• Rabaty Autor: ~Bołwerzangli [37.109.14.*]
    Na stronie ccc promocja na asortyment 30%. Sezon jesienny się dopiero zaczął, a oni już towar wypychają za półdarmo. Przy pogodzie jaka się zapowiada ciepłej jak w latem w grudniu możliwe, że będą dopłacać do zakupów byle opróżnić magazyny i nie ponosić kosztów utylizacji zgodnie z przepisami.
  • Re: Rabaty Autor: ~Obuwnik [155.133.46.*]
    Siedzę w branży obuwniczej i powiem CI tak: Nawet jak robi się promocję 50% to i tak zarabia się 100% ceny produktu. Początek sezonu zawyża się ceny wyjściowe by za chwilę robić promocje i ludzi kusić :)
  • Re: Rabaty Autor: ~Drab [31.61.170.*]
    Ej odpisałbym chętnie na ten komentarz ale jest tak bzdurny, że tylko zaznaczę to
  • Re: Rabaty Autor: ~Mat [46.183.110.*]
    Powiem Ci tak. Ostatnio planowałem kupic rower. Nowy model dopiero co na nowy sezon cena ponad 15k. Jak pogadaliśmy chwilę to tu nawet bez negocjacji ceną odrazu była 3k niższa.
  • Re: Rabaty Autor: ~Drab [31.61.170.*]
    Po pierwsze nie rabaty, przeczytaj różnice między promocją i przeceną i rabatem. Po drugie pogoda w grudniu ma być taka jak na grudzień przystało. Po trzecie, to sezon już się zaczął sprzedażowy i skoro się mocno zatowarowali, to chcą z tego zejść i mieć pewną masę marży zamiast liczyć na wsparcie wszelkich znaków z niebios, bo pomyłki ani wpadki już nie może być i lepiej "w miarę" ale bezpiecznie niż ryzykować. W dodatku już jest akurat okres schodzenia powoli z cen, a oni mają połączone wszystko. Zakupy ilościowe (kup dwa minimum) żeby generować sprzedaż większą i zwrot na kartę żeby kasa wracała. Kolega z branży ma rację, że nawet przy 50% przeceny marża i tak wynosi 50%, a nawet więcej. 30% przeceny to jest taki standardzik i nie świadczy to o żadnym kłopocie, jakbyś miał 50% za każdą sztukę teraz, to wtedy by to świadczyło o czymś ale tak nie jest i w tej branży przeceny i akcje promocyjne to jest kalendarz, a nie jakaś specjalna akcja świadcząca o problemach. Spójrz na przykład na Deichmann, który ma tam 20% chyba obecnie przeceny. Czy to świadczy o tym, że lepiej sobie radzi, bo ma 20% przeceny? Prawdopodobnie nie i nie są w stanie walczyć przecenami z CCC, bo muszą utrzymać marże i inne swoje wskaźniki, które im się nie zepną. CCC mając 30% przy2 sztukach, daje Ci 15% średnio na sztukę i kupujesz dwie, a Deichmann ma 20% za sztukę. Nie dość, że komunikuje niższa przecenę, a ma wyższą, to jeszcze świadczy to o słabszej sytuacji niż u CCC na przykład. itd itd itd
  • Re: Rabaty Autor: ~Ciekawy [83.27.10.*]
    Sprawdź może co to za " rabaty" i jakie były najniższe ceny w ciągu 30 dni.
    Ja parę dni temu kupowałem buty dla dziecka przez aplikacje . Co mnie trochę zaskoczyło to to ze sporo numerów jest na wyczerpaniu lub w ogóle już nie ma. Miedzy innymi buty które ja chciałem kupić niestety sie wyprzedały.
  • Re: Rabaty Autor: ~Jełop [37.248.170.*]
    Było sobie kupić inne, zawsze to zysk dla CCC :-)
    Kupiłem 2 pary bo kupując 2 odrazu 25% niżej cena a do tego miałem cashback z poprzedniego zakupu i łącznie 2 pary dla dziecka kosztowały mnie jakieś śmieszne pieniądze.
  • Re: Rabaty Autor: ~Joanna_Krupa [93.159.46.*]
    Ja kupiłam kurtkę w Modivo - 31% rabatu
  • Re: Rabaty Autor: ~Antymóhamed [83.5.105.*]
    Chłop wam pokazuje jak krowie na miedzy, że sprzedają buty poniżej cen z fabryki, a wy dalej że 100% zarabiają na parze. Minimalna cena butów w fabryce w polsce to jest 100 - 150 zł. Czyli tyle co ccc sprzedaje w sklepie. A gdzie takie koszta jak komorne za lokal, reklama w prasie i telewizji, opłacenie kierowców co to rozwiozą, zus. Niestety to się nie kalkuluje. Jednak ccc ma kibiców a nie inwestorów.
