Mnie aż tak na wzrostach nie zależy....spójrz sobie na trading view, prognozy roczne...., a i jeszcze nowa cena docelowa 85.1 z perspektywą roczną oczywiście
Wujek dobra rada, zawsze w cenie. Jak będzie po 40 lub niżej likwiduję inne pozycje i wchodzę tu all in. Ile to będzie c/z, koło 7, mniej? Dywidenda 15%? A na serio, coś szortom spadziowanie słabo wychodzi, przerobili ponad 40k papieru, zirka 8% tego co mieli pożyczone i raptem zeszli 40 groni w dół. A przy okazji kto chciał to sobie dobrał. Koszt pożyczenia akcji to już chyba ponad 6%. Ale wiadomo, jak kogo stać.
6.19% było przedwczoraj. A wgl to chyba źle to liczycie. Zarówno ilość pożyczonych akcji jak i util aktualizuje się codziennie. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić.
Co za tym idzie: raz może być 480k, następnego dnia 520k.
Podobnie utylizacja: 100% oznacza że W DANYM DNIU nie można pożyczyć więcej akcji.
To tak dla ostudzenia emocji. Pozdrawiam :))
Naturalnie. Mi chodziło o to, żeby te wartości traktować jako wskaźnik/zmienną (dotyczącą danego dnia) a nie jak wyrocznię (dotyczącą ogolnego trendu).
Ps. Czy zwiększony wolumen dzisiejszy i budujące się wsparcie "z lewej" może coś też oznaczać? Tak tylko pytam :)
Dynamika tego spadku sugeruje że dno jest bardzo blisko, podaż nie jest w stanie niczego osiągnąć. Z deklaracji przychodów wynika, że raport będzie ok./mogą go obniżyć koszty textapp, ale to jest w cenie/a nadchodząca zaliczka dywidendy zrobi swoje... ewentualna korekta w USA może wyjść tu na dobre,bo kapitał będzie szukał alternatyw, czyli spółek wycenianych nisko... zobaczymy