• KRS Autor: ~uporządkowany [5.172.235.*]
    https://www.imsig.pl/pozycja/2025/196/KRS/1347982,%22PETROLINVEST%22_SP%C3%93%C5%81KA_AKCYJNA
  • Re: KRS Autor: ~uporządkowany [5.172.235.*]
    Dnia 2025-10-21 o godz. 16:06 ~uporządkowany napisał(a):
    > https://www.imsig.pl/pozycja/2025/196/KRS/1347982,%22PETROLINVEST%22_SP%C3%93%C5%81KA_AKCYJNA

oby tak dalej
  • Re: KRS Autor: ~Dno [5.173.18.*]
    Przeciez to stare jest
  • Re: KRS Autor: ~uporządkowany [5.172.238.*]
    Dnia 2025-10-21 o godz. 16:26 ~Dno napisał(a):
    > Przeciez to stare jest

tak ale nie każdy o tym wie, że były takie zawirowania w KRS więc wkleiłem żeby każdy wiedział, co chciał zrobić poprzedni zarząd ale im się nie udało
  • Re: KRS Autor: ~Filipek [188.33.152.*]
    .. a co chciał zrobić poprzedni zarząd?
  • Re: KRS Autor: ~Dno [5.173.146.*]
    Mieszasz ludziom w glowach. Moze to efekt alkoholu moze cos innego.

BLG byl prezesem kilka dni, ale caly przewod sadowy zostal od poczatku do konca zrealizowany za kadencji tego dlugoterminowego i zakonczony w zeszlym tygodniu. Zeby to sobie sprawdzic wystarczy zerknac na kalendarz. Pytanie po co dalej siejesz zamet? To jest najbardziej interesujace.
  • Re: KRS Autor: ~uporządkowany [5.172.234.*]
    Dnia 2025-10-22 o godz. 18:45 ~Dno napisał(a):
    > Mieszasz ludziom w glowach. Moze to efekt alkoholu moze cos innego.
    > >
    > > BLG byl prezesem kilka dni, ale caly przewod sadowy zostal od poczatku do konca zrealizowany za kadencji tego dlugoterminowego i zakonczony w zeszlym tygodniu. Zeby to sobie sprawdzic wystarczy zerknac na kalendarz. Pytanie po co dalej siejesz zamet? To jest najbardziej interesujace.

masz problem z alko? szczere wyznanie, pogratulować
    na portalu publicznym KRZ masz podane, że w sprawie GD1G/GU/465/2025 postępowanie jest w toku, więc co zostało zakończone?
  • Re: KRS Autor: ~Dno [5.173.146.*]
    A slyszales o czyms takim jak 2 tygodnie na udwolanie od wyroku czy takie rzeczy znane dla 7 letniego dziecka, a byc moze i dla 5 latka jak dobrze posluchal telewizji sa ci znane? Jest tez opcja ze cie jakies dziecko nauczy obslugi telefonu to sobie mozesz jako bystrza przedzwonic do sadu i zapytac czemu w sadzie jest „postepowanie zakonczone” a na stronie jako w toku, ze wzgledu na przewod odwolawczy. Zacznij od odstawienia flaszki wieczornej.
  • Re: KRS Autor: ~Smerf [159.203.22.*]
    Zamącił trochę obraz ten link (którego nie mogę znaleźć) jakiejś komercyjnej strony o postępowaniach upałościowych, gdzie jest zapis o Petrolu "zakończone". Może to - jak pisze @Dno - sprawa uprawomocnienia.
    Nie ma co się denerwować, panowie.
    Ważne, że po to złożyli wniosek o upadłość z prepackiem (czyli musi być inwestor), żeby dokonała się upadłość zgodnie z planem.
  • KRS - sprostowanie Autor: ~dipsik [31.178.194.*]
    Dnia 2025-10-23 o godz. 17:20 ~Smerf napisał(a):
    > Zamącił trochę obraz ten link (którego nie mogę znaleźć) jakiejś komercyjnej strony o postępowaniach upałościowych, gdzie jest zapis o Petrolu "zakończone". Może to - jak pisze @Dno - sprawa uprawomocnienia.
    > Nie ma co się denerwować, panowie.
    > Ważne, że po to złożyli wniosek o upadłość z prepackiem (czyli musi być inwestor), żeby dokonała się upadłość zgodnie z planem.

