Instytucja wywiadu gospodarczego ryzykując publikacje fałszywych informacji ( a te takie nie są co się wielokrotnie potwierdzało) musiala by w sądzie stanowym w USA w przypadku przegranej zapłacić spółce 5.000.000 USD bo taki jest minimalny a nie maksymalny wymiar kary finansowej. Wy natomiast przeciwko takim instytucjom, wysyłacie niepotrzebnie pisma do KNF. Jeżeli dojdzie ( lub jeżeli już doszło,, bo tez mi się to obiło o uszy) do wszczęcia postępowania to do spółki wkroczy szereg inspektorów, którzy w moment udowodnią, że spółka dopuściła się najcięższych przestepstw i manipulacji. CCC nie broni się, bo wie, że sprawe przegra i zamiast pozwolić aby temat rozszedł się po kościach wy pudrujecie de iure I de facto trupa. Jak żyje nie widziałem głupszych akcjonariuszy nieświadomie grających przeciwko sobie. Już wiecie dlaczego nazywacie się ulica i dlaczego na wieki wieków ulica pozostaniecie?
Ja również wyslalem pismo przeciwko kilku użytkownikom m.in Drab, bo w mojej ocenie są to pracownicy CCC, którzy manipulują w sposób pośredni i zachęcają do zakupów, spółkę której kurs osunął się o 100 zł w krótkim czasie.
Czas wziąć za was odpowiedzialność. To nie jest trolling ani b8
co ciekawe, też jakoś nie widać w rejestrze shortów go i sądzę, że nie zobaczymy, zgaduje, że ich celem tylko było zasiać panikę na czyjeś zlecenie. Od kogoś kto tak informuje, że wchodzi w krótką to raczej bym oczekiwał, że będzie to spektakularna krótka
Prawnik używa slowa b8, obraża ludzi, podkreśla we wpisie że jest PRAWNIKIEM i podpisuje się jako prawnik. I zachęca do sprzedaży w istotnym momencie dla szortów. Co tam, akcje do sypania się skończyły?
No jasne, podobnie jak Amber Gold zwrócił wszystkie pieniądze itd Typ dodaje podpis jako prawnik, co po 1 wcale nie znaczy, że nim jest. Po 2 prawnik w dziedzinie finansów, to akurat bardzo marny autorytet
Prawnik wypowiadajacy sie w taki sposob? Hmmm..."prawniku". Adwokat nigdy o sobie nie napisze "prawnik". Zapewne "prawniku" wiesz i znasz art. 227 KK. Zatem ja zglaszajac twoj post do @uknf wskaze tez i na te okolicznosc.
łodyga podaj miske psu a nie straszysz ludzi którzy piszą co myślą , nikt tu prawniczych funkcji kie pełni, a Nick moze jaki chce mieć. ale niczego mądrego po tobie się nie można spodziewać.
Koło prawnika nawet nigdy nie stałeś. Język bardziej mi przypomina nauczyciela w szkole podstawowej. Jeżeli takie osoby próbują manipulacji na forum to wygląda na to, że przesilenie tuż za rogiem. Dzięki za cynk "prawniku".
Możemy się pocieszać ale poniekąd on ma rację . Ktoś kto oskarża kogoś o nieprawidłowości , musi być pewny swego bo wie że grożą mu konsekwencje prawno finansowe za rzekome oskarżenia , gdyby okazało się że są nieprawdziwe .
Zobaczymy co będzie dalej .
Ale wiemy że po pierwsze kruk krukowi oka nie wykole, po drugie na tej akcji to oni zrobili na ewentualną karę x50, po trzecie moment ogłoszenia znamienny na dobicie kursu w momencie gdy WS lizało już SLki poustawiane rok temu, po czwarte Hindenburger jakie konsekwencje poniósł.
A mogli o nieprawidłowościach zawiadomić nadzór bez ogłaszania na tłiterze.
Przecież wszystkie te wyssane z palca oskarżenia zostały wyjaśnione na konferencji. Podaj mi jedno oskarżenie, które się utrzymało? Czekam. 1) Wpływ sprzedaży do MKRI na EBITDA to kilka procent a nie 20%. Szort się zbłaźnił tutaj, a to była jego główna teoria do szortowania, że jakoby wynik robiony księgowymi sztuczkami. 2) Zdesperowany CCC, bo wisi na podupadającym Reeboku - temat zaorany na konfie. Szort znowu się potężnie zbłaźnił. 3) UKOIK zablokuje przejęcie, bo Oleś jest w MKRI - Miłek powiedział, że UKOIK doskonale o wszystkim wie, bo to żadna tajemnica. Znowu potężny kapiszon szorta. 4) Ekspansja to katastrofa - Miłek mówi, że dowiozą wszytko na ten rok, maks kilka procent może się przesunąć. Kolejne upokorzenie szorta. Tu jest dokładnie jak powiedział Miłek - nic w tym raporcie nie zostało udowodnione, nic nie jest prawdą.
