To już mamy obrót powyżej 5 procent wszystkich akcji. Plus to co w piątek to razem ponad 10 procent coś kolo 11. Jakies info po sesji ? Biorac pod uwagę że FF to prawie 90 procent to albo tak drobni szaleją albo prezes wywalił akcje. Mlejmy nadzieję że ma jakiegoś asa w rękawie i jednak dokupił żeby uśrednić i poda jakieś dobre espi.
Gruba akumulacja dzisiaj w przedziale 1,17-1,13 zł przy jednoczesnym trzymaniu kursu. Wolumen absolutnie rekordowy, nie było tutaj takiego od lat, więc gdyby akcje nie były zbierane a tylko sprzedawane to już dawno byśmy byli poniżej złotówki. Ktoś spokojnie kupuje. Może czysto spekulacyjnie a może ma to jakiś cel.
Jestem na Juju od 2016 roku.I takiego obrotu nie pamiętam.Jestem na giełdzie od ponad 20 lat i widzę wiecej aniżeli inni.Przy tej podaży kurs powinien tąpnąć ale ktoś to odbiera i pilnuje kursu.To raczej nie spekulacyjne ruchy bo puścili by niżej.Bardziej stawiam na Zarząd.Znali potencjał gry.Przekładali premierę.Może potrzebowali czasu by coś przygotować większego kalibru.Akcje odebrane po taniości od tych którzy w innych okolicznościach by ich nie oddali tak łatwo.Do raportu za 3 q nie spodziewam się tutaj newsa.A co będzie w raporcie to okaże się14 listopada.Ja nam jedną zasadę wierzę w swoje założenia i uważam że nie trzeba ulegać baraniemu pędowi.Cierpliwość to najlepsza cecha inwestora.I jeszcze jedno dobrymi rasami to jest droga do piekła wybrukowana.Na giełdzie gra cała moja najbliższa rodzina lecz nawet z żoną nie narzucamy sobie co kto kiedy i za ile ma kupić i sprzedać.I to się sprawdza.Więc czytajcie tu wszystko ale miejcie swoje rozumy bo ludzi nieomylnych nie ma..Wszystko co napisałem powyżej też może być błędne.Ufajcie na giełdzie tylko sobie
Tu teraz włącz wykres i zobacz jaka spadkowa świeczka była w czwartek. Później piątek i dziś. A na tygodnilwym i miesięcznym to już w ogóle....
Wysoki obrót przy takim spadku tylko potwierdza napływ podaży.
No i dzisiaj były poziomy najniższe od roku. Wielki sukces dareczku
Od 3 lat jesteśmy na tych samych poziomach - bujamy sie od okolic 2 zł do okolic 1 zł i tak w kółko. Aktualnie świece miesięczna i tygodniową na poziomach z marca 2025 i lipca 2024
Z technicznego punktu widzenia póki nie złamie 1,10 zł albo 2,50 zl nadal jesteśmy w trendzie bocznym. Nawet przed premierą nie było tutaj trendu wzrostowego a jedynie krótkie i zanegowane odbicie. Dlatego ktoś tak mocno trzyma poziom 1,13 zł
Zatem kto sprzedaje i po co?
To jest rynek. Leci do w dół to zawsze są ci którzy tę noże łapią.
Nie wkręcaj sobie na siłę jakichś teorii bo jest wysoki obrót.
Nie bronię tej spółki, nie o to chodzi, zrobiłem dzisiaj analizę wyłącznie techniczną, dla porównania można wziąć 11 bit sprzed roku. Zwykle po premierach gier jest lawina, podaż przewyższa pobyt i kurs leci bez trzymanki, normalnie na NC by było spadku 30-40% dziennie. Tymczasem widać że koszyki zbierają w przedziale 1.13-1.17 i blokują kurs który bez problemu mógłby spaść niżej. Żaden problem zrobić na tej spółce kurs 90 groszy … a jednak ktoś zbiera akurat na wyższych poziomach.
