Ładnie, stabilny wzrost zysku netto. Jeśli zachowają tendencję w przyszłym roku to naprawdę jest szansa zbliżyć się kursem do wartości księgowej czyli 6.90
Bioton jest dluzszego czasu stabilna rynkowa firma , mocne wzrosty sprzedazy , rozwoj produktow , perspektywy , emocjami negatywnymi z przeszlosci tlumacze tak mocne niedowartosciowanie . Wierze , se to sie zmieni , ale troche to dziwne , ze przy takich wynikach i perspektywach kurs jest tu gdzie jest . Obstawiam , ze to sie zmieni wkrotce , chociaz powtarzam to juz od 4 lat i brzmi to slabo , lecz wierze w fundamenty . Zobaczymy
Jestem realistą. Koniec Malezji - to się trafiło jak ślepej kurze ziarno, bo wskoczyli wypełnić zobowiązania innej firmy. Nic nie ma o nowym przetargu. Projekt analogów bez zmian i żadnych nowych przełomowych projektów. Jedyny plus, to że nie pochwalili się stratą, a mogliby coś zamortyzować. No i tło raportu ładne zrobili, więc może zaczęło im zależeć na opini.
No, siedzisz jak ofiara niepotrafisz odejść. Co innego to znaczy? Chciałem zrobic na zrzutka pl zbiórkę na psychologa, ale dodam jeszcze na interpretacje znaczen polszczyzny.
można spojrzeć na prawie dwukrotnie wyższe przychody widoczny spadek zobowiązań wynik dodatni
poza tym kolejne kwartały mają być pozytywne, a wystarczy utrzymać 4Q i wynik roczny za 2025 i 2026 może być odmienny od tych, które Bioton pokazywał przez wiele lat. Z marazmu i poziomu <5 zł kurs może przenieść się >7 zł
Dnia 2025-10-30 o godz. 23:37 ~L-4 napisał(a): > To nie jest raport na 5 zł. Moim zdaniem. Do raportu trzeba dodać czynnik ludzki. Zawsze. Ale gdyby, to byłbym bardzo miło zaskoczony.
Jw Stare indiańskie przysłowie brzmi: Można konia przyprowadzić do wodopoju, ale nie można go zmusić, by się napił
Co trzeba mieć w głowie, żeby głosić takie bzdury jak to robią tu na kanale. Ja bym się ze wstydu spalił. No ale cóż. Nie muszę wszystkiego rozumieć. Pozdrawiam
Koniec tego , koniec tamtego a może i innego, fakty są takie że unia tego chce i wy możecie wymyślać strategie tej spółki w nieskończoność, a unia ich chce. Tylko tyle w temacie.
No i po wynikach.. poszlo co mialo isc do gory.. i teraz juz korekta... oraz czekanie na kolejny raport.. tyle w temacie.. nic kompletnie nic.. dalej kiszenie sie.. sami zobaczycie.. tu bez jakiegos dobrego infa ogloszonego przez Pana prezesa nic sie nie stanie.. nic..
No odpaly juz wkrotce.. sylweter tuz tuz.. tymczasem Bioton czeka na korekte na GPW.. ta społka i obroty na niej ledwo zipia.. kazdy w superlatywach tutaj pisze o Biotonie.. tymczasem spółka co sobą reprezentuje.. sami koledzy i coolezanki widzą...
To już nie ma sensu. Prezentowanie innego punktu widzenia powoduje jedynie agresję i nakręcanie się drugiej strony. Czują się ważni i czytani. Ja już napisałem swoje. Niech te wszystkie Jadźki, Vladki, Analitycy, J23 liżą się nawzajem po jajach. Wkrótce im się znudzi jak nikt nie będzie reagował na te bzdety. Tu nie ma sensu zaglądać, bo do wiosny kiszonka. Ja wyczepiam. Pa!
Jedzie do azot i nazod,
5 zł to nie w tym stuleciu,
Ten gniot niedawno osiągnoł swe maximum i teraz zmierza w kierunku 2.8 - 3.0 skąd odbije na 4zł jesli wyniki za 2025 będą lepsze od oczekiwań,
Nie są to zatem dobre wiesci dla Misia gdyż swego pakieciku rupieciku nie zbył,zatem dalwj będzie gościem foru tego syfu.