Zanim cos napiszesz, upewnij sie. Ningi sie zabezpieczylo piszac, ze jest to "opinia", moze byc obarczona bledami, etc. Warto zglebic temat, zanim sie wypowie. To tak niewiele kosztuje, no chyba ze jest sie trollem.
Szanowny Panie Prawniku75, Szanujemy Pana decyzje, jako jeden ,,z ulicy", jak Pan to określił, choć jestem matematykiem/statystykiem i posiadajacym od niedawna pakiet akcji, proponuję Panu, bowiem jest Pan prawnikiem, przesłać niniejszy Pana wywód do spółki CCC, myślę że przedstawiciele spółki odniosą się do niego w sposób formalny. Natomiast według mnie forumowicze moga jedynie napisać do KNF co nie którzy czynią, z punktu widzenia inwestora to najlepsza droga, natomiast społka jak słucham konferencji dała mnostwo odpowiedź oficjalnie i nie była anonimową jak analityk. Proszę śmiało wysłać do spółki Pana spostrzeżenia.
Jeżeli ktoś nie jest w stanie zaawansowanej choroby psychicznej ( jak większość z was) to szybko dostrzeże, że jakiekolwiek tłumaczenie się spółki jest totalnie niewiarygodne. Wiarygodność ( chociaż nie zawsze) potwierdza się przez badanie biegłych w dziedzinach księgowych. CCC nie wniosła sprawy do sądu, tylko na kolanie napisała bajeczkę dla schizofreników
A wysyłaj ile wlezie na mnie tylko, że ja nigdy nie mówię żeby kupić lub sprzedać akcje, nigdy nie podałem danych wrażliwych, nigdy nie napisałem kiedy lub jaki będzie kurs. Ja znam branżę i nie tylko tą branżę, a do tego sporo czytam i obserwuję i to co piszesz to są bzdury gościa napalonego na zarobek ale bez wiedzy ekonomicznej. Cały ten Twój wywód nie ma żadnego sensu oprócz emocjonalnego wyrzutu i podpieranie się nickiem prawnik niestety nie nadaje temu żadnego polotu:(
Natomiast nie pozwolę żeby banda napalonych bezmózgowców chcących skorzystać z ataku shortów wprowadzała atmosferę jakby to było słuszne i się należało:) Jak widzisz wiele osób ma to samo zdanie ale jednocześnie nie ma to nic wspólnego z naganianiem ale raczej obroną przed waszym naganianiem i próbą oczerniania spółki bzdurami. Użytkownik ka czy Kosiarz czy realista czy Mochamed piszą krytykę i nie są za tą krytykę atakowani, bo nie piszą śmieci:)
Prawnik75. W psychiatrii nazywa to sie projektowania. W literze prawa twoje teksty to zwykle pomowienia. No, ale to, jako zdrowy na umysle, wiesz i znasz konsekwencje swoich wypowiedzi, prawda?
Szanowny Panie, to może inaczej, niech Pan pozwoli stracić innym i nie cierpi z tego powodu! A teraz fakty do sprawdzenia na tym forum spolka Lubawa, 18 wrzesnia i wczesniej napisalem Hipoteze o Lubawie, Nazwano mnie ,,Mitomanem" przez niejakiego ,,ciekawego", więc Schizofrenik też przeboleje. Kurs Lubawy jak go skupowalem byl pomimo dużych wzrostów w tym roku w granicach lipiec/sierpien/wrzesień w granicach 8.50- 8.90 Sprzedałem powyżej 11.00. Spółka jest zdrowa i powrócę do niej. Obecnienuwazam że zrobił pan błąd i tyle. Zainspirował mnie Pan i razem z biegłym rewidentem sprawdzaliśmy raz jeszcze te dokumenty oraz odsłuchaliśmy konferencji. Możliwe że mogą być jakieś przesunięcia, tym nie mniej spółka jest zdrowa i tyle mogę Panu napisać. Szkoda czasu na Pana flustracje proszę sprzedać kontrakty na CCC i jeśli będzie tak jak Pan pisze bedzie Pan Milionerem, póki co proszę przekazać pana spostrzeżenia formalnie do spółki, a nie zupelnie zbytecznie obraza Pan ludzi z forum, którzy akurat zakupili akcje tej spolki do portfel. Zdrowia Panu życzę i mniej frustracji.