No to chyba oczywiste że się wymieniają. Sama matma to podpowiada: na rynku mamy 8 może 9 milionów akcji. Dziennie mieli się na gpw koło miliona. Moim zdaniem niecierpliwych którzy oddają ze stratą jest garstka. Grube kotlety starają się utrzymać boczniaka.
A nam zostaje cierpliwie czekać
Tu marazm/boczniak jak zwał tak zwał trwa już blisko rok z drobnymi wyskokami, a wcześniej trend spadkowy od 2023. Ja liczę na utrzymanie przychodów w bieżącym roku rozliczeniowym i dywidendę w okolicach 10%, akceptuję też zmniejszenie dywidendy na poczet środków przeznaczanych na marketing, akwizycję, implementację produktu suite. Najpóźniej za rok chciałbym usłyszeć też jakieś dobre wieści dotyczące implementacji/sprzedaży text app (wystarczy w USD, pomijając kwestie kursowe). Umówmy się, 1 rok od zaprezentowania produktu powinno być wiadomo w jaką stronę to zmierza. Spółka nie podała chyba informacji kiedy prognozuje zakończenie procesu uzyskania certyfikatu soc2.
Ja natomiast dziwię się tym którzy sprzedają po ~~50.30. Przecież wiadomo że ze stratą. Jak bardzo trzeba nie wierzyć spółce żeby teraz puścić akcje? No chyba że spekulacyjna przesiadka "na chwilę " na inny walor... z tym że rzadko coś takiego się udaje.
Nic mnie już na GPW nie zdziwi. Poza tym każdy ma swoją własną sytuację, ocenę spółki, akceptację ryzyka i poziomu straty oraz ustawiony lub nie stop loss. Mogą być grane dwa główne scenariusze. Drobnica jest teraz ubierania w walor, albo próbuje się ją wyleszczyć. Zależnie od tego czy będą grane dalsze spadki, czy może pojawi się tu wzrost. Do tego ostatniego potrzebne są jednak jakieś impulsy że spółki. Dobre info. Niekoniecznie ulica dowie się o tym pierwsza.
ulica to sie dowie gdy kurs bedzie po 90 zł, tym bardziej ze mam wrazenie ze zarząd w tym macza paluszki :-) a tak z innej beczki 6% koszt pożyczki? to juz się robi godziwie; blokujcie akcje na nizszych poziomach zeby maklerzy przestali byc pewni ze trzymac je będziecie :-)
6% dopiero od wczoraj. Do tej pory było w okolicach 4%. A jesli prawdą jest, że powyżej 5% zdarza się rzadko + że codziennie mamy util w okolicy 98% to faktycznie może coś wystrzelić niebawem. Poczekamy zobaczymy. Niektórzy mogą nie zdążyć dokupić po cenie promocyjnej.
Ps. Więcej ma tylko JSW (9%)