Skup się nie zaczął. Wcześniej spółka informowała o skupionych akcjach. Teraz informacji nie ma. Mi spadki pasują o te kilka procent. Wskaźniki się chłodzą. Wybicie będzie tym mocniejsze.
Jak to się skup nie zaczął ? Spółka informuje, w każdy poniedziałek. Jeżeli się rozpoczął a wg mnie sie rozpoczął 28.10 to precyzjna informacja będzie przedstawiona 3.11.2025
Zgodnie z art. 2 ust. 3 Rozporządzenia 2016/1052, spółka musi:
„...ujawniać publicznie szczegółowe informacje o wszystkich transakcjach nabycia akcji własnych najpóźniej do końca siódmego dnia roboczego po dokonaniu transakcji.”
Oznacza to, że:
raporty powinny być publikowane nie rzadziej niż raz w tygodniu, nie później niż 7 dni roboczych po dokonaniu danej transakcji (a nie po rozpoczęciu programu).
O transakcjach zakupu z 17-18 lipca poinformowali 21 lipca 2025 r. To był weekend.
Obstawiam, że realnie skup się jeszcze nie zaczął. Myślę, że się wstrzymują do schłodzenia wskaźników AT. Widać, że kurs się lekko osuwa więc działają jak trzeba.
Miś nie przedstawisz żadnych konkretnych argumentów. Jeśli miało by rosnąć at nie ważny. Teraz to jest tak że jak trochę podskoczy to zaraz ktoś zbija kurs…. Napewno nie po to aby schłodzić at:) a forumowe błazny są wszędzie, nimi niema co się sugerować :)
Przecież wystarczy poczytać wyceny BM. Nie masz dostępu to płacz. Jeden z konkretnych argumentów to sprzedaż biznesu w UK który generował straty oraz zamykanie nierentownych sklepów w Niemczech.Tu będzie skok rentowności i zysków.
Z tym się mogę zgodzić ale polityka inwestorska pepco w aspekcie wydzwigania kursu jest absurdalna. Dodatkowo ile sesji trwał poprzedni skup ile ma trwać teraz ? Nie wiem jak to jest ale pomimo dosyć solidnego zysku, mnie jakoś zaczyna ten walor denerwować…
Misiu, o tych wszystkich pozytywach to ja doskonale wiem, dlatego jeszcze trzymam akcje, pisze tylko, że podobnie jak przy pierwszym skupie kurs leci na pysk…
teraz sprzedają to co kupili wcześniej- z zyskiem ok 5 zł , zbiją tym samym kurs akcji i dopiero nastąpi skup , oczywiście po niższej cenie.Żeby wszystko grało - skupią dwa razy tyle.
Noo jak na razie Misiu, przez cztery sesje, jakieś 5%, ale przy jednak dobrych informacjach o których sam wspominałeś, a co będzie jak WIG zacznie spadać? Miejmy nadzieję, że to krótka korekta….
Widać po obrotach, że przy wzrostach są większe. Krótkoterminowa rozgrywka trwa, ja czekam właśnie na jej efekt i dokupuję ale taki pakiecik spokojny z 2000 akcji