Oczywiście że premiera była fatalna i inwestorzy wierzący że na niej zarobią teraz wyrzucają akcje, ale te akcje są zbierane … rok temu na 11 bit (a przypominam że rynek główny) wszyscy się bali zbierać więc zrzucili o 75%!!! Jest różnica.
Ja tylko się zastanawiam pod co zbierają. Gra zrobiona, wydana i już koniec … akcje są kupowane pod przyszłość a nie przeszłość
Jak spadł kurs z 2 zł do złotówki kilka lat temu pisałem że to się zemści przy wzrostach.Że akcje stają się zbyt dostępne.I staliśmy się ofiarami tego obecnie.Realizacja 100-50 procent zysku i do widzenia.Może tym razem animator wyciągnął wnioski i nie popełnia tego błędu a może chodzi o coś innego.Przy 1 zł tworzy się ogromny opór pomiędzy 2 a 3 złote
przed premierą pisałem, że 2 zł to opór nie do przebicia i nie przebijemy póki będą osoby, którym opłaca się wywalać akcje poniżej 2 zł... zostałem wtedy zwyzywany od naganiaczy spadkowych ... bo wielu tu pisało, że 3 zł to formalność
ja uważam, że była opcja przebicia na dłużej 2 zł zaraz po ogłoszeniu premiery, ale za każdym razem gdy się na to zanosiło, pojawiał się widłowy i blokował notowania ... teraz, gdy spadało nikt widłowego nie widział... ciekawe
Dokładnie to samo robią na Drago, każda próba większego podbicia kursu kończy się blokadą przez widłowego. To samo było na Farmie, gdy spadało z 18 na 5 to widłowy zaginął, ale gdy z 5 szło na 9 to od razu się pojawił i zablokował handel.
A co do kursu - 0,14-0,30-0,50 zł to jakiś absurd. Póki spółka jest w trendzie bocznym będzie się kręcić w okolicy złotówki, do spadku na 0,30 zł potrzebne by były naprawdę złe informacje.
Sprzedawałem po 1.8-2.5. ostatni mini pakiecik dziś puściłem z samego rana. tu zaraz będzie to co na the dust. Poziom 1.1 jest psychologiczny, sma 30 itd itd. jak to puści to może odkupie po 14-25 groszy, jako spółkę dużego ryzyka.
14-25 gr ? Serio ? Nawet jakby spółka ogłosiła bankructwo to ciężko z takim kursem by było a przecież co kwartał przynosi jakieś zyski. Dalej naganiasz na spadki czy w innej rzeczywistosci funkcjonujesz ?
Troll spadziowy ewidentnie, dodatkowo animator też próbuje animować w dół, od razu po kupnie po kursie 1 akcja na sprzedaż żeby zbić kurs. Akcje są kumulowane, ktoś ewidentnie zbiera, i chce to zrobić jak najniżej. A skoro robi to animator to na zlecenie Zarządu. Tyle w temacie.
Ok, może przesadziłem z 14 groszami. Ale za więcej niż 30gr to tu nie wchodzę ponownie. Zobaczcie co się stało z the dust, ( mcap 2 mil), po nieudanym inkwizytorze. TU BEDZIE TAK SAMO
Jarku zakładam że 84 to Twoja data urodzenia.Jeszcze mało wiesz o giełdzie.Może paść info niezwiązane z grą i wywrócić stolik.Tu jest NC.A na NC są wszystkie chwyty dozwolone.Pamiętam Krezusa?
Odnośnie juju, to zaraz pewnie wpadnie trailer do epickiej gry POLANIE, oraz heros academy. . Ja osobiście liczę na zmianę biznesu na produkcję dronowi mcap 100mil.
Widać że powstała tu nowa grupa nicków budująca przekaz.
Wszystko jest cacy, leszcz oddaje a gruby zbiera, gra się sprzedaje, zaraz będą konsole i kolejny sukces