jeszcze raz po kolei:

KRPU: www.krpu.pl/lista-sadow/pomorskie/sad-rejonowy-gdansk-polnoc-w-gdansku?rok=2025#2025
    - tutaj jest stempelek POZTĘPOWANIE ZAKOŃCZONE
    ale jak się dzwoni to mówią że W TOKU

KRZ: krz.ms.gov.pl/#!/application/KRZPortalPUB/1.9/KrzRejPubGui.SzczegolyPostepowania?params=JTdCJTIyaWQlMjIlM0ElMjI0YWRlM2FhMS04NWM1LTQwNmQtODk1ZC0yNmJjMWJlZmQ3OWQlMjIlN0Q%253D&seq=2
    - W TOKU

Treść obwieszczenia z 22/02.2025: Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku, VI Wydział Gospodarczy w sprawie o ogłoszenie upadłości dłużnika, którym jest "PETROLINVEST" SPÓŁKA AKCYJNA Spółka akcyjna, zarządził o wpisaniu do repertorium GU sygn. akt GD1G/GU/465/2025 wniosku wierzyciela, złożonego w dniu 18 kwietnia 2025 r.

>> więc to nie kwestia odwołania czy uprawomocnienia; postępowanie w pierwszej instancji nadal w toku; i nie zarząd złożył lecz WIERZYCIEL kimkolwiek on/ona jest..
  • Re: KRS - sprostowanie Autor: ~dipsik [31.178.194.*]
    i jak się okazuje to nie pierwsze postępowanie w tej materii
    wcześniejsze GD1G/GU/303/2022 z marca 2022 zakończyło się oddaleniem po ponad 3 latach!
    czyli czekaj tatka latka..
  • Re: KRS - sprostowanie Autor: ~Dno [5.173.168.*]
    No niestety slabo to wyglada, tylko nie wiem z czego sie Zoska cieszy. Moze niech sie sama wypowie.
  • Re: KRS - sprostowanie Autor: ~zoska [37.47.214.*]
    @Dno ,a gdzie ja niby się cieszę i z czego ? O czym ty piszesz !!!

A jak już sprawdzałeś w sądzie , to mogłeś spróbować dowiedzieć się a/ kto jest tym WIERZYCIELEM -nazwy ! Bo może wcale nie zagraniczny jak sugeruje poniżej @smerf
    A w ogóle ciekawe co on pisze - polski raczej nie ,bo po 3ch latach jest przedawnienie :)

b/ i mogłeś dopytać ,kto jest wskazany jako kupiec !

Spróbuj jeszcze raz zadzwonić do sądu i podziel się informacjami -bedzie o czym dyskutować .
  • Re: KRS - sprostowanie Autor: ~zoska [89.64.25.*]
    @Dno , a skoro już chcesz być taki dociekliwy , to wróć do NWZA z dnia 19 grudnia 2022 r - Uchwała NR 9.
  • Re: KRS - sprostowanie Autor: ~Dno [5.173.180.*]
    Sluchaj pytalem ogolnie czy ma dostep do tych akt, ale powiedziala ze widzi to co ja w systemie plus repetytorium. Zadzwonie moze zapytac sie gdzie mozna sie ewentualnie zapoznac z tymi danymi jezeli w ogole mozna.
  • Re: KRS - sprostowanie Autor: ~Toż_to_szok [77.65.104.*]
    Dnia 2025-10-24 o godz. 19:12 ~zoska napisał(a):
    > @Dno ,a gdzie ja niby się cieszę i z czego ? O czym ty piszesz !!!
    > >
    > > A jak już sprawdzałeś w sądzie , to mogłeś spróbować dowiedzieć się a/ kto jest tym WIERZYCIELEM -nazwy ! Bo może wcale nie zagraniczny jak sugeruje poniżej @smerf
    > > A w ogóle ciekawe co on pisze - polski raczej nie ,bo po 3ch latach jest przedawnienie :)
    > >
    > > b/ i mogłeś dopytać ,kto jest wskazany jako kupiec !
    > >
    > > Spróbuj jeszcze raz zadzwonić do sądu i podziel się informacjami -bedzie o czym dyskutować .

