• Ale lecisz ma ta! Autor: ~Ant [37.31.60.*]
    Cały rynek na zielono a tu bankructwo!! Brak słów!
  • Re: Ale lecisz ma ta! Autor: ~jack [109.173.159.*]
    1% do góry potem 2% w dół i tak od dawna. Najniżej od 4 lat. Nie wiem w co grają fundy ale to nie wygląda ciekawie. Powoli i mnie kończy się cierpliwość, WIG20 w górę ten badziew w dół, WIG20 w dół badziew jeszcze bardziej w dół i tak zabawa trwa. Dawniej uważałem że to dobra perspektywiczna spółka ale ostatnio zmieniam zdanie tym bardziej że perspektywy elektrowni wiatrowych pogorszyły się na świecie. Dodatkowo wchodzą w grę sprawy bezpieczeństwa bo elektrownie na Bałtyku są zagrożone atakami jako infrastruktura krytyczna. Niby firma inwestuje oddawane są do użytku kolejne wiatraki i instalacje PV, podpisuje umowy (KGHM) ale to nie ma najmniejszego wpływu na kurs. Może cała kasa z rynku idzie na spółki zbrojeniowe. Co sądzicie o naszej perełce,,,,?
  • Re: Ale lecisz ma ta! Autor: ~ecki [31.42.23.*]
    Slaba wietrznosć w 3 kw + nizsze ceny prądu = kolejne slabe wyniki. Jedyny ratunek to konsekwentna realizaja MFW i nadzieja ze rynek kiedyś w końcu zacznie wyceniać 720 MW na morzu z kontraktem na 480 zł/MWh. No chyba ze już wycenił...
    Ja czekam do polowy 2026 (rynek podobno wycenia fakty na rok do przodu) jak do tego czasu kurs nie zmieni kierunku to ze stratą ale opuszczam poklad.
    PS.
    Strasznie jesteśmy tutaj poniewierani i mega przykro sie patrzy jak wszystko rosnie a pep spada i to na obrotach z nc. Jedyne pocieszenie jest takie ze BIF wpakował tu chyba z 1,5 mld po cenie bliskiej aktualnych poziomów.
  • Re: Ale lecisz ma ta! Autor: ~Chcieć [37.248.215.*]
    Musicie wziąć sie w garść... tutaj grane są wzrosty od kilku lat i nikt nas nie zatrzyma a aktualnie trwa akumulacja perły więc to jest okazja przed kolejnymi poziomami. Przypomniała mi sie reklama "codziennie niskie ceny" :D to podobno akcjonariusz PEP wymyślił i zbił fortunę. Czyli co można na Polenergi zarobić? Można tylko trzeba chcieć.
  • Re: Ale lecisz ma ta! Autor: ~jack [109.173.159.*]
    chyba grane spadki od lat, wykres też nie sugeruje raczej wzrostów. Zobacz energetykę PGE/Enea/Tauron jak poszła w górę. Kiedyś pisałem o wezwaniu i to podtrzymuję. Po taniźnie wezmą resztę z tynku i do widzenia.
[x]
PEP 2,42% 59,20 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.