• Po cichutku Autor: ~Michal [91.94.28.*]
    A co sądzicie o SDS Optic?
    Na czatach piszą, że to może być kolejna spółka do odpalu
  • Re: Po cichutku Autor: ~Sonia [89.64.94.*]
    wiele spółek będzie się chciało załapać na końcowy rajd, ale to musi być organczne żeby coś wyszło. Tu w końcu puzzle zaczynają na ICE się składać. Nie mam zamiaru skakać bo innych med/bio/deeptechach. Za dużo min widziałem. A Ty rób jak uważasz.
  • Re: Po cichutku Autor: ~zorientowany [91.150.217.*]
    dyplomatyczna odpowiedz, po tym co pokazal sds w badaniach kliniczncyh i ktorych nie skonczyl to ja mysle ze to crap jakich malo.
    nie wiem bo nie śledzę, ale kolesie z sds lajkuja sporo postów Medinice na linked in, więc pewnie zapakowani.
  • Re: Po cichutku Autor: ~xyz [89.171.112.*]
    mogą sobie pin dole lajkować i o niczym to nie będzie świadczyło. Coś jeszcze przemawia za słusznością podjęcia ryzyka inwestycyjnego?
    koleś nagania na sds, więc mu odpisałem nt SDS, prezes SDS zalajkował ostatni post :). Nic więcej.
  • Re: Po cichutku Autor: ~kuna [73.246.123.*]
    Dnia 2025-10-21 o godz. 09:41 ~Michal napisał(a):
    > A co sądzicie o SDS Optic?
    > > Na czatach piszą, że to może być kolejna spółka do odpalu

Jak już założyłeś naganiacki temat to zobacz Captor
    o nim nic na czatach nie piszą, forum też jest martwe, a rośnie na sporych obrotach i wygląda jak odwrócenie trendu.

Dnia 2025-10-21 o godz. 13:37 ~kuna napisał(a):
    > Dnia 2025-10-21 o godz. 09:41 ~Michal napisał(a):
    > > A co sądzicie o SDS Optic?
    > > > Na czatach piszą, że to może być kolejna spółka do odpalu
    >
    > Jak już założyłeś naganiacki temat to zobacz Captor
    > o nim nic na czatach nie piszą, forum też jest martwe, a rośnie na sporych obrotach i wygląda jak odwrócenie trendu.
    >

Ktoś z mojej "nagonki" skorzystał? że tak zapytam:-)
    Jak już ten wątek pokrywam, to ciekawe czy szybciej będzie dopuszczenie CoolCryo
    czy Captor podpisze partnering:-)

"Captor czeka na rozstrzygnięcia w rozmowach o współpracach
    Captor Therapeutics rozważa publikację planu zabezpieczenia finansowania działalności, jednak – jak podkreślił dyrektor finansowy Adam Łukojć – obecnie nie jest to dobry moment, ponieważ spółka może być blisko istotnych rozstrzygnięć dotyczących potencjalnych partnerstw."

https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/captor-therapeutics-mozliwe-bliskie-rozstrzygniecia-w-rozmowach-o-wspolpracach,akcje,361598
    Dnia 2025-10-21 o godz. 13:37 ~kuna napisał(a):
    > Dnia 2025-10-21 o godz. 09:41 ~Michal napisał(a):
    > > A co sądzicie o SDS Optic?
    > > > Na czatach piszą, że to może być kolejna spółka do odpalu
    >
    > Jak już założyłeś naganiacki temat to zobacz Captor
    > o nim nic na czatach nie piszą, forum też jest martwe, a rośnie na sporych obrotach i wygląda jak odwrócenie trendu.
    >

Opublikowano przy kursie:  13,00 zł zmiana od tamtej pory: -18,00%
    Captor tego samego dnia był 44.9 zł teraz 67,80 zmiana od tamtej pory: circa +50,00%

