Tak mi wychodziło z obserwacji i kresek 27-28 to jest optymalny poziom do odbicia, niżej wszyscy czekają bo wiedzą o wsparciu ale w ten sposób wszyscy musieliby zarobić a to jest niemożliwe w realu
Coś mi się wydaje, że to tylko kolejna podbitka i czeka nas jeszcze powolny zjazd na 25 - 27 zł.
Chyba, że najbliższe ESPI - to, które miało informować o postępach projektu z wozami bojowymi, będzie jakieś zaskakujące na plus, to może być szybsza jazda w górę.
Ale jeśli będzie co najwyżej umiarkowanie pozytywnie, to spodziewałbym się jeszcze kilku tygodni powolnego zjazdu albo chociaż trendu bocznego w przedziale 27 - 29 zł.
Czym konkretnie pokazuje?
Nikt z grubszych nie dołączył, zlecenia nie większe niż 2 - 3K.
Jak dla mnie, póki co to zwykłe, zdrowe po dłuższych spadkach odbicie, a nie trwała zmiana trendu.
Ale oczywiście zobaczy się za parę dni co nam się wyrysuje na wykresach.
Wydaje mi się, że jedynym powodem do tej podbitki była względnie długa (mówię w kontekście krótkoterminowego trendu) konsolidacja w okolicy 28 zł.
A że podbitka nie została wsparta większymi zleceniami (10K+), to szybko zeszło powietrze z balonika.
Póki co trend spadkowy nie został trwale przebity i wciąż obstawiam powrót poniżej 28 zł w najbliższych dniach.
Każdy inaczej czyta wykresy.
Jak dla mnie w okolicach 23 października został przełamany średnioterminowy trend wzrostowy.
I mniej więcej w tym samym czasie zostało przebite w dół SMA200 dla H1.
Ale, jak pisałem - każdy po swojemu czyta wykresy i interpretuje sobie dane...