• Aktualna sytuacja techniczna Autor: ~wizimir [185.186.152.*]
    https://imgur.com/a/NcS3aJY

Kurs w BARDZO ciekawym miejscu....mamy ok. 61,8 zniesienie Fibo + zasięg spadków + z dużym i małym overbalance.
    Do tego warto dołożyć "gościnne występy" Ryvu w USA, no i upływający czas do prezentacji ostatnich wyników badania II fazy (koniec grudnia)
    Zobaczymy czy kierunek północny zostanie wybrany już teraz, czy będziemy szukać wsparcia w okolicach FVG i order block.

Żadne reko - tak to widzę.

• Re: Aktualna sytuacja techniczna Autor: ~Ja [89.64.13.*]
    Na razie bardzo dobre wyniki przedkliniki dla rvu305. Jeżeli rvu120 też pokaże efektywność to będzie piękna północ. Niestety to ruletka i wszystko zależy od wyników.
  • Re: Aktualna sytuacja techniczna Autor: ~wizimir [185.186.152.*]
    Moim zdaniem rynek POWINIEN wykonać mocny ruch jeszcze sporo przed wynikami.....nikt nie powinien marnować takich potencjalnych okazji. Wynik tylko wzmocni lub zastopuje wzrosty...psychologia tłumu jest porażająca! Czy to już? Zobaczymy....
  • Re: Aktualna sytuacja techniczna Autor: ~dr [83.8.196.*]
    Ja i tak dokupuję . Niepewność była 3 miesiące temu teraz myślę że i tak swoje ugrają coś podpiszą jakiś grand wpadnie , są już po optymalizacji zatrudnienia , widać że idzie to w dobrym kierunku . Teraz będzie mała przepychanka na kursie mam to przerobione na spółkach które pokazywały wyniki dobre....ale ... i fundy to potrafiły zwalić na -8 na otwarciu i było +10 na zamknięciu ... niestety działamy stadnie, tu mamy dużo ludzi bez akcji lub z dużą redukcją w portfelu i im peron nie na rękę .Ja Jednak uśrednię jeszcze bo nawet jak nie będzie wielkiej północy to mała mi wystarczy po uśrednieniu .
    Jak pociąg zacznie uciekać, ci co na peronie będą się pchać do środka...
  • Re: Aktualna sytuacja techniczna Autor: ~Ehhhh [80.203.20.*]
    Ciekawe czy ynwestorn żabka kupi akcje. Pewnie jak otworzy się w poniedziałek na plusie to napisze że kupił w piątek na dołku a jak jednak bedzie w poniedziałek na zero albo minusie to znowu coś doda o gotowaniu żab. Urodzony zwycięzca
  • Re: Aktualna sytuacja techniczna Autor: ~Nasaya [212.59.231.*]
    Jak spadnie to dokupię za 60 tys, ale w to wątpię, na tym poziomie jest duże wsparcie. Jak by było już oficjalnie podane kwoty dwóch grantów to nawet opór nie wytrzyma.
    O oporze na jakich poziomach piszesz
    Średnim na 31 - 33
    Czy długim 50-55?
    Mówię o oporze na 28 że on pęknie i to mocno, później to już opór 51 i tu już trzeba rozważyć czy sprzedać lub dokupić żeby napędzić popyt. To już kwestia analizy swojego portfela i potencjalnego zysku. Ale do tych dwóch rzeczy wiadomo że jest potrzebny katalizator.
    28, dla mnie kluczowe bedzie jednak przebicie maximów z maja na poziomie +-33,5. Na tym poziomie pojawi się spora podaż. Dopiero przebicie tego poziomu otworzy drogę na 51. Ale tak, kierunek jest prosty 28 -> 33,5 ->51+. Chociaż jak już wspominałem wszystko kwestia kalibru podanych informacji. Powrót na 30 to pewnie kwestia kilku sesji prawdziwa zabawa zacznie się po przebiciu 33,5. Liczę w ludzką chciwość
    Myślę że jak przebije 28 to poleci co sesja na 34 tam może napotkać opór ale myślę że też go przebije. Generalnie sprytnie to robią, badania, informacje, granty, i później wyniki
    Dokupie jutro jeżeli da radę poniżej 26
    Jeżeli masz na to środki, to uważam to za dobra decyzja.pytanie jak ułoży się arkusz do otwarcia, później od 11:30 chyba.
  • Re: Aktualna sytuacja techniczna Autor: ~Waldek [37.248.164.*]
    Analizę (nie tylko techniczną) robi się po to, żeby wskazać cenę lub czas na zakup oraz później ponownie na sprzedaż, zgoda?
    Pytanie do autora tego wątku: jaki cel ma Twoja analiza, skoro najpierw twierdzisz że najprawdopodobniej cena spadnie w okolice 22 zł, chwilę później dodając że tylko wtedy gdy przebije 25 zł (choć wg Ciebie 22 jest pewniejsze niż odbicie). Dosłownie ze trzy dni później chwalisz się że kupiłeś po 25... Co taka analiza Ci mówi? Że może spadnie poniżej 25, a może nie? Do tego nie trzeba analizy.
    Druga rzecz - jak można wskazywać konkretne wyceny wyczytane z kresek skoro wiadomo że kurs zachowa się bardzo gwałtownie po prezentacji wyników badań, jednocześnie nie wiedząc kiedy owa prezentacja nastąpi? Jak można czarować biorąc pod uwagę tylko tę zmienną?
    1) Poziom 25 zł jest istotny - tu mamy 61,8 FIBO i dwa "overbalanc" - dlatego zdecydowałem się tu otworzyć (częściowo).pozycje, jako miejsce potencjalnego zwrotu
    2)poniżej istnieją dwie luki wartości godziwej oraz tzw. . block orders - miejsce potwierdzone obrotem, w którym NASTĄPIŁ zwrot rynku....uważam, że kurs może (powinien?) jeszcze raz przetestować ten rejon. To okolice 20 -22 zl.
    3) Rynek moim zdaniem nie będzie czekał na wyniki - zwrot rozpocznie się wcześniej.

To mój osobisty scenariusz - do nikogo go nie zmuszam.
[x]
RYVU -2,90% 23,40 2025-11-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.