Kurka, tylko problem jest taki, że ja o tą spółkę jestem spokojny i nie mam żadnej wątpliwości. To będzie spółka roku 2026 a Valor Mortis będzie wielkim.hitem
To podaj 3 przykłady. Będzie prościej porównać.
Akurat co do VM, to prawdopodobieństwo, że to będzie marna gra jest bardzo niskie. Dlaczego, to chyba nie muszę tu wykladać.
No chyba, że podajesz za przykład Dark Moon od JJB.
Ja Ci podam 5 tytułów, które rozczarowały akcjonariuszy:
1. Cyber Punk (CDP) 2. Ghostrunner 2 3. Model Builder (Moonlite) 4. Unholy (Duality) 5. Giants Uprising (Varsaw)
Każda z nich miała być hitem, każda miała dać zarobić a wyszło jak zawsze. Dlatego nie podpalajcie się tak bardzo po 1 trailerze bo koniunktura może nie sprzyjać.
Taaaa. Wcześniej spadek poniżej zeta. Pewnie nawet nie słyszałeś o OML przed premierą GR2 ale będziesz teraz zgrywał eksperta. Zaglądam tutaj czasem od dobrych kilku lat żeby pośmiać się z tych wszystkich naganiaczy ale Ciebie nie pamietam, podobnie zresztą jak kilku innych „znawców tematu”.
Jak ty pierniczysz kocopoły to głowa mała. O OML większość słyszała po premierze GR1. Druga część go niestety nie dogoniła i tu zawiódł moim skromnym zdaniem marketing 505 Games po całości. Tego po prostu nie było bo myśleli, że gra się sprzeda na hype jedynki. Tyle, że era cyberpunk się skończyła po premierze CP2077 od CDP i później temat się przejadł.
Tylko, że w przypadku cyberpunka, kurs był napompowany na maksa, nie ma co porównywać, bo tu jeszcze żadnej pompy nie było. Reszta gier co podałeś, to słabe studia. GR, kurs urósł do 4.30 więc chciałbym takie rozczarowanie (chociaż już wiele na i inni pisali, dlaczego VM ma o wiele większy potencjał więc te 4.30 to będzie tylko przystanek).
Masz rację, kurs pod Cyber Punka był napompowany na maksa ale gdyby nie falstart byłby dzisiaj wyżej. Tymczasem do poziomu z premiery brakuje jeszcze 200pln. Obyś miał rację z tym Valorem, też mam akcje i liczę na dobre mnożenie ale lata inwestowania w gaming nauczyły mnie chłodnego podejścia do ”rewelacji” spekulantów.