• Czy to dobra spółka? Autor: ~Biedny___ [37.47.93.*]
    Witam wszystkich akcjonariuszy . Jaką macie średnia zakupu i wagę w portfelu ?
  • Re: Czy to dobra spółka? Autor: ~Zysk [78.30.101.*]
    Dywidendę płacą,to chyba dobra.
  • Re: Czy to dobra spółka? Autor: ~Biedny___ [37.47.93.*]
    ~Zysk. Widziałem że 2 lata płacili ,ciekaw jestem czy w przyszłym roku będzie kasa na dywidendę ? Przymierzam się do inwestycji ( długoterminowo)w Patentusa i szukam +, -
  • Re: Czy to dobra spółka? Autor: ~Zigi [31.0.88.*]
    No i co mamy dobre wyniki to jest dobra spolka tylko nie wiem dlaczego akcje nie drożeją,
  • Re: Czy to dobra spółka? Autor: ~szcsla [31.61.178.*]
    Nie drożeją, bo to mało popularna branża. Ale jak to w przeszłości bywało w końcu wynik wybroni się sam. Jeśli chodzi o wyniki, to jak na małą spółkę, które wybudowała dwie nowe hale produkcyjne bez wtopy na wynikach, to rewelacyjny.
  • Re: Czy to dobra spółka? Autor: ~Biedny___ [37.47.88.*]
    ~Zigi . Jest dobrze . Po dzisiejszej sesji będzie jeszcze lepiej . Bacznie obserwuje ta spółka może dać zarobić....
  • Re: Czy to dobra spółka? Autor: ~taa [84.234.124.*]
    Dnia 2025-11-17 o godz. 08:29 ~Zigi napisał(a):
    > No i co mamy dobre wyniki to jest dobra spolka tylko nie wiem dlaczego akcje nie drożeją,

odpowiem Ci: nie drożeją bo większość inwestorów nie uważa to za dobre wyniki
  • Re: Czy to dobra spółka? Autor: ~szcsla [31.61.178.*]
    Plusy znajdziesz w bilansie. Branża "niemodna", ale spółka dochodowa. A nie przypominam sobie, żeby kiedyś minęła moda na pieniądze. Pozdrawiam
  • Re: Czy to dobra spółka? Autor: ~Biedny___ [37.47.88.*]
    ~szcsla. Na modzie się nie znam i nie zamierzam, bo wolę ciekawe spółki. Wierzę że dobre wyniki w dłuższym czasie zostaną dostrzeżone przez innych i tu mozna zarobić. Zastanawia mnie czy w kolejnym roku będzie dywidenda bo to byłby duży plus ...
  • Re: Czy to dobra spółka? Autor: ~taa [84.234.124.*]
    Dnia 2025-11-17 o godz. 10:54 ~Biedny___ napisał(a):
    > ~szcsla. Na modzie się nie znam i nie zamierzam, bo wolę ciekawe spółki. Wierzę że dobre wyniki w dłuższym czasie zostaną dostrzeżone przez innych i tu mozna zarobić. Zastanawia mnie czy w kolejnym roku będzie dywidenda bo to byłby duży plus ...

poczekaj, jak kurs leci, a inwestorzy krótkoterminowi któzy pisali o 10zł do końca roku - zmieniają się w długoterminowych bo się ukisili to schemat działa tak:
    - plotki o Indiach - bo prezes poleciał tam na wakacje
    - plotki o kolejach - bo potrafią robić coś pod pociąg mimo że nikt nie chce tego kupić
    - plotka o zbrojeniach - bo jest hala i maszyny, co z tego że my że szwagrem mamy szopę i maszynę do bimbru - też będziemy robić naboje
    - jak braknie tego - to że podpiszą kontrakt z pgg czy tauronem - mimo że muszą to robić bo inaczej nie mieli by przychodu i jest to dla nich "normalna" sprzedaż

- czekam na drony, odbudowę Ukrainy po wojnie, może jak nie wypaliło z Indiami to Chiny będą sprowadzać od nas maszyny bo wiadomo że rynek ogromny
[x]
PATENTUS -2,17% 2,70 2026-05-22 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.