wiele spółek będzie się chciało załapać na końcowy rajd, ale to musi być organczne żeby coś wyszło. Tu w końcu puzzle zaczynają na ICE się składać. Nie mam zamiaru skakać bo innych med/bio/deeptechach. Za dużo min widziałem. A Ty rób jak uważasz.
Dnia 2025-10-21 o godz. 09:41 ~Michal napisał(a): > A co sądzicie o SDS Optic? > > Na czatach piszą, że to może być kolejna spółka do odpalu
Jak już założyłeś naganiacki temat to zobacz Captor o nim nic na czatach nie piszą, forum też jest martwe, a rośnie na sporych obrotach i wygląda jak odwrócenie trendu.
Dnia 2025-10-21 o godz. 13:37 ~kuna napisał(a): > Dnia 2025-10-21 o godz. 09:41 ~Michal napisał(a): > > A co sądzicie o SDS Optic? > > > Na czatach piszą, że to może być kolejna spółka do odpalu > > Jak już założyłeś naganiacki temat to zobacz Captor > o nim nic na czatach nie piszą, forum też jest martwe, a rośnie na sporych obrotach i wygląda jak odwrócenie trendu. >
Ktoś z mojej "nagonki" skorzystał? że tak zapytam:-)
Jak już ten wątek pokrywam, to ciekawe czy szybciej będzie dopuszczenie CoolCryo czy Captor podpisze partnering:-)
"Captor czeka na rozstrzygnięcia w rozmowach o współpracach Captor Therapeutics rozważa publikację planu zabezpieczenia finansowania działalności, jednak – jak podkreślił dyrektor finansowy Adam Łukojć – obecnie nie jest to dobry moment, ponieważ spółka może być blisko istotnych rozstrzygnięć dotyczących potencjalnych partnerstw."
Dnia 2025-10-21 o godz. 13:37 ~kuna napisał(a): > Dnia 2025-10-21 o godz. 09:41 ~Michal napisał(a): > > A co sądzicie o SDS Optic? > > > Na czatach piszą, że to może być kolejna spółka do odpalu > > Jak już założyłeś naganiacki temat to zobacz Captor > o nim nic na czatach nie piszą, forum też jest martwe, a rośnie na sporych obrotach i wygląda jak odwrócenie trendu. >
Opublikowano przy kursie: 13,00 zł zmiana od tamtej pory: -18,00% Captor tego samego dnia był 44.9 zł teraz 67,80 zmiana od tamtej pory: circa +50,00%
Uczciwie "naganiałem" :-) fajnie żeby Medinice po emisji trochę odbiło.
Przypominam, że spółki zajmujące się wynajdowaniem i badaniem różnych cząsteczek to ryzyko o jeszcze 2 razy rzędy wyższe (czyli ze 100 razy) niż w przypadku spółek medtechowym, takich jak Medinice. Tam cząsteczka nie przejdzie jakichś norm bezpieczeństwa czy certyfikacji i jest po sprawie, a urządzenie zawsze można jakoś poprawić i od nowa próbować badać pod kątem norm bezpieczeństwa czy certyfikować. Nigdy więcej takich spółek do mojego portfela. Zarobić można, ale tylko spekulacyjnie.
Przede wszystkim Skuteczność i bezpieczeństwo cząstek trzeba potwierdzić w wieloletnich badaniach klinicznych , wtedy dopiero można mówić o sukcesie a i to NIE DO KOŃCA ( patrz przypadek MAB CD-20 od Mabionu)
W przypadku CC już wiadomo ze sprzęt działa , ze jest rownoważny z innymi obecnymi systemami na świecie a nawet Duzo lepszy ponieważ można przeprowadzać ablacje na bijącym sercu( przy ciągłym przepływie krwi przez serce ) , zewnetrznie i to na Komorze serca , którego inne systemy leczące Arytmie przedsionków serca nie sa w stanie dokonać .
ludzie mniej powinni skupiać się na osobie prezesa, w tej branży sami złotouści, a na faktach i miejscu w czasie: -jesteśmy na finiszu najciekawszego clearence FDA w historii Polski. To jest fakt, mający bardzo duża szansę zmaterializować się approvalem w ciągu 10-13 tygodni.
-jak wyżej, CC ma bardzo konkretne przewagi, mogę o tym zrobić wątek jak chcecie, ale znajdziecie to w webinarach.
Zrób proszę!
Bo jak robię analizę z AI to mi wychodzi, że urządzenie jest zbyt stare, za duże i nieprzyszłościowe np. w kontekście robotyki (tak wiem co tam mówili, zajmuje się robotyką i życzę powodzenia w ustawianiu CC obok dowolnego robota, co dopiero podłączenie!!! nie macie pojęcia, więc łykacie wszystko…)
Tak, nie mam już akcji spółki, wierzyłem, straciłem, tak bywa przy inwestowaniu w takie rzeczy.
