• Fatalny marketing Autor: ~ASD [164.127.224.*]
    Znajomi lekarze mówi, że po ośrodkach zdrowia w kółko szwendają się ludzie z Polharmy, KRKA czy Phizera, a z Biotonu nikogo.
    Wielu medyków nawet nie wie, że taka firma istnieje.
  • Re: Fatalny marketing Autor: ~rura [37.31.140.*]
    to idzie na receptę wśród leków dofinansowanych
    odpuść, odjechało w górę
  • Re: Fatalny marketing Autor: ~ASD [164.127.224.*]
    No i co? Myślisz, że przeciętny lekarz się zastanawia od kogo jest Gensulin?
    Nie. Pacjent prosi o coś taniego, to cyk tabelka z cenami i się wybiera.
  • zwykły marketing Autor: ~rura [37.31.140.*]
    A jak masz wysoki cholesterol,. to wybierasz sam firmę, czy bierzesz tańszy, bo z dofinansowaniem?
    Bioton ma swoje miejsce na rynku, jest znany, a może wkrótce zacząć dostarczać coś nowego, tak przynajmniej można był wysłuchać z wywiadu z prezesem
  • Re: zwykły marketing Autor: ~ASD [164.127.224.*]
    Dnia 2025-10-23 o godz. 08:17 ~rura napisał(a):
    > A jak masz wysoki cholesterol,.
    Wybieram skuteczny, bo mogę sobie na to pozwolić.

> jest znany,
    No właśnie o to chodzi, że można by to robić lepiej. Reszta firm też ma refundacje, ale przy okazji prowadzą intensywny marketing.

• Re: zwykły marketing Autor: ~Niedźwiadek [31.0.31.*]
    Marketing? Czyli wciskanie ludziom kitu? Niestety coraz więcej ludzi przejrzało na oczy. Cholesterol jest niezbędny do życia, a powodem chorób przewlekłych jest wysoka insulina.
  • Re: zwykły marketing Autor: ~qwerty [83.31.155.*]
    Dnia 2025-10-23 o godz. 12:02 ~Niedźwiadek napisał(a):
    > Marketing? Czyli wciskanie ludziom kitu? Niestety coraz więcej ludzi przejrzało na oczy. Cholesterol jest niezbędny do życia, a powodem chorób przewlekłych jest wysoka insulina.

Producenci stentów zarobią kupę siana, kiedy te twoje mądrości zderzą się z rzeczywistością.

• Re: Fatalny marketing Autor: ~TAK [195.248.72.*]
    Różne firmy mają różne podejścia marketingowe. Bioton troszczy się o polskich pacjentów diabetologicznych, więc nie będą w tym samym miejscu co Pfizer czy Astra.
  • Re: Fatalny marketing Autor: ~blo [46.171.53.*]
    TAK , cha cha cha cha. Dwadzieścia lat temu chciałem zrealizować receptę na biodacynę. w sześciu aptekach nie wiedzieli co to jest.
  • Re: Fatalny marketing Autor: ~Misiu [85.222.39.*]
    A to ciekawe. Firma działająca jak instytucja charytatywna. :D
  • Re: Fatalny marketing Autor: ~Tu [37.31.130.*]
    Pracuję w środowisku farmaceutycznym od wielu lat i z tego co wiem, firma Bioton jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych firm w obszarze diabetologii. Spotykam się z nią w placówkach POZ i tych specjalistycznych. 
  • Re: Fatalny marketing Autor: ~Vlad [31.178.131.*]
    produkt jest znany, a firma prowadzi aktywną sprzedaż
  • Re: Fatalny marketing Autor: ~TAK2025 [195.248.72.*]
    Z tego, co mogę zobaczyć publicznie, sprzedają również szereg różnych cząsteczek oraz systemy cGMS i produkty Gastro. Wydają się być widoczni na konferencjach.
[x]
BIOTON 0,23% 4,30 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.