Uczciwie "naganiałem" :-) fajnie żeby Medinice po emisji trochę odbiło.
  • Re: Po cichutku Autor: ~ssss [31.60.252.*]
    Przypominam, że spółki zajmujące się wynajdowaniem i badaniem różnych cząsteczek to ryzyko o jeszcze 2 razy rzędy wyższe (czyli ze 100 razy) niż w przypadku spółek medtechowym, takich jak Medinice. Tam cząsteczka nie przejdzie jakichś norm bezpieczeństwa czy certyfikacji i jest po sprawie, a urządzenie zawsze można jakoś poprawić i od nowa próbować badać pod kątem norm bezpieczeństwa czy certyfikować. Nigdy więcej takich spółek do mojego portfela. Zarobić można, ale tylko spekulacyjnie.
  • Re: Po cichutku Autor: ~gracz [62.197.149.*]
    Przede wszystkim Skuteczność i bezpieczeństwo cząstek trzeba potwierdzić w wieloletnich badaniach klinicznych , wtedy dopiero można mówić o sukcesie a i to NIE DO KOŃCA ( patrz przypadek MAB CD-20 od Mabionu)

W przypadku CC już wiadomo ze sprzęt działa , ze jest rownoważny z innymi obecnymi systemami na świecie a nawet Duzo lepszy ponieważ można przeprowadzać ablacje na bijącym sercu( przy ciągłym przepływie krwi przez serce ) , zewnetrznie i to na Komorze serca , którego inne systemy leczące Arytmie przedsionków serca nie sa w stanie dokonać .
    ludzie mniej powinni skupiać się na osobie prezesa, w tej branży sami złotouści, a na faktach i miejscu w czasie:
    -jesteśmy na finiszu najciekawszego clearence FDA w historii Polski. To jest fakt, mający bardzo duża szansę zmaterializować się approvalem w ciągu 10-13 tygodni.

-jak wyżej, CC ma bardzo konkretne przewagi, mogę o tym zrobić wątek jak chcecie, ale znajdziecie to w webinarach.
  • Re: Po cichutku Autor: ~Zdec [84.252.113.*]
    Zrób proszę!
    Bo jak robię analizę z AI to mi wychodzi, że urządzenie jest zbyt stare, za duże i nieprzyszłościowe np. w kontekście robotyki (tak wiem co tam mówili, zajmuje się robotyką i życzę powodzenia w ustawianiu CC obok dowolnego robota, co dopiero podłączenie!!! nie macie pojęcia, więc łykacie wszystko…)
    Tak, nie mam już akcji spółki, wierzyłem, straciłem, tak bywa przy inwestowaniu w takie rzeczy.
    Dziwi mnie, że jeszcze ktoś w to inwestuje, pomimo tylu lat opóźnień i produktów do tak niszowych zabiegów. Sprawdźcie sobie ile się robi VT albo takich ablacji do jakich jest CC. Za mało żeby uzyskać 100mln $, za mało żeby ktoś to kupił…
    rozumiem frustrację, każdy dłużej na giełdzie miał inwestycje, na których stracił. Co do technologii, sorry ale masz dane obiektywne, więc nie manipuluj. Sprawdź jeszcze raz.

• Re: Po cichutku Autor: ~Banach [46.113.3.*]
    Przywyczaiłaś się do swoich subiektywnych? Dzięki za szczerość!
    Ale zrób nam proszę analizę subiektywną przewag, chętnie odpowiem jestem praktykującym kardiochirurgiem, wiszącym od emisji po 30…
  • Re: Po cichutku Autor: ~BDG [89.191.129.*]
    Skoro kupowałeś po 30 zł i jesteś kardiochirurgiem to sądzę, że zauważyłeś potencjał i stąd decyzja o zakupie akcji?

• Re: Po cichutku Autor: ~Banach [46.113.3.*]
    Tak. Decyzja o sprzedaży na stracie na początku 23 roku również była z tym związana.
  • Re: Po cichutku Autor: ~BDG [89.191.129.*]
    ok. więc może zdradzisz jakie magiczne lepsze technologie weszły między 2021 a 2023 rokiem, że podjąłeś taką decyzję?
    Bo CC się nie zmieniło w tym czasie -Więc? Być może coś mi umknęło a chętnie poszerzę wiedzę.