Dziwi mnie, że jeszcze ktoś w to inwestuje, pomimo tylu lat opóźnień i produktów do tak niszowych zabiegów. Sprawdźcie sobie ile się robi VT albo takich ablacji do jakich jest CC. Za mało żeby uzyskać 100mln $, za mało żeby ktoś to kupił…
rozumiem frustrację, każdy dłużej na giełdzie miał inwestycje, na których stracił. Co do technologii, sorry ale masz dane obiektywne, więc nie manipuluj. Sprawdź jeszcze raz.
Przywyczaiłaś się do swoich subiektywnych? Dzięki za szczerość!
Ale zrób nam proszę analizę subiektywną przewag, chętnie odpowiem jestem praktykującym kardiochirurgiem, wiszącym od emisji po 30…
ok. więc może zdradzisz jakie magiczne lepsze technologie weszły między 2021 a 2023 rokiem, że podjąłeś taką decyzję? Bo CC się nie zmieniło w tym czasie -Więc? Być może coś mi umknęło a chętnie poszerzę wiedzę.
W inwestowaniu liczy sie zawsze tez TIMING , w jakiej fazie certyfikacyjnej był CC w 2023 roku a w jakiej jest teraz? To jest Klucz do efektywnego zarzadzania kapitałem . To troche jak z NNG Juz teraz podniecaja sie ich technologiami jak spólka mowi wyraznie ze procesy Sprzedazy ( certyfikacji ich technoologi) moga potrwac od 3-5 Lat ( bez opóźnień ktore moga sie zawsze zdarzyć) ---Pisza cos o partneringu w przeciagu 2-3 lat, ale jesli faktycznie chca sie nastawic na maxymalizacje zysków to musza być w procesie koncowym certyfikacji na jakims rynku ( europy czy USA) a do tego jest jeszcze daleka droga.
bo ty żle podchodzisz do temu . Skupiasz sie na Wizualizacji a nie samej technologi zawartej w tej skrzynce. AI nie jest jeszcze mistrzem swiata w logice i popełnia mnóstwo błedów logicznych w rozkminianiu kwestii CC . Obecne systemy lecznicze Ablacji przedsionka serca wygladaja podobnie jak CC i to jest Wartosc dodana, bo np AI nie powiedziało ci zapewne ze proces certyfikacji w FDA ścieżką ( 510 )K czyli udowodnienie równoważności CC z obecnymi systemami , jest duzo szybszą, mniej kosztową i duzo bardziej mniej ryzykowną ścieżką Certyfikacji urzadzenia w US niż np NOWATRORKIE Urzadzenie KArdiochirurgiczne jak ( robot medyczny kardiologiczny wykorzystujacy technologie CoolRyo) bo on wymaga długich porceców badań klinicznych ma duzo wiekszą rygorystyke narzucana przez FDA itp itd.
Natomiast Technologia wykorzystana w CC pomimo ze kjest w podobnej skrzynce jak inne tego typu systemy , pozwala na operacje na Bijacym sercu ( nie muszisz wyprowadzac krwioobiegu pozaustrojowo i wstrzymnywac pracy serca nawet na kilka godzin ) , pozwala wymrażac że wnetrzeni ( naciecie w okolicach serca i wymrazać lancetem bezposrednio punktów serca , a nie wprowadzac dozylnie sondę , i wymrazac Punkty niestabilnosci elektrycznej , ktora to matoda ma ta WAde według nowych badań że czesto tylko czasaowo Zalecza problem który powraca za jakis czas a nie skutecznie go likwiduje , w przeciwieństwie do Wymrażania zewnetrznego ) i w końcu technoilogia CC pozawala wymrażac punkty niekontrolowanych impulsów elektrycznych w Komorze serca czyli na Grubej tkance mieśnia sercowego , ktorego inne systemy nie potrafia bo maja za mała wydajnosć Wymrażania.
Co do Robotyki to sami wspominaja ze chcą wchodzić ze swoimi projektami włąsnie w robiotyjkę medyczna , to wlasnie dlatego podpisali list intencyjny z Chinczykami alby móć zaimplementować do ich robotów medycznych ( kardiologicznych ) rozwiazania CC po to zeby zintegrowac ta technologie z ich robotami aby wlansie "Skrzynka" nie stała OBOK , ale to juz ewentualnie Chinczycy beda sie bujali z certyfikacja ich robotów w US czy Europie. Natomiast Prezes wyrażnie wspominał , ze w kolejnych projektach chca wlasnie isc ta drogą oferowania swoich technologi do robotyki medycznej, czego wielkim zwolennikiem jest też Prof. Suwalski też z tego prostego faktui ze nikt nie ma watpliwosci ze automatyzacja ( porad leczniczych oraz diagnostyki ) oraz Robotyzacja zabiegów chirurgicznych to bedzie coraz wieksza rzeczywistosc medyczna , która bedzie oszczedzała czas i pieniadze oraz potężnie zwiekszała Produktywnosc ( ergonomie) w leczeniu ludzi.
fajnie poznać pierwszego kardiochirurga, który ma czas pisać na forum Bankiera wpis o 8 z minutami potem po 11-stej.... wskakujesz na forum w przerwach między ablacjami ?