiam
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: ~krakusek [89.79.21.*]
    przecie maciek nigdy moja nie rekomendowal.. chyba ze przeoczylem
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: ~michal [86.0.198.*]
    przylaczam sie do podziekowan. Zaczynam miec swoja strategie inwestycji z ktorej jestem w miare zadowolony, a powstala ona wlasnie dzieki Pana postom. Mam inne spolki w portfelu i przygladam sie innym o ktorych mysle, ze dadza niezly zwrot z inwestycji. Alchemia jest non stop na podgladzie - do innych wymienionych przez Pana nie mam przekonania z roznych wzgledow.
    I prosze o dalsze i czestsze pisanie na bankierze czy tez stockwatchu) i ignorowanie roznego rodzaju zazdrosnych szczurow czy tez show offow.
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW-do Macieja Autor: ~red [82.30.93.*]
    czyli la tych, co juz siedza na ALC latami? czy moze juz dla tych co maja tam siedziec latami?
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW-do Macieja Autor: ~babcia_lusia [95.41.147.*]
    Wykresy tygodniowe, nałożona ema20 - sygnał kupna.

Na dziennych sygnał kupna - wskaźniki eldera.

A chodzi o :
    Alchemia
    Impex
    Relpol
    Polimex

Co myślisz Macieju ? Proszę o opinię.

DMI wg mnie bardziej sprawdza się na dziennych jako potwierdzenie tygodniówek.
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW-do Macieja Autor: ~student [188.33.30.*]
    "Macieju..a czy...[...]? Macieju... ? "

Ludzie! Przecież wyłożył Wam już jak krowie na rowie -prosto i bez zagadek, co kupować i w jakich proporcjach nawet.
    Nie męczcie go już, jak znajdzie cos ciekawego to sam napisze. Lepiej byście poprosili o uchylenie rąbka tajemnicy jego strategii i naukę 'know-how'... :)

pozdro i wyluzujcie trochę :)
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: ~Mr. Smith [83.30.203.*]
    Chwała Ci za tą analizę techniczną ale możesz sobie ją Macieju w dupę wsadzić bo tak naprawdę nie wiesz co się w Alchemii i jej spółkach dzieje a zaręczam ci, że dobrze się nie dzieje (i tu się kłania analiza fundamentalna). Jeśli jesteś kozak i mówisz 'ostro w górę' to ja pytam: na jakiej podstawie? Spotkajmy się za pół roku albo rok to zobaczymy kto był bliżej prawdy (choć tak naprawdę to coś mi się zdaje, że jesteś naganiaczem z Torunia albo Warszawy). Być może jesteś panią Magdą asystentką, która nie ma pojęcia o bożym świecie a rżnie z siebie biznesswoman... może, nie wiem.
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: ~777 [83.5.236.*]
    Krakauer,jak tam twoje zwieracze?Cha cha cha cha.........
  • Re: DLA DŁUGODYSTANSOWCÓW Autor: ~arci_ [91.94.125.*]
    acha, pytanie co jest lepsze AT czy AF jest chyba tak stara jak giełda. Pomijajac moje zdanie na ten temat to chyba miliard razy padała już teza, że spekulanta AT guzik z pentelką interesuje kondycja firmy itd, mało tego, często i gęsto ktoś kto opiera się na AT nie ma nawet pojęcia czym zajmuje się firma, której akcjami gra.
    Czy cięzko to zrozumieć?
[x]
ALCHEMIA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.