A raczej dlaczego, nie to żebym narzekał, kilka tysięcy drogą nie chodzi, moje pytanie jest bardziej czy jakiś short dziś wychodził czy jakiś long wchodził. Jedna i druga opcja korzystna jednak wolałbym wiedzieć. Z góry dziękuję za nie wnoszące nic odpowiedzi.
Dnia 2025-10-22 o godz. 18:32 ~Ehhhh napisał(a): > Z góry ci już wcześniej podziękowałem
Liczysz na jakąś sensowną odpowiedź na bankierze? To forum jest pełne imbecyli, ale przede wszystkim dorosłych analfabetów. Urosło z fundamentalnych powodów. Ktoś zauważył, że spadliśmy 1.5tys od szczytu i uznał, że nie chce mu się już dłużej czekać.
Zgoda. Zauważ, że ten ktoś na lpp ma kilka shortów przeciw sobie. Zatem zapewne ten ktoś jest bardzo mocny
Co było widać szarpnięciami. Szczególnie ok. godz 10 i po 15. Lub faktycznie któryś z shortów tak jak piszesz uznał że nowych papierów mu nie przybywało a potrzebuje odkupić. Może to potwierdzać fakt że zazwyczaj na spółce z dobrymi fundamentami i reko po wypłacie dywidendy fundy dokupują. W naszym przypadku nawet te 330 zł razy kilkadziesiąt tysięcy akcji pozwoli szarpnąć mocniej. Ciekawe co będzie się działo na kursie jutro i w piątek? Ehhh a ty jak prognozujesz? Proszę tylko o merytoryczną odpowiedź.
Pytam bo moze ktoś ma dostęp do ortexa i będzie widział ruchy shortów. Fundamenty są mocne ale w przeciągu ostatnich 24godzin nie zniemily się na tyle żeby zwiększyć wycenę o 1,2mld zloty. Do grudniowych wyników jeszcze daleko. Obstawiam że short wychodził i z korektami kus do połowy grudnia powinien dojść do 19000 pod wyniki a pozniej się zobaczy, jak siney się rozwija i zweryfikuje to kurs, oby w góre
shorty na LPP mają niemal śladowe ilości. To nie to co na CCC. W obecnej chwili chyba juz nie ma sie do czego przyczepić w LPP. Sprzedaż detaliczna segment "odzież obuwie" mocno wzrosła we wrześniu, ponad 20%, w sierpniu też był mocny wzrost. Do tego w zasadzie pewny wzrost marzy brutto względem planowanej. Jeśli przychody w całym roku przekroczą 24 mld, a marża brutto w Q3 i Q4 będzie powyżej 56%, to 20 000 za akcje będzie tu dzień po raporcie za 2025 rok. Choć myślę, że bardziej prawdopodobny jest ten kurs już po raporcie za Q3.