• TO KONIEC Autor: ~jjb [149.50.211.*]
    Można powiedzieć ze to koniec tej smiesznej spóleczki bo oni nie mają już nic w zanadrzu. A poniżej analiza faktów vs. mity uskuteczniane na forum Bankierka przez posiadaczy akcji co liczą że zarobią tu miliony.

1. Ocena gry: 71.87%

Nie, ocena DM nie wynosi 90%. To tylko w waszych chorych głowach. To się w psychologii nazywa mechanizm wyparcia.
    Aktualna ocena gry na Steam to 71.87% przy 40 ocenach a zatem mocno przeciętna. I nie łudziłbym się że będzie wyższa jak zaczną wychodzić wszystkie bugi, niedoróbki i zacznie trącić tandetą po 6latach przygotowywania gry.

2. Peak 132 graczy

Niestety peak nie wynosił 500 czy 1000 jak twierdzilićie na forum. Gdyby od tych 132 graczy odjąć inwestorków z Bankiera to pewnie zostałoby 32 .. realnych osób ktorzy to zrobili bo zaciekawila ich tematyka gry. Dodajmy 32 osoby na całym świecie. Aktualnie w grę gra 62 osoby. Tyle co w Punk Wars. A nie mówiłem?

3. Koszty gry to kilka milionów złotych

Ostatnio na forum jest uskuteczniana ostro narracja że gra kosztowala tylko milion złotych. Może i tak ale to koszty za 2025 rok. A co z kosztami za 2020, 2021, 2022, 2023, 2024 rok? Już sie nie liczą? Przecież to jest dobrych kilka milionów, straty i zobowiązania które trzeba pokryć. Poczytajcie raporty.

4. Nie, gra nie będzie drugim Frost Punkiem

W ogole porównywanie tego gniota do gry która sprzedala się w milionach egzemplarzy to profanacja i przejaw najwyższej formy odklejenia umysłowego.

5. Brak nominacji na PGA

Skoro gra jest taka super czemu nie byla nominowana na jednym z wazniejszych wydarzej gamingowych w Polsce?

6. 23k osób na whishliscie

Przecież wielokrotnie ostrzegaliśmy że przestarzała whishlista nijak się ma do realnego zainteresowania grą. Są na to nawet artykuły i poważne analizy. Gra była robiona 6 lat

https://portalanaliz.pl/artykuly-edukacyjne/gry-analiza-wskaznikow-na-steam/

"Widać to również na zaprezentowanym wyżej wykresie. Przykładowo, Car Mechanic Simulator 2021, nietypowo dla grupy Playway, wydany został po krótkim czasie od utworzenia karty gry na Steam, przez co miał ograniczony czas na zebranie wysokiej wishlisty. Nie zaszkodziło to jednak sprzedaży i gra w efekcie zajęła na wykresie pozycję znacznie powyżej przeciętnej. Inny tytuł – Drug Dealer Simulator – pozostawał w dużym stopniu niezauważony, aby znacznie zyskać na uwadze graczy tuż przed premierą (po wydaniu dema i prologu). Odwrotna sytuacja miała się z Bum Simulator, która to gra długo pozostawała w produkcji. Wishlista była duża, ale uzbierana dawno temu i finalnie nie przełożyła się na dobrą sprzedaż."

• Re: TO KONIEC Autor: ~hm [46.112.88.*]
    Ale się napociłeś... I co dalej ?
  • Re: TO KONIEC Autor: ~Staszek [88.72.139.*]
    No dobrze, to po ile chce kolega odebrac te akcje?
  • Re: TO KONIEC Autor: ~src [5.184.253.*]
    Ja chętnie oddam wszystko powyżej mojej średniej. Ktoś chętny na akcje po 1.8 lub 1.7?
    5 lat czekałem. Obiecałem sobie że czekam do premiery. Szkoda było czasu . Nawet top100 w topseller nie weszło. Spółka coś z gry wyciągnie. Będzie egzystować ale jednak nie będzie skoku ligę wyżej.
    Zwyczajnie nie widzę tu już sensu siedzieć. Część puściłem po ogłoszeniu daty premiery powyżej 2. Mały pakiet wczoraj. A dzisiaj puszczam połowę tego co mam a resztę jeśli nic się nie zmieni to w poniedziałek
  • Re: TO KONIEC Autor: ~NowY [31.0.75.*]
    Ocena jest 82 tyle wychodzi z ułamków. 40 opini w tym 33 pozytywne.
    Niestety wydawca nie popisał się w marketing. Baner na głównej by pomógł.
  • Ta gra to największy sukces jujubee takie są fakty !!! Autor: ~gracz [5.173.137.*]
    nie jestem fanem jujube i nie mam akcji ...ale gra ma aktualnie 80% pozytywnych ocen przy 41 opiniach to jest bardzo dobrze Ogląda rozgrywkę prawie 600 osób też mocne okey !!! w 3 dni sprzedać się może około 10 000 szt a w siedem może 15 000 szt X 47 zł = 700 000 zł Gra jest okey ma baner na głównej stronie oby jak najdłużej ....i na pewno się zwróci bo będą promocje itd + na pewno konsole Ta gra to największy sukces jujubee takie są fakty !!! i życzę spółce zarobku i podążania taka właśnie droga jakości !!!!
    Wiem że wielu i słusznie akcjonariuszy którzy kiedyś kupowali akcje powyżej 10 zł ..5 zł ...itd jest zawiedzionych .... współczuję....
  • Re: Ta gra to największy sukces jujubee takie są fakty !!! Autor: ~NowY [31.0.75.*]
    Baner ma ale mały, a przydałby się duży.
    Może tak być, że wielu fanow Frostpunka nie wie nic o grze a oni są dobrym targetem. wydawca niestety nie popisał się.
    Plus taki że spółka nie jest na pompowana.
  • Re: Ta gra to największy sukces jujubee takie są fakty !!! Autor: rookie1 [83.25.69.*]
    Jakby to wydali te kilka lat temu to może coś by z tego było.
    Ale teraz rynek gier jest mega trudny.
  • Re: Ta gra to największy sukces jujubee takie są fakty !!! Autor: ~NowY [31.0.75.*]
    Zdaża się, że gra odnosi sukces z opóźnieniem, tu trochę był słaby marketing... Trzeba poczekac
  • Re: Ta gra to największy sukces jujubee takie są fakty !!! Autor: ~Bzzz [5.184.246.*]
    Nie jest tak źle jak autor tematu napisał (z resztą tam w tym swoim tekście pozwolił sobie na kilka przekłamań), ale z drugiej strony też ciężko nie odnieść wrażenia, że chociażby w kwestii tego marketingu można było zrobić zdecydowanie więcej. No nic, czekamy. Może przez weekend sprzedaż się nakręci, a jak nie to będziemy czekać aż do raportu kiedy pokażą wyniki sprzedaży.
[x]
JUJUBEE 0,00% 0,61 2026-04-29 14:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.