@ banach

W inwestowaniu liczy sie zawsze tez TIMING , w jakiej fazie certyfikacyjnej był CC w 2023 roku a w jakiej jest teraz? To jest Klucz do efektywnego zarzadzania kapitałem . To troche jak z NNG Juz teraz podniecaja sie ich technologiami jak spólka mowi wyraznie ze procesy Sprzedazy ( certyfikacji ich technoologi) moga potrwac od 3-5 Lat ( bez opóźnień ktore moga sie zawsze zdarzyć) ---Pisza cos o partneringu w przeciagu 2-3 lat, ale jesli faktycznie chca sie nastawic na maxymalizacje zysków to musza być w procesie koncowym certyfikacji na jakims rynku ( europy czy USA) a do tego jest jeszcze daleka droga.

Po prostu za wczesnie wszedłes w papier i tyle.
    @ Zdec

bo ty żle podchodzisz do temu . Skupiasz sie na Wizualizacji a nie samej technologi zawartej w tej skrzynce. AI nie jest jeszcze mistrzem swiata w logice i popełnia mnóstwo błedów logicznych w rozkminianiu kwestii CC . Obecne systemy lecznicze Ablacji przedsionka serca wygladaja podobnie jak CC i to jest Wartosc dodana, bo np AI nie powiedziało ci zapewne ze proces certyfikacji w FDA ścieżką ( 510 )K czyli udowodnienie równoważności CC z obecnymi systemami , jest duzo szybszą, mniej kosztową i duzo bardziej mniej ryzykowną ścieżką Certyfikacji urzadzenia w US niż np NOWATRORKIE Urzadzenie KArdiochirurgiczne jak ( robot medyczny kardiologiczny wykorzystujacy technologie CoolRyo) bo on wymaga długich porceców badań klinicznych ma duzo wiekszą rygorystyke narzucana przez FDA itp itd.

Natomiast Technologia wykorzystana w CC pomimo ze kjest w podobnej skrzynce jak inne tego typu systemy , pozwala na operacje na Bijacym sercu ( nie muszisz wyprowadzac krwioobiegu pozaustrojowo i wstrzymnywac pracy serca nawet na kilka godzin ) , pozwala wymrażac że wnetrzeni ( naciecie w okolicach serca i wymrazać lancetem bezposrednio punktów serca , a nie wprowadzac dozylnie sondę , i wymrazac Punkty niestabilnosci elektrycznej , ktora to matoda ma ta WAde według nowych badań że czesto tylko czasaowo Zalecza problem który powraca za jakis czas a nie skutecznie go likwiduje , w przeciwieństwie do Wymrażania zewnetrznego ) i w końcu technoilogia CC pozawala wymrażac punkty niekontrolowanych impulsów elektrycznych w Komorze serca czyli na Grubej tkance mieśnia sercowego , ktorego inne systemy nie potrafia bo maja za mała wydajnosć Wymrażania.

Co do Robotyki to sami wspominaja ze chcą wchodzić ze swoimi projektami włąsnie w robiotyjkę medyczna , to wlasnie dlatego podpisali list intencyjny z Chinczykami alby móć zaimplementować do ich robotów medycznych ( kardiologicznych ) rozwiazania CC po to zeby zintegrowac ta technologie z ich robotami aby wlansie "Skrzynka" nie stała OBOK , ale to juz ewentualnie Chinczycy beda sie bujali z certyfikacja ich robotów w US czy Europie. Natomiast Prezes wyrażnie wspominał , ze w kolejnych projektach chca wlasnie isc ta drogą oferowania swoich technologi do robotyki medycznej, czego wielkim zwolennikiem jest też Prof. Suwalski też z tego prostego faktui ze nikt nie ma watpliwosci ze automatyzacja ( porad leczniczych oraz diagnostyki ) oraz Robotyzacja zabiegów chirurgicznych to bedzie coraz wieksza rzeczywistosc medyczna , która bedzie oszczedzała czas i pieniadze oraz potężnie zwiekszała Produktywnosc ( ergonomie) w leczeniu ludzi.
  • Re: Po cichutku Autor: ~kadu_z_lekka_szydera [83.168.77.*]
    fajnie poznać pierwszego kardiochirurga, który ma czas pisać na forum Bankiera
    wpis o 8 z minutami potem po 11-stej....
    wskakujesz na forum w przerwach między ablacjami ?
[x]
MEDINICE -2,05% 71,50 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.