• Arkusz zleceń Autor: ~Hehe [31.60.78.*]
    Liczba zablokowanych akcji w arkuszu rośnie. Tak trzymać
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~ka [37.109.157.*]
    ulica skubie, 1/3 dzisiejszego obrotu tam przybyła od wczoraj
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~Kutach [37.31.26.*]
    Skubać skubać i blokować panowie i panie
  • Re: Arkusz zleceń Autor: eliaszyn [185.164.140.*]
    może tym blokowaniem przyczynimy sie pomóc grajacym LONG to nic nie kosztuje a może mieć ogromne znaczenie, dzisiejsza sesja jak i ta z czwartku to były haniebne zagrania shortów, do poniedziałku kazda sesja ma ogromne znaczenie dla kursu spółki, plan shortom być może zostanie pokrzyżowany
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~Piotr [188.146.36.*]
    O co chodzi z tym, że do poniedziałku ma duze znaczenie, bo nie do końca rozumie? O co chodzi, co się ma wydarzyć?
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~JFK [85.14.111.*]
    Ludzie ogarnijcie się i przestańcie wypisywać te bzdury o blokowaniu akcji/możliwości pożyczenia poprzez wystawienie ich do sprzedaży po "wysokim" kursie.
    To czy Wasze akcje mogą być pożyczone czy nie decyduje treść zawartej z brokerem/biurem maklerskim umowy a nie mityczne wystawieni ich do sprzedaży.
    przecie mozna wystawic zlecenie to o co chodzi? broker mi nie zabrania tego robić więc o co chodzi?
    O to, że i tak może je pożyczyć :)
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~Adi [178.238.10.*]
    Najlepiej napisać do brokera że sobie nie życzycie żeby wasze akcje były dostępne do pożyczania
    jak może pożyczyc jak akcje są w arkuszu zleceń wystawione do sprzedaży
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~Hehe [195.140.154.*]
    Nie może, nie słuchajcie trola
    Weź sobie wygoogluj jak.
    A żeby powstrzymać spadek kursu to trzeba kupować, a nie wystawiać na sprzedaż.
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~Tytus [95.49.126.*]
    A po co cokolwiek pisać do brokera? Papiery są Twoje i broker ich nikomu nie ma prawa pożyczać bez Twojej wiedzy. Za pożyczenie nie swoich papierów KNF zabrałby licencję. A jak chcesz mieć pewność wystaw zlecenie sprzedaży ważne rok po cenie 999zł i po sprawie.
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~Jełop [37.248.222.*]
    Bez blokady broker może pożyczyć tak jak bank pożycza moje pieniądze udzielając komu kredytu, oczywiście broker zachowuje bufor bezpieczeństwa pozyczki
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~hehe [37.190.216.*]
    to wytłumacz co będzie,
    - jeśli akcje będą w arkuszu wystawione przez właściciela na sprzedaż po wysokim kursie
    - broker je pożyczy shortom, jak sam twierdzisz że może to zrobić
    - shorty sprzedadzą pożyczone akcje
    - akcje wystawione do sprzedaży zostaną sprzedane przez właściciela poprzez zmianę zlecenia

chcesz powiedzieć że można sprzedać 2 razy te same akcje??
    ciekawa teoria.
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ralf100 [94.101.114.*]
    Też mam wątpliwości, czy broker może wystawić (pożyczyć moje akcje). W każdej chwili ja i inni mogą te akcje wystawić po cenie X i wówczas co ? Skąd broker zasypie dziurę ?
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~Jełop [37.248.168.*]
    Broker zawsze ma bufor, tak jak w banku wszyscy naraz po gotówkę nie przyjdą a gdyby tak się zdążyło to jest bufir
  • Re: Arkusz zleceń Autor: solinger85 [185.16.33.*]
    Też się zastanawiam po co ludzi na te "blokowanie" namawiają. Masz całkowicie racje a i tak dają łapki w dół. W czasach Internetu łatwo jest taką wiedze zdobyć.

Nie posiadam już akcji CCC, ale zacząłem znowu obserwować, lecz nie spekuluje jak wszyscy. A co będzie, jak mają racje, że były przekręty w księgowości? Taka wielka pozycja short nie bierze się znikąd. Kurs mocno spadł a nadal nie odkupują. Rozsądny inwestor nie powinien być tylko optymistyczny, lecz także pesymistyczną opcje wziąć pod uwagę. Ja jak inwestuje to idzie 100k-500k w jeden walor i nie mogę lekkomyślnie inwestować jak większość. Kurs od szczytu prawie 50 % stracił. Skąd macie pewność, że ponowie nie spadnie o 50 %???
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~Kutach [37.31.26.*]
    Nikt nie mamzadnej pewności do niczego. Bo może być wojna itp covid
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ~Rerefasola [89.79.144.*]
    To jak nie masz pewnosci, to po co obserwujesz? Idz tam, gdzie masz pewnosc na te swoje demo 500 tys. Czemu sluza te nic nieznaczace twoje wpisy?
  • Re: Arkusz zleceń Autor: ralf100 [85.221.137.*]
    https://www.bankier.pl/forum/zapisz-wiadomosc

Ja jestem jednak optymistą.
[x]
CCC 0,89% 141,50 2025-10-24 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.