Nie nadążysz, ja na Polskiej siedzę 5 lat i ni huhu informacje mają się nijak do kursu. Tutaj dzieją się takie rzeczy, które nie śnią się nawet filozofom.
Spółka nielogiczna jak i inne na GPW. Jestem tu od połowy 2022 stale zwiększając pakiet. Były tu i wybicia bez sensu jak i spadki równie bez sensu. Długoterminowo wszystko się wyrówna bo spółka jest uczciwie prowadzona, zarabia i będzie zarabiać coraz więcej. Wystarczy popatrzeć ile już lat Thief przynosi zyski, jeśla kolejna gra będzie tak samo długo "grywalna" to zyski osiągną efekt kuli śnieżnej. Kwestia czasu. Pozdrawiam starych akcjonariuszy
Na razie tak będzie. Dopóki obroty i cena akcji nie pójdzie w górę. Teraz nie dużym wkładem(20-30k) starają się dołować kurs, mimo b. dobrych info wprowadzają tą nie logikę. Ale to się zmieni.
Dnia 2025-10-22 o godz. 14:07 ~Rt napisał(a): > Na razie tak będzie. Dopóki obroty i cena akcji nie pójdzie w górę. Teraz nie dużym wkładem(20-30k) starają się dołować kurs, mimo b. dobrych info wprowadzają tą nie logikę. Ale to się zmieni.
nie tak szybko zarobisz lescyku :)))))))))))))))))))))))
Dnia 2025-10-22 o godz. 15:22 ~Rt napisał(a): > Mam czas. Nigdzie się nie wybieram.
no i słusznie bo Dane użyte do wyliczeń są powszechnie dostępne i pochodzą ze sprawozdań finansowych za ostatnie 12 miesięcy. Są to zawsze dane historyczne dotyczące osiągniętych wyników. Nie ma żadnej pewności, że jakiekolwiek z nich będą osiągnięte. Odchylenie aktualnego kursu rynkowego od dowolnej z wycen może być równie dobrze spowodowane czynnikami fundamentalnymi spółki i branży, w której działa, ogólnym sentymentem do rynku akcji, jak i czynnikami emocjonalnymi - wszystkie one dotyczą przyszłych zysków, które są dyskontowane w kursie akcji, a niepewność i zmieniające się nastroje są powodem krótkoterminowych zmian kursu. Spóła ma perspekywy których nik nie wyklucza.
Dnia 2025-10-22 o godz. 16:53 ~zgrywus napisał(a): > Dnia 2025-10-22 o godz. 15:22 ~Rt napisał(a): > > Mam czas. Nigdzie się nie wybieram. > > no i słusznie bo Dane użyte do wyliczeń są powszechnie dostępne i pochodzą ze sprawozdań finansowych za ostatnie 12 miesięcy. Są to zawsze dane historyczne dotyczące osiągniętych wyników. Nie ma żadnej pewności, że jakiekolwiek z nich będą osiągnięte. > Odchylenie aktualnego kursu rynkowego od dowolnej z wycen może być równie dobrze spowodowane czynnikami fundamentalnymi spółki i branży, w której działa, ogólnym sentymentem do rynku akcji, jak i czynnikami emocjonalnymi - wszystkie one dotyczą przyszłych zysków, które są dyskontowane w kursie akcji, a niepewność i zmieniające się nastroje są powodem krótkoterminowych zmian kursu. Spóła ma perspekywy których nik nie wyklucza.
PS Moja skromna rada , to nie sugerować się komentarzami pierdołów piszacych na forum. Zlikwidowali NK to teraz bredzą dyrdymały na forum :) to fak że jest z czego się pośmiać :)))) no ale trzeba być też tym co wie czego chce, i co mu bardziej odpowiada ? głupota pismaków , czy własny rozum, i inwestyce przemyślane :)))))))))))))))))