• Co planuje LC? - jakieś info ? Autor: westi [46.112.220.*]
    Ciekawe czy wiadomo coś nt planów biznesowych LC w grupie Getin SA.
    Spółka windykacyjna w planie, nowa siedziba, .... co jeszcze ?
    To znaczy, że poważnie wraca do działalności bankowej, lub parabankowej ?
  • Re: Co planuje LC? - jakieś info ? Autor: ~Oli [88.156.250.*]
    Nic nie planuje,ma wylane na biznes,opala się gdzieś w Miami.
  • Re: Co planuje LC? - jakieś info ? Autor: ~Dolar25 [91.150.217.*]
    Oto odpowiedź co planuje:
    Przecież nowy prezes jest prezesem w FactoreOne więc to pokazuje, że Getin ich przejmie i będzie kontynuował dalszą działalność, więc info pozytywne.
  • Re: Co planuje LC? - jakieś info ? Autor: ~MC60 [164.127.225.*]
    Musi się spieszyć. Zostało 722 dni. Jedyne co może osiągnąć to kasę za przejęty Idea Bank przez BGK. Im szybciej tym lepiej inaczej skończy na leżaku w Miami a kolega we Włoszech (jak zwykle). Usa go nie wydadzą. Czas ucieka.
  • Re: Co planuje LC? - jakieś info ? Autor: westi [46.112.220.*]
    Czy prócz tej firmy windykacyjnej coś jeszcze planuje ?
    Może nowy bank ?
    Mam nadzieję, że nie pójdzie jak Krauze w jakiś biznes z ropą, czy jak Palikot w alko.
  • Re: Co planuje LC? - jakieś info ? Autor: ~Kate [31.61.189.*]
    Może pójść w tą stronę co MBank, tak też bym chciała:) koszt ich akcji prawie na poziomie Tesli. Aj szkoda....
  • Re: Co planuje LC? - jakieś info ? Autor: ~Musa [31.0.66.*]
    Nie wiem co planuje Pan Czarnecki, ale mogę się trochę domyślać.
    Np. pewnie będzie chciał rozwinąć w GH usługi factoringowe, co myślę, że jest świetnym pomysłem.
    Może też będzie chciał uzyskać jakieś odszkodowania za biznesy od instytucji państwowych, które przyczyniły się do zaprzestania ich rozwoju.
    Też nie polecałbym branży alkoholowej, albo też zbrojeniowej, jednak jestem za w miarę etycznymi biznesami.
    GH ma jeszcze pewnie akcje VB Leasing w restrukturyzacji, co uważam, że jest przyszłościową działalnością.
    Home Broker już był, to może nie warto wchodzić do tej samej rzeki.
    Sektor bankowy może być, chociaż możliwe, że stopy procentowe mogą być jeszcze obniżane.
    Może też ubezpieczeniowy, jak też i ogólnie finansowy, może usługi doradcze/maklerskie/inwestycyjne, chociaż konkurencja w tym już funkcjonuje, więc może być z tym ciężko.
    Albo budowlanka... może udałoby się kupić jakiś rozwijający się w tym biznes. Jeszcze trochę w nim do zrobienia też jest.
    Ja się od jakiegoś czasu interesuję wycenami, np. przedsiębiorstw i myślę, że jest to też przyszłościowy interes. Może jakaś spółka z tej dziedziny byłaby dobra?
    Tak czy siak myślę, że Pan Czarnecki nie próżnuje, koniunktura jest nie najgorsza więc chyba warto działać. :)
  • Re: Co planuje LC? - jakieś info ? Autor: ~Kate [31.61.180.*]
    Wszystko na "może", wróżka by lepiej nie wymyśliła.
  • Re: Co planuje LC? - jakieś info ? Autor: ~Musa [31.0.66.*]
    Bo rzeczywiście Pan Czarnecki ma możliwości prowadzenia różnych biznesów.
    A ta moja krótka, ogólna analiza opiera się na realnym popycie, podaży, bazuje na ekonomicznych zasadach rynkowych, a także know how, czy doświadczenie i w istocie daleko jej do wróżbiarstwa.
    Pozdrowienia.
  • Re: Co planuje LC? - jakieś info ? Autor: ~Kate [31.61.176.*]
    Nie bierz tego do siebie panie Musa. Bo brakuje Pani jednego pierwiastka w tej pseudo wiedzy, że nic nie opiera się na żadnych mechanizmach z książek i wykładów. Takie coś nie istnieje. Dyskoteka dwa piętra wyżej. I jakby pan poznał więcej, to obawiam się, że nie uniósł by pan tej wiedzy prawdziwej. Złapałby sie za głowę. I ekstra wyglądają te borowe łapki w górę przy pana info. Gratuluję hehe.
  • Re: Co planuje LC? - jakieś info ? Autor: ~Kate [31.61.176.*]
    Nawet w lożach masońskich większość nie wie wszystkiego. Dobre:)
  • Re: Co planuje LC? - jakieś info ? Autor: ~Musa [31.0.71.*]
    Żeby być dobrym, w tym co się robi to trzeba mieć wrodzony i wymodlony dar połączenia z wiedzą Stwórcy Wszechświata, a tego istotnie nawet najwięksi masoni przeważnie nie mają. Wspaniałego dnia. :)
  • Re: Co planuje LC? - jakieś info ? Autor: westi [46.112.220.*]
    Ha, jest 0,64 zł, i będzie jeszcze więcej !
    Czułem, że będzie działalność finansowa i to na większa skalę.
    GET. SA zaczyna grubo działać, nowy prezes z doświadczeniem da sobie radę.
    Akcje do marca po 10 zł, lub lepiej.
    A przecież jeszcze nie ogłosili dywidendy za ten rok.
    Mam już popkorn i zasiadam na sofie i czekam na fajerwerki, bo tu naprawdę będzie grubo.
    Pozdrawiam cierpliwych.
  • Re: Co planuje LC? - jakieś info ? Autor: ~Kate [31.61.185.*]
    Twoja wersja, będzie też moją jak się zisci
  • Re: Co planuje LC? - jakieś info ? Autor: ~Milton [195.160.174.*]
    MC60 trzeźwe podejscie masz. Tu wszyscy o rozwoju ..o nowej działalności, a faktycznie wybory za dwa lata i jest spore ryzyko dla LC, że Jola znowu w bagażniku go wywiezie. On musi brać to pod uwagę, no chyba że ten rozwój to "zdalnie" będzie. No boots on the ground
[x]
GETIN -2,47% 0,55 2025-11-21 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.