Nie wiem co planuje Pan Czarnecki, ale mogę się trochę domyślać.
Np. pewnie będzie chciał rozwinąć w GH usługi factoringowe, co myślę, że jest świetnym pomysłem.
Może też będzie chciał uzyskać jakieś odszkodowania za biznesy od instytucji państwowych, które przyczyniły się do zaprzestania ich rozwoju.
Też nie polecałbym branży alkoholowej, albo też zbrojeniowej, jednak jestem za w miarę etycznymi biznesami.
GH ma jeszcze pewnie akcje VB Leasing w restrukturyzacji, co uważam, że jest przyszłościową działalnością.
Home Broker już był, to może nie warto wchodzić do tej samej rzeki.
Sektor bankowy może być, chociaż możliwe, że stopy procentowe mogą być jeszcze obniżane.
Może też ubezpieczeniowy, jak też i ogólnie finansowy, może usługi doradcze/maklerskie/inwestycyjne, chociaż konkurencja w tym już funkcjonuje, więc może być z tym ciężko.
Albo budowlanka... może udałoby się kupić jakiś rozwijający się w tym biznes. Jeszcze trochę w nim do zrobienia też jest.
Ja się od jakiegoś czasu interesuję wycenami, np. przedsiębiorstw i myślę, że jest to też przyszłościowy interes. Może jakaś spółka z tej dziedziny byłaby dobra?
Tak czy siak myślę, że Pan Czarnecki nie próżnuje, koniunktura jest nie najgorsza więc chyba warto działać. :)