To Wy w pam Zośka o niczym nie macie pojęcia?
    Powiem tyle, dobrze nie jest.

• Re: KRS - sprostowanie Autor: ~Dno [5.173.168.*]
    Poniewaz zaczelo sie g… wylewac i zorientowalem sie, ze sam w tym uczestnicze wiec przeprowadzilem dluzsza rozmowe z informacja w sadzie w Gdansku.

Niestety okazalo sie, ze Pani z informacji uzyla skrutu myslowego na temat zakonczenia postepowania.

Zakonczone jest ale powolywanie doradcy restrukturyzacyjnego, ktore sie uprawomocnilo po 7 dniach, a wymaga jedynie technicznego zatwierdzenia przez sedziego co bedzie mialo miejsce w ciagu miesiaca. Od tego nie przyslugiwal zaden srodek odwolywawczy. Natomiast sprawa jako taka jest w toku i jak to sev napisal, moze potrwac pewnie jakis czas, z opcja dlugiego czasu w zaleznosci od jej przebiegu. Wyjasniam nie dlatego, ze czegos nie sprawdzilem opacznie, ale dostalem po prostu bledny komunikat z „okienka” sadowego.

Wyglada to wiec slabo bo jak sie nie dogadaja to bedzie to byc moze trwalo to latami. Chyba ze zdarzy sie cud, ale to pewnie ludzie musieliby, pomimo coraz bardziej realnej kostuchy nad nimi, poskromic charaktery.
  • Re: KRS Autor: ~sev [185.129.112.*]
    Postępowanie jest w toku i pewnie potrwa jeszcze bardzo długo.
  • Re: KRS Autor: ~Dno [5.173.168.*]
    A co dzwoniles do sadu i dowiedziales sie, ze zlozono odwolanie od decyzji sadu? Skoro sad od dawna analizowal wniosek upadlosci z kupnem zarzadu to odwolanie jezeli buloby wniesione mialoby pewnie mniej, niz procent szansy na powodzenie. Podziel sie wiec swoja wiedza.
  • Re: KRS Autor: ~sev [185.129.112.*]
    Ostatnie postanowienie (z dnia 09.10.2025 r.) mówi o ustanowieniu tymczasowego nadzorcy i to chyba tyle
  • Re: KRS Autor: ~uporządkowany [5.172.233.*]
    Dnia 2025-10-23 o godz. 14:08 ~Dno napisał(a):
    > A slyszales o czyms takim jak 2 tygodnie na udwolanie od wyroku czy takie rzeczy znane dla 7 letniego dziecka, a byc moze i dla 5 latka jak dobrze posluchal telewizji sa ci znane? Jest tez opcja ze cie jakies dziecko nauczy obslugi telefonu to sobie mozesz jako bystrza przedzwonic do sadu i zapytac czemu w sadzie jest „postepowanie zakonczone” a na stronie jako w toku, ze wzgledu na przewod odwolawczy. Zacznij od odstawienia flaszki wieczornej.

no i co matołku? rozjaśniło się w odurzonej alko łepetynie? zanim napiszesz coś głupiego a dodatkowo obraźliwego to może lepiej się wpierw upewnić jak się sprawy faktycznie mają a nie powielasz fake newsy jak internetowy troll
  • Re: KRS Autor: ~Dno [5.173.180.*]
    Chciales teraz chyba zablysnac, ale o alko to mozesz jedynie posadzac sekretariat sadowy.

Powiedziala, patrzac na wpis w komputerze na swoim biurku, po podaniu numeru sprawy, ze jest widocznie jeszcze okres odwolawczy i pokazuje „w toku” wskazujac na zakonczone postepowanie.

Potem zadzwonilem drugi raz ipotwierdzic czas na odwolanie i wtedy dopiero zauwazyla, ze zakonczono, ale postepowanie dotyczace powolania doradcy sadowego.

Ty los iu to akurat powinienes mi podziekowac, ze probowalem ustalic stan faktuczny, a ze czlowiek ma cale zycie doczynienia codziennie z b……mi gdzie sie nie odwroci to juz nie moja wina.
  • Re: KRS Autor: ~Smerf [138.197.148.*]
    Dnia 2025-10-24 o godz. 10:02 ~dipsik napisał(a):
    > nie zarząd złożył lecz WIERZYCIEL kimkolwiek on/ona jest..

