• 6 - to nie oddaje wartosci Autor: ~alek28 [158.169.150.*]
    Moim zdaniem obecna cena Molecure nie oddaje realnego potencjału spółki i pipeline’u, nawet jeśli krótkoterminowo widać opóźnienia. Rynek zbyt mocno reaguje na szum i emocje z forum, a nie na wartość wynikającą z praw do projektów i nadchodzących kamieni milowych. Patrzę długoterminowo i uważam, że wycena nie nadąża za możliwościami, niezależnie od opóźnień i tego, co się tu pisze.
    Dodatkow maja wysoki stan gotowki wiec nie rozumiem tej paniki ...
    To samo jest na incyh spolkach z biotech ....

• Re: 6 - to nie oddaje wartosci Autor: ~ziomal [178.212.127.*]
    ale można też inaczej -Zarząd oceniany jest na "6 " , tylko przy tej "6 " muszą się trochę wstydzić
  • Re: 6 - to nie oddaje wartosci Autor: ~Hex [77.65.184.*]
    Dnia 2025-11-04 o godz. 15:38 ~alek28 napisał(a):
    > "Moim zdaniem obecna cena Molecure nie oddaje realnego potencjału spółki...."

Jak widać twoje zdanie nie ma żadnego znaczenia. O wycenie spółki decydują inwestorzy, którzy będą obejmować kolejną emisję. Oni uważają że spółka jest za droga, a wartość tych opowieści o cząsteczkach jest nieadekwatna do wartości spółki. Wycena spółki na giełdzie jak widzisz nie ma nic współnego z teoriami, których się naczytałeś w książkach.

• Re: 6 - to nie oddaje wartosci Autor: ~Bart [119.235.13.*]
    Zbijanie ceny pod emisję akcji, mam nadzieję, że dla partnera. Więc spręzyna naciaga się…. Oby tylko ta guma nie pękła.
  • Re: 6 - to nie oddaje wartosci Autor: ~Aaa [85.221.132.*]
    mogą zbijać do 2 zł i akcji takich się nie sprzedaje, co to ma za znaczenie czy 2 czy 3 zł, najwyżej dokupi się więcej, biotech to taka firma, której akcje się cały czas akumuluje a nie sprzedaje, dawajcie niżej panowie na poziomy o których marzymy, bo jak odbije to się w głowie zawróci...
  • Re: 6 - to nie oddaje wartosci Autor: ~Brawo [193.42.98.*]
    Zbijać? A kto produkuje akcje i po ile . Co to za info o maculature 0,001... "nowych akcji zwykłych na okaziciela kolejnych serii o wartości nominalnej jednej akcji wynoszącej 0,01 zł [jeden grosz] każda, w liczbie nie większej niż 8.241.262 [słownie: osiem milionów dwieście czterdzieści jeden tysięcy dwieście sześćdziesiąt dwa] "
    https://espiebi.pap.pl/node/706083
  • Re: 6 - to nie oddaje wartosci Autor: ~As [46.112.238.*]
    O czym tu niektórzy piszą to się w głowie nie mieści. Spółka na dzień dzisiejszy nie jest warta nic. Nie ma pewności że lek kiedykolwiek powstanie. Jak widać fundusze też w to nie wierzą. Firma która wpłaciła 120 mln zł wolała je stracić niż kontynuować badania. To są fakty.
    Od trzech lat rozmawiali już dziesiątkami firm pewnie ze wszystkimi które mogły by się podjąć doprowadzenia do komercjalizacji i nie ma chętnych podjąć ryzyko. Jak dla mnie ruchy zarządu są pozorne. Dostali 120 mln zł plus prawie 40 z emisji i nie słyszałem o jakichś krokach milowych. Nawet nie mają 30 pacjentów. Ja się martwię że niestety kasę straciłem. Jak widać po obrotach też nikt tu nie kupuje obroty jak w warzywniaku na aszej perle :-)
  • Re: 6 - to nie oddaje wartosci Autor: ~Mira [37.30.62.*]
    Jeszcze pół roku przepalania milionów i przeciągania tych badań. Odnoszę wrażenie że organizacja tych badań w takim tempie była zarządowi na rękę, tak jakby zarząd kupował dodatkowy czas dla spółki.
    Przez 3 lata nie są wstanie wygenerować przychodu i skomercjonalowac usługi dla tej platformy mRNA.
    Ta spółka wisi na OATD1, jak to nie wypali to będzie zjazd na groszówki.
  • Re: 6 - to nie oddaje wartosci Autor: ~As [46.112.238.*]
    Dokładnie tak jak piszesz. Jeszcze mnie martwi że są chętni do zakupu akcji z nowej emisji przy wiedzy którą powinien mieć cały rynek.
    Na ostatnim spotkaniu z inwestorami nie było widać tego błysku w oczach zarządu co na wcześniejszych .
    Wypowiedź prezesa o możliwości zawarcia umowy na OATD-01 jeszcze w tym roku była wymuszona i nie prawdopodobna tylko hipotetycznie nie niemożliwa tak bym to ujął. Tak samo prezes mógł by powiedzieć że 200 zł za akcje do końca roku jest możliwe, bo dlaczego nie. Tylko ile procent szans by na to postawił ? Myślę że mniej niż 1%.
[x]
MOLECURE 2,18% 5,62 2026-05-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.