  • Re: Rabaty Autor: ~Drab [37.47.240.*]
    Napiszę to jeszcze ra, bo chyba nie zrozumiałeś: Po pierwsze nie rabaty, przeczytaj różnice między promocją i przeceną i rabatem. Po drugie pogoda w grudniu ma być taka jak na grudzień przystało. Po trzecie, to sezon już się zaczął sprzedażowy i skoro się mocno zatowarowali, to chcą z tego zejść i mieć pewną masę marży zamiast liczyć na wsparcie wszelkich znaków z niebios, bo pomyłki ani wpadki już nie może być i lepiej "w miarę" ale bezpiecznie niż ryzykować. W dodatku już jest akurat okres schodzenia powoli z cen, a oni mają połączone wszystko. Zakupy ilościowe (kup dwa minimum) żeby generować sprzedaż większą i zwrot na kartę żeby kasa wracała. Kolega z branży ma rację, że nawet przy 50% przeceny marża i tak wynosi 50%, a nawet więcej. 30% przeceny to jest taki standardzik i nie świadczy to o żadnym kłopocie, jakbyś miał 50% za każdą sztukę teraz, to wtedy by to świadczyło o czymś ale tak nie jest i w tej branży przeceny i akcje promocyjne to jest kalendarz, a nie jakaś specjalna akcja świadcząca o problemach. Spójrz na przykład na Deichmann, który ma tam 20% chyba obecnie przeceny. Czy to świadczy o tym, że lepiej sobie radzi, bo ma 20% przeceny? Prawdopodobnie nie i nie są w stanie walczyć przecenami z CCC, bo muszą utrzymać marże i inne swoje wskaźniki, które im się nie zepną. CCC mając 30% przy2 sztukach, daje Ci 15% średnio na sztukę i kupujesz dwie, a Deichmann ma 20% za sztukę. Nie dość, że komunikuje niższa przecenę, a ma wyższą, to jeszcze świadczy to o słabszej sytuacji niż u CCC na przykład. itd itd itd
  • Re: Rabaty Autor: ~realista [46.112.94.*]
    30% Przy dwóch sztukach daje po 15% na sztukę? Hmm ciekawe
  • Re: Rabaty Autor: ~Móchamed [31.61.248.*]
    Wrócił z Biedronki to mu się wdrukowało. Tam "30% na drugi produkt przy zakupie dwóch" to norma. Wbrew wywodom nie jest to żadna przecena ale promocja polegająca na rabacie. Można zajrzeć na stronę.
    Tworczo rozwinę logikę. Kurs akcji spadł o 40% od maximów. Ale to pozory bo wychodzi 13% na szyld. Jak dojdzie WB to wyniesie10% na segment.
  • Re: Rabaty Autor: ~Drab [37.47.240.*]
    Aaaaa 30% było na cały koszyk, myślałem, że na drugi produkt tańszy, teraz sprawdziłem. W takim razie śmiejcie się:D nie ma to i tak znaczenia dla sensu wywodu, bo 30% to jest zwykła przecena dająca sporo ponad 50% marży. Przy przecenie 70% mniej więcej marża się nie spina ale na 70% to trafiają już stare produkty, końcówki serii ale niewypały i jest tego zwykle jak kot napłakał
  • Re: Rabaty Autor: ~Antymóhamed [83.5.105.*]
    Oświeć nas jeszcze o tym jak to w tą wspaniałą pogodę będzie szła sprzedaż obuwia zimowego. Bo widzę, że po wszystkich świętych pogoda raczej na sandały niźli walonki lub kozaki. Moim zdaniem wiosna blisko i przy tej pogodzie naród zdecyduje się przeczekać i ruszyć na zakupy wiosenne w maju. Moim zdaniem rabaty w ccc osiągną nawet 40% w listopadzie i 50% w grudniu. To już sprzedaż z ujemną marżą. Zakładasz się?
  • Re: Rabaty Autor: ~Rerefasola [89.79.144.*]
    Co to jest "komorne za lokal"? Jak pozbedziesz sie komornika, zajrzyj na gpw. Wczesniej wpadnij do pidstawowki po edukacje
  • Re: Rabaty Autor: ~Jan [89.76.119.*]
    Po pierwsze akcja dotyczy tylko Modivo, po drugie zakupow w online, po trzecie jest ograniczona do klubu. Celem tego typu akcji jest budowanie spolecznosci klubowej z którą w przyszlosci można prowadzic komunikacje marketingową… ograniczenia o których pisalem wyzej sprawiają, ze srednia cena nie spada efektywnie 30%, bo akcja dotyczy tylko czesci transakcji (czesc osob kupuje 1 produkt, część nie przystępuje do klubu, inni kupują stacjonarnie etc.)
[x]
CCC -0,95% 140,15 2025-10-27 17:01:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.