• Niesamowite Autor: ~Waldek [37.248.220.*]
    W kwartale w którym będą prezentowane wyniki badań, nagle na forum pojawia się kilkanaście nowych nicków, które mówią jednym głosem.
    Co mówią? Wskazują śmiesznie niskie wyceny, zapewniają że wyniki to klęska, stawiają w złym świetle Prezesa i spółkę straszą upadkiem, a nawet gotują żaby. Dlaczego?
    Jakaś instytucja chce kupić akcje odrobinę taniej, szkoda że to odbywa się kosztem tych najmniejszych, którzy dają się manipulować przez takie prymitywne zagrywki.
    Dodam, że nie ma takiej możliwości żebym oddał choćby jedną akcję przed publikacją wyników badań.
  • Re: Niesamowite Autor: ~pokerzysta [62.181.160.*]
    W kontrze pozwolę sobie na małą dygresję. Przez ostatnie 2-3 kwartały na forum aktywne były nicki, które pisały o wartościach rzędu 36-39-40 i więcej zł za akcję. Pytanie retoryczne - kto był najbardziej podatny na takie sugestie? Jeśli już to w pierwszej kolejności mali gracze. Wyobrażasz sobie jaka krzywda została im wyrządzona?
  • Re: Niesamowite Autor: ~Waldek [37.248.217.*]
    Nie jestem zwolennikiem wróżenia, wskazywania konkretnych wycen i uważam że to niewłaściwe - nieważne czy sugerowana wycena jest w górę czy w dół. Nie mniej, Ci wskazujący w górę nie byli, a już na pewno nie są tak uparci i natarczywi jak choćby ty i wszyscy 'nowi'. Wg mnie to byli zwykli zyczeniowcy liczący na szybki zysk.
    Wierzę też w to, że wyniki badań będą więcej niż dobre. Biorąc to pod uwagę, jestem zdania że tym kupującym po 36-39-40 nie została wyrządzoną krzywda - odbiją sobie z nawiazką. To moja prywatna opinia, proszę się nie sugerować.
  • Re: Niesamowite Autor: ~Ehhhh [80.203.20.*]
    Maraz co ty piszesz to nie były tylko nicki ale i domy maklerskie. Opierając swoje rekomendacje o kapitalizacją innych spółek ktorę prowadzą tego typu badania i szacowaną wartość grandów dofinansować i umów partnerskich. Wyceny byly prowadzone na podstawie realnych liczb. I byly podane na termin 12 misiecy czyli po czwartym kwartale 2025. To co robisz Ty czy Ty pod nickiem Mereza czy Pokerzysty czy inne Xyz Fifki czy inny to nie oparte na niczym badanie. Wielkość ludzi wieszczących spadki nie portafi tego poprzeć niczym. Poza wizualnym wyglądem wykresu. Pewnie mi tego nie pusci wiec nie bede się wiecej rozpisywał.
[x]
RYVU 1,42% 25,00 2025-10-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.