Prezes przedstawia tak sytuację spółki jak by chciał jeszcze dokupić akcje:)
Wielka niepewność, trudny rynek, nieprzewidywalna branża. Dużo gorzej niż 5 lat temu.
Zobaczymy co pokażą w raporcie. A może faktycznie jest słabo chociaż nie wygląda.
Najważniejsze bezpieczeństwo dla akcjonariuszy czyli również swoje własne . Żadnych kredytów na rozbudowę zakładu ( finansowanie z kapitału własnego ) . Jest jeszcze zapas mocy produkcyjnych a budowa nowej hali z nowoczesnym parkiem maszynowym i magazynem mocno zwiększy możliwości produkcyjne . Dodatkowo dzięki zastosowaniu robotyki w istniejących już procesach i budowanych nowych liniach produkcyjnych zwiększy wydajność produkcji nawet trzykrotnie co może oznaczać że są jakieś ambitniejsze plany ekspansji lub jakieś umowy z większymi graczami zagranicznymi o czym Pan Marcin też napomknął.
Idzie to w dobrym kierunku i oby tak dalej a akcjonariusze będą zadowoleni.
Generalnie byl powściągliwy i troche po jego usorawiedliwirniach bardziej bym powiedział ze wyniki nie sa rewelacyjne w tym kw, aczkolwiek tez do z tych z 2 kw nie pial z zachwytu na webinarze. 3 sprawy pozytywne, moze nie obecnie ale w przyszłości: będą zasuwać z nową hala, rozmawiają o zagranicznych kontraktach, myślę tez ze za jakis czas koncentraty to bedzie nowa moda lub trend, z konieczności ale co za różnica. Ogólnie to tez podoba mi sie jak sie wypowiada, płynnie, widać ze szczerze, no i na plus nie chce dywidendy bo woli inwestować. Ciekawi mnie raport ale jeszcze bardziej gdzie ta spolka bedzie za 2 lata.
Przez 2 lata powinni zrobić znaczący progres. Już przyszły rok, druga połowa może zaskoczyć bardzo pozytywnie.
Teraz wyniki za 3 kwartał zważywszy na to, że to najlepszy kwartał mogą być jeszcze mocniejsze od tych za 2 kwartał. Patrząc jeszcze na zestawienie bilansu trudno nie być optymistą.
Prezes studził emocje już nie raz. A kursem jeszcze dość łatwo sterować co widać doskonale. Małe zainteresowanie a zrzuty ewidentnie kontrolowane.
Są duże szanse na znaczący wzrost wartości firmy w najbliższym czasie. Nawet gdyby tylko powtórzyli zysk z poprzedniego roku za 3 kwartał i wypracowali ponownie 3 mln zł. Plus powtórka i w 4 kwartale zrobili chociażby 2 mln zysku co da w sumie za cały 2025 rok ponad 10 mln zł. W perspektywie zwielokrotnienie możliwości produkcyjnych i duże prawdopodobieństwo systematycznej poprawy wyników. Wizja dywidendy za 3 lata około 10 gr na akcję osiągalna z opcją wzrostu i powtarzalności w kolejnych latach.
Gorsze kwartały mogą się przytrafić, oczywista i normalna rzecz. Ale na ten moment wystarcza mi taka perspektywa żeby być zdecydowanym przytrzymać papier co najmniej do 2028 roku. Na pewno coś po drodze, najlepiej na ewentualnych spadkach będę jeszcze dobierał. Na teraz, docelowy pakiet mam skompletowany w około 70%.
Niezapominajmy o potencjalnym inwestorze który byłby dźwignią do skokowego rozwoju spółki. Minus takiej operacji możliwy w postaci dodruku.
Kurs pod sterami jak jeszcze nigdy nie widziałem. Lekko zacząłem skubać i już bloki ustawione. Aż tak dużo nie wezmę ale jak nadal będzie tak wolno skapywać to się zdziwią. U mnie początki zbierania i chyba nieco szarpnę kursem