• Sprytne ruchy Prezesa cz.2 Autor: ~arskiozan [2.137.136.*]
    Szanowni , jak dotąd Pan Prezes nie przestaje mnie zadziwiać. W wyniku nacisków na niego różnych grup
    mających sprzeczne interesy zszedł ładnie z linii strzału obciążając Staszaka i gwardię nowych w RN.
    Generalnie Pan Prezes nie ma nic przeciwko budowaniu piramidy holdingowej / holding w holdingu /
    Energa jako holding notowany na giełdzie ,będący energetycznym filarem większego holdingu / Orlen /
    Pan Prezes stanął przed potwornym wyzwaniem / jak sam określił / co zrobić z mniejszościowymi.
    Pierwszy wspaniały ruch .Pan Prezes powołał specjalny zespół d/s kontaktów z mniejszościowymi. W wyniku tych kontaktów Pan Prezes dojdzie do wniosku, że mniejszościowi to rzeczywisty wrzód na organie. Cokolwiek by nie zrobił / jeśli naruszy 418 paragraf kodeksu spółek / to spowoduje lawinę pozwów zbiorowych . Jeśli Pomorze nie ograniczy swoich apetytów
    chcą lecieć na Enerdze w kosmos /- zwalić udziały Orlenu w Enerdze do 20-30% / to Pan Prezes ,przypominam -szef prywatnej spółki wykona kolejny sprytny ruch. Nie oczyści przedpola dla holdingu Energa / eliminując mniejszościowych /
    tylko stanie z boku i powie do zarządu Energi: zajmijcie się sami własnymi wrzodami / mniejszościowi i posiadacze akcji pracowniczych w spółkach zależnych. Jeśli tak się stanie to zostaniemy na pokładzie holdingu Energa i dalej
    będziemy oczekiwać na nadzwyczajne zyski.
    Pozdrawiam.
    .
  • Re: Sprytne ruchy Prezesa cz.2 Autor: ~xxx [46.227.36.*]
    jedna mala luka w tym rozumowaniu to nie zarzad powoluje rn a odwrotnie dalej sobie dopowiedz...
  • Re: Sprytne ruchy Prezesa cz.2 Autor: ~Finansista [83.223.248.*]
    Kto jest prezesem RN Energa? Arskiozanie rozumiem, że chciałbyś z emerytem dokupić jeszcze akcji ale to raczej nie możliwe poniżej 15 zł. Wyżej też możesz mieć problem.
    Arskiozanie, kup sobie PGE tam jeszcze jest 11 zł
  • Re: Sprytne ruchy Prezesa cz.2 Autor: ~arskiozan [2.137.136.*]
    Finansisto, jestem załadowany po kokardę. Tworzę myślowe konstrukcje w poszukiwaniu możliwości by zostać na pokładzie ,któregoś z tych holdingów. Fantazjuje i zadaje pytanie, czy to możliwe.
    Pozdrawiam.
    Fąfara może zostać rozdarty w kroku przez te Wasze wygibasy. Jedną nogą stoi na holdingu Orlenie a drugą na holdingu Energi. Do tego wykrzykuje, że Energa będzie wielka. Dlaczego tak męczycie tego Fąfarę. Nie każcie mu tylko skakać na jednej nodze albo chodzić na rękach bo się biedak połamie. Przy okazji mam do mojej wyliczanki holding holdingu.
[x]
ENERGA 0,11% 18,82 2026-05-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.