----------------
    Coś mi tu nie gra, tu słowo "wierzyciel" należy jakoś inaczej interpretować, osobiście musiałbym pogrzebać dlaczego pojawiło się takie określenie, bo wszyscy wierzyciele, przynajmniej polscy, mają po ptokach (przedawnienie 3 lata). Czyżby wierzyciel z zagranicy? - szczerze wątpię. Wierzytelności zagraniczne musiałyby być oparte na zagranicznej umowie mówiącej o dużo dłuższym okresie przedawnienia niż 3 lata. Wątpię.
    Wierzyciel zagraniczny składający wniosek o upadłość to kupiec? - kompletny brak logiki.
    Typowy wierzyciel składa wniosek o upadłość z zapłatą z pozostawionego majątku. Jakiego? Zerowego?
    Więc stoję przy założeniu, że wniosek o upadłość złożył zarząd w szczególności, że jest jednocześnie pre-pack.
    Smerf ile ten caly nonsens bedzie jeszcze trwal i skad sie bierze rownolegla spekulacja o 145 pln dochodzaca do 145(0). Mozesz to jakos nakreslic?
  • Re: KRS Autor: ~Bolek [83.21.153.*]
    160zl minus zaległe pensje opłaty zusu koszta =145…. A 1450 to zły sen
    Ja sie z tego 1450 nawet tak dla smieszkowania „podjaralem” ale kiedy to 145 bedzie jak ten sad teraz bedzie siedzial i myslal?
  • Re: KRS Autor: ~Smerf [167.99.192.*]
    Dnia 2025-10-24 o godz. 17:51 ~Dno napisał(a):
    > Smerf ile ten caly nonsens bedzie jeszcze trwal i skad sie bierze rownolegla spekulacja o 145 pln dochodzaca do 145(0). Mozesz to jakos nakreslic?

-----------------
    @Dno przykro mi, ale w ogóle się tym nie zajmuję :-). Co będzie to będzie.
  • Re: KRS Autor: ~Smerf [159.203.3.*]
    ... aaa przepraszam, co do trwania to sądzę, że max. 1-3 miesiące. Zasłyszałem, że takie sprawy dłużej nie trwają o ile nie ma jakiegoś sporu czy komplikacji. A tych nie raczej przewiduję :-)
  • Re: KRS Autor: ~Gamoń [83.28.251.*]
    Wiem że mnie byś tego Smerfie nie napisał , ale jestem czujny i przeczytałem, dziwi mnie czemu Maecki przedstawia inną wersję, co on kombinuję, myślę że oszukuje Pamowców, ma w tym swój interes, podejrzewam że przykłada swój własny interes nad interesem Porozumieniem, myślę że porozumienie to już czas przeszły, teraz to jest nieporozumienie, bo Karamba ewidentnie ukrywa prawdę przed akcjonariuszami .
  • Re: KRS Autor: ~Smerf [143.110.216.*]
    Dnia 2025-10-25 o godz. 08:08 ~Gamoń napisał(a):
    > dziwi mnie czemu Maecki przedstawia inną wersję, co on kombinuję, myślę że oszukuje Pamowców,

------------------
    A skąd wiesz, że Maecki przedstawia inną wersję? Jaka to miałaby być wersja? Jak dla mnie to on od dawna siedzi cicho w swojej ciemnej norze i tyle, sami pamowcy nic nie wiedzą.
    Zawsze wypowiadam się jako niezależny akcjonariusz - ładnie to nazwałeś, rzeczywiście jesteśmy niezależni i nikt nam z mózgu sieczki nie jest w stanie zrobić.
  • Re: KRS Autor: ~Kazio [185.245.194.*]
    Skoro prawie zakończenie "projektu", znany jest inwestor, to po co robić jeszcze tajemnice? Czemu nie ma informacji chociażby na stronie spółki? Chyba, że prawda jest straszna i nikt nic nie dostanie, albo jeszcze gorzej, PAM dostanie tyle co reszta. :o
  • Re: KRS Autor: ~Smerf [146.190.251.*]
    Wcale się prezesom nie dziwię, póki nie będzie kropki nad "i", będzie cicho.
[x]
PETROLINV 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.