• wyniki Autor: ~Dino [31.0.24.*]
    co to za (docisk ) przed super wynikami.....
  • Re: wyniki Autor: ~krol_sedesow [208.127.54.*]
    Tu takie obroty, że ktoś z większym kapitałem może robić sobie z kursem co chce a popytu brak. Nie wiem czy przedstawiona polityka dywidendowa (5 pln na lata 2025-2027) miała na celu przyciągnąć fundusze do akcjonariatu - jeśli tak, to się nie udało. W trzecim kwartale nie pojawił się żaden nowy a jeden całkowicie zniknął z akcjonariatu (Vig C-Quadrat sprzedał 36k sztuk). Z perspektywy indywidualnego inwestora wolałbym żeby wypłacili jednak więcej niż to 5 zł, ruszyłoby to kursem w górę bo ostatnio marazm totalny.
  • Re: wyniki Autor: ~Inwestor [91.90.160.*]
    Będzie dobrze - takie zbijanie świadczy o tym że niedługo będzie się działo
  • Re: wyniki Autor: nanako [77.222.243.*]
    Tak, tylko pamiętaj, że rynek Polski od 2 lat rośnie jak głupi. Nawet Państwowe molochy robią chore wyceny, a Votum, które wykręci najlepszy rok w historii stoi w miejscu, a co za tym idzie drobi po prostu wywalają i próbują załapać się na pociągi w innych miejscach.

Niestety informacyjnie spółka też wygląda słabiej niż kiedyś. Plus jest taki, że przez te kwartały cały czas nikt z zarządu nie wywalał, a czasami jeszcze dokupują. Z drugiej strony ten kurs nie ma za bardzo miejsca, aby spadać, ani też nie widać impulusy aby poszło mocniej.
  • Re: wyniki Autor: ~sebek [188.47.107.*]
    Ja wyskoczylem na 48,50 i nie wracam - strata kasy takie czekanie, jak tutal nie ma zadnego ruchu i wolumenu.
  • Re: wyniki Autor: nanako [77.222.243.*]
    O prawie na górce, jakby wybiło górą to pewnie napiszesz, że po 45 dokupiłeś znowu. xD
  • Re: wyniki Autor: ~sebek [188.47.107.*]
    Nie, juz nie bede wracal. Srodki juz rozdzielone na inne spolki i o Votum zapominam.
  • Re: wyniki Autor: ~Inwestor [188.33.30.*]
    Pewnie wczoraj toyę kupiłeś i CCC
  • Re: wyniki Autor: ~piwi1 [138.199.59.*]
    Dla mnie to jasne ,że to bezpieczna spółka ,która będzie doskonałym zabezpieczeniem na następne dwa lata.
    Stabilna dywidenda wobec której kurs jest w tej chwili za niski (dywidenda ok 11%).
    Myślę ,że bardziej realna będzie na poziomie 8%-czyli kurs ok 60 zł.
    Wcześniej czy później do tego dojdzie w przyszłym roku.
  • Re: wyniki Autor: ~Spokojny [31.0.84.*]
    Wszystkie analizy wyceniają na 60 więc można śmiało dokupować.
  • Re: wyniki Autor: ~mrl [178.214.31.*]
    https://stooq.pl/q/h/?s=vot - przeciez dokupuja akcje.
[x]
VOTUM -0,42% 47,50 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.