• Skoro . . . Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    jest tak dobrze to czemu tu nie ma Bonanzy i rakiety na północ,
    a zamiast tego longi dwoją się i troją aby przekonywać o tym jak dobrze jest ?
  • godzina jeszcze mloda jest.... Autor: ~realista7201velCzysc [154.60.231.*]
    gdzies ci sie spieszy kolezanko?
  • Re: Skoro . . . Autor: ~Stary_Nowicjusz [79.185.131.*]
    Czarna, Ty mnie jednak załamujesz czasami.

Naprawdę potrafisz napisać coś intrygującego od czasu do czasu (takiego nieoczywistego), ale często wyskoczysz z takim bąkiem żenującym.

No kto tu dwoi sie i troi ? oszacuj proporcje...tu nawet nie ma klasycznego 80/20, jest 95/5.

• reakcja szybka . . . Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    real 3 min, Stary 5 min . . .
  • Re: Skoro . . . Autor: ~realista [89.25.128.*]
    Blacky,

wszyscy doskonale wiemy że jest tu garstka inwestorów i jedna lub dwie siły rozgrywające. Szeroka ulica nie pamięta o spółce i bardziej czasem spojrzy, że "się ruszyło", niż co tam fundamentalnie się zmienia.

Może się pokisi jeszcze trochę, kto wie - Ty wiesz chyba najlepiej grając technicznie, że fundamenty (a to jest być może fundamentalna zmiana) czasem są przez rynek ignorowane.

Ja patrzę z kolei na to w ten sposób - jak widzę fundamentalne przesłanki, to mogę poczekać, i spadek o 1,2,3% jest bez znaczenia.

Uważam, że odbudowa udziałów rynkowych i informacje o układzie będą gamechangerami.
  • realista Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    dziękuję za merytoryczną odpowiedź . . .
    ps.
    niepokoi mnie trochę fakt, że ostatnio było kilka długo oczekiwanych i pozytywnych info,
    które miały wywindować kurs powyżej choćby 18,50 pln,
    już nie wspominając tych szaleńców co widzieli tutaj już 24 pln wtedy,
    a mimo to kurs się osuwa i chętnych na wyjście ostatnio przybywało . . .

Pozdrawiam
  • Re: realista Autor: ~realista [89.25.128.*]
    nie było do tej pory pozytywnych info....to jest pierwsze naprawdę pozytywne info i o ile za miesiąc się potwierdzi, to będzie to miało przełożenie.

Wyniki Q2 były przecież słabe, wynik zrobiony rozwiązaniem rezerw i dlatego wystrzeliło (bez powodu) i potem zgasło.

Odbudowa udziałów rynkowych jest tak naprawdę pierwszym pozytywnym newsem od dawna i w dodatku wrzesień z przytupem.

Nawet wyniki za Q3 nie oddadzą tej zmiany, bo lipiec to najgorszy udział rynkowy w tym roku....ale kupujemy przecież przyszłość.
    Dnia 2025-10-31 o godz. 12:19 ~realista napisał(a):

ale kupujemy przecież przyszłość.
    -----------------------

ale najwyraźniej widać, że od kilku sesji ktoś jednak idzie pod prąd . . .

i nadal idzie pod prąd . . .
  • Re: realista Autor: ~black944 [31.61.166.*]
    Nadal moja podszywka próbuje manipulować - nie dajcie się nabrać!
[x]
PKPCARGO -1,09% 12,69 2025-12-22 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.