Obserwowałem dzisiaj trochę PMX. Wygląda na to, że gdyby chcieli to 7 zł na szybko stałoby się faktem, a tam można śmiało dystrybuować akcje na wyższym poziomie, czemu nie chcieli ? Jest klika teorii na te ten temat. Ale zdaje się, że coś się będzie działo
możesz sobie ściągnąć perzentację - za 2024 i lata ubiegłe była strata operacyjna teraz (2026-2028) EBIT ma wynieść 4% i bedzie liczony od 10mld - g r u b o !
cos mi tu dalej nie do końca pasuje, nie zamierzam dać się porwać ruchom które tu obserwuję. reakcja jest nadmiarowa, wygląda jak sterowane dyskontowanie braku obiecanek gruszek na wierzbie... ale kto to wie, czekam teraz na dobry PR, bo powinien się pojawić zgodnie z tym co widzę... Wydaje się, ze Polimex jednak jest w innym miejscu niż wtedy co kupowałem poniżej 4 zł, albo za 5 zł, albo za więcej - ale to było lata temu. Mam akcje na nowo - oczywiście szkoda, ze nie dziś czy wczoraj kupione...
Ogromny wysyp ludzi rozgoryczonych. Rozumiem to uczucie i podzielam, bo też wolałbym inaczej patrzeć na rachunek... Ale zastawiam się czy piszecie z naiwną troską, czy świadomie siejesz defetyzm. Nawiązując do uzasadnionych narzekań na styl wypowiedzi Prezesa. Dla mnie to tak: albo prezes jest jaki jest i to wiemy od dawna, albo świadomie tak zagrali, tak czy tak, jeśli cokolwiek w firmie na prawdę ruszy to wszystko się zmieni. A prezes skoro taki nieadekwatny ... o też może się zmienić. Może wejdzie w interes jakiś wielki podmiot finansowy. Wiele jest wariantów. Według mnie , coś jednak się zaczyna dziać, nie jest tak samo jak przy podbitkach sprzed lat. Chciałbym zobaczyć wyniki powyżej konsensusu.