• Artykuł z dziejszej Rzepy dot. CCC Autor: ~Klif [217.119.67.*]
    Poniżej dostępny w całości, przynajmniej mi się wyświetla

https://www.rp.pl/gielda/art43263971-dwa-swiaty-gigantow-z-wig-odziez-iii-kwartal-w-lpp-i-ccc-ujawnil-roznice
  • Re: Artykuł z dziejszej Rzepy dot. CCC Autor: ~Pax [83.10.190.*]
    Dnia 2025-10-31 o godz. 10:35 ~Klif napisał(a):
    > Poniżej dostępny w całości, przynajmniej mi się wyświetla
    >
    > https://www.rp.pl/gielda/art43263971-dwa-swiaty-gigantow-z-wig-odziez-iii-kwartal-w-lpp-i-ccc-ujawnil-roznice

OK. A więc czekamy na 05.11 na MSCI, a 07.11 na wyniki
  • Re: Artykuł z dziejszej Rzepy dot. CCC Autor: ~Jan [83.28.197.*]
    To jest kolejny dowód że zawód tzw analityka powinien jak najszybciej zniknąć i nie chodzi tu wcale o shorta lub longa na CCC czy inna spółke.
  • Re: Artykuł z dziejszej Rzepy dot. CCC Autor: ~samuraj_84 [195.74.51.*]
    Pseudoraport Ningi nie wywołał paniki, kolejnych akcji do pożyczenia już brak więc teraz trzeba wypuścić sponsorowane artykuły jakoby "analitycy" przewidują słabe wyniki. Przypomina mi to mocno sytuację rok temu na JSW, brakuje jeszcze rekomendacji na jakieś absurdalne kwoty (tam było na 7 czy 9 zł), tylko różnica jest taka że JSW przynosiło straty a CCC zyski i nie ma przesłanek aby sądzić że będą one coraz mniejsze, raczej przeciwnie.
  • Re: Artykuł z dziejszej Rzepy dot. CCC Autor: ~Kalku [176.124.190.*]
    A jak jednak będą gorsze r/r? Odszczekasz?
  • Re: Artykuł z dziejszej Rzepy dot. CCC Autor: ~Seba [188.33.46.*]
    Niebawem ma wejść opłata od Chińskich paczek z Temu 2€ od każdej, za dwa lata każda paczka VAT i pełna odprawa celna, pomyślcie jak to wpłynie na rynek HP i CCC kiedy przestanie się tanie zakupy opłacać? Te wyniki mam w dupie jakie będą, ważne co będzie za rok i dwa, oni pod to bazę budują. Kupowałem ccc po 25 zł teraz dokupuję, znów leje się krew, idealny moment!!!!
  • Re: Artykuł z dziejszej Rzepy dot. CCC Autor: ~Andrzej [91.197.227.*]
    Kupuj ile chcesz
  • Re: Artykuł z dziejszej Rzepy dot. CCC Autor: quellu [185.48.129.*]
    Do tego czasu powstanie (a już jest) ogromna baza magazynowa w europie, a kontenery którymi towar będzie przypływał będą pewnie podpisane Caritas, Dary dla Powodzian ec itp.
    Na wszystko jest sposób
  • Re: Artykuł z dziejszej Rzepy dot. CCC Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Seba, słusznie. Ale po 25 zł to mogłes kupować CCC w 2005 roku. Później już nie chodziło w takiej cenie. Skupuję CCC od 2022 roku, najtaniej kupiłem po 37 zł, a minimum był jeszcze kilka złotych taniej.
    Oczywiście, straszny żal, że nie sprzedałem wszystkiego po 240 i nie kupiłem z powrotem po 140, ale trochę zysku zrealizowałem powyżej 200, a później juz tylko dokupowałem po 183, 148 i 143. I mimo, że wierzę, że max za rok, CCC będzie na nowym ATH (bo ekspansja, przejęcie MKRI i rosnąca sprzedaż detaliczna) to jednak mam miękkie kolana przed raportem, bo cholera wie co tam będzie. Poza tym, to wcale nie jest bez znaczenia, czy kurs wróci na 250 zł za pół roku, za rok, czy za dwa lata. Kto tak twierdzi, kłamie. Już pomijam te dodatkowe kilka złotych za bardzo prawdopodobną dywidendę za 2025 rok. Juz choćby z tego powodu wolałbym żeby zysk za 2025 rok był powyżej 700 mln zł, a nie poniżej 300 mln. A przyznam, że w świetle tych finansowo-księgowo-podatkowych "optymalizacji" chyba obie kwoty są prwdopodobne.
  • Re: Artykuł z dziejszej Rzepy dot. CCC Autor: ~Mc1 [217.114.34.*]
    Antoni jeszcze dwa dni i wszyscy się dowiemy na co możemy liczyć mniej więcej na koniec roku. Dodam że wyniki HP będą conajmniej dobre o ile nie bardzo dobre. Wiem co mówię. Także korzystamy z pogody i czekamy na piątek
  • Re: Artykuł z dziejszej Rzepy dot. CCC Autor: ~Darson [37.47.131.*]
    Na jsw była rekomendacja santandera 5zł.
[x]
CCC -7,16% 142,00 2025-11-07 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.