Mam tu wkleić maile na które mi nikt nie odpisał? Zresztą kto ma odpisać jak wg raportów tam chyba nikt nie jest zatrudniony. Rozumiem, że KNF powinien natychmiast odwiesić spółkę bo prezes jest aktywny na Linkedin? Lol? To coraz bardziej wygląda na projekt garażowy patrząc na adresy firmowe w HK, PL i USA (no może poza jednym z HK). Mityczna wycena trwa w nieskończoność, w sumie nie wiadomo z czym, kto zwleka bo prezes jest aktywny na Li zamiast w oficjalny i praworządny sposób komunikować się z akcjonariuszami czyli raporty i komunikaty giełdowe. Raporty pokazują 0 przychodów, 0 zatrudnieniach. Śmierdzi to coraz bardziej...
GPW odwiesi akcje jak dostanie raport skonsolidowany. czesto jak GPW zawiesi jakąś spółke to stawia większe wymogi do odwieszenia typu raport skonsolidowany spółki zależne itp dlatego często jak spółka jest zawieszona to na 3-6 miesięcy, nie wiem czy tak jest tym razem. Jeżeli jest inaczej to znaczy że mają tam burdel w papierach nie do ogarnięcia i spółka może nie zostać odwieszona nigdy.
Nowy prezes- Pan Arnold Adamczyk to genialny wynalazca i prowadzi spółkę w Hong Kongu od lat, ale nie ma zupełnie doświadczenia w prowadzeniu spółki notowanej na GPW w Polsce, a to zupełnie inna bajka. Poprzedni zarząd narobił bałaganu w papierach a Pan Arnold tego nie ogarnął i tyle stąd zawieszenie.
Współpracowników i partnerów spółki masz na Stronie Sunway Network Hong Kong. Przychody w raporcie.
Spólka najgorsze ma za sobą. Realizuje zamówienia, dopracowuje swoje produkty i rozwija nowe, otrzymała pierwsze zamówienie na gogle- produkt z najwiekszym potencjałem. Poza tym główni akcjonariusze (podejrzewam, że to Adamczyk) pożyczyli spółce własne środki bezodsetkowo co świadczy o tym, że jest wiara w firmę. Spółka jest notowana kilka krotnie taniej niż wycena.
Jeżeli chcesz się pozbyć akcji na umowe cywilno-prawną z niewielkim dyskontem daj znać chętnie odkupię
Po pierwsze przestań pisać pod różnymi nickami bo piszesz to samo więc łatwo domyśleć się że to jedna i ta sama osoba. Poza tym co ty bredzisz. GPW nie stawia żadnych dodatkowych wymagań, wszystko opisane jest przepisami, to nie widzimisie nikogo w stylu o jesteście zawieszeni to jeszcze dostarczcie taki raport. Poza tym można się już pogubić, nie dostarczyli skonsolidowanego rocznego bo rzekomo muszą zrobić audyt (który trwa już 4 miesiące i nikt nic nie wie), w raporcie z 2Q25 piszą że raport jest skonsolidowany i że z konsolidacji wyłączają jedną spółkę. To mają konsolidację czy nie? Podają wyniki ale nie zaudytowali jeszcze spółki, nie zweryfikowali wycen ale konsolidację z kolejny kwartał już robią. Prezez Arnoldczyk nie ma pojęcia o prowadzeniu spółki notowanej na GPW? A to GPW to jakaś czarna magia, niestandardowy przypadek? Prowadzenie spółki notowanej na GPW która mieści się w baraku na Korkowej i na tyle jakiejś knajpy w Honk Kongu, która oficjalnie nikogo nie zatrudnia na etat chyba nie jest zbyt skomplikowana bo znowu obowiązki spółek są jasno opisane przepisami. Wszak prezes sam raportów nie liczy i nie tworzy to nie jednoosobowa działalność gospodarcza. Spółka notowana na jakiekolwiek giełdzie ma przestrzegać przepisów, mieć dobre finanse i kontroling i audytora. Pokaż mi wyniki z realizacji zamówień, w którym raporcie znajdę przychody z realizacji zamówień? Było jakieś espi o zamówieniu czy piszesz o czymś co przeczytałeś gdzieś na socialach? Ciekawe, daj znać Zarządowi GPW że Sunway Network wprowadza nowy kanał komunikacji z Giełdą i akcjonariuszami - linkedin. Już były spółki biomasy, hubtechy, innogene, labocanny i inne co publikowali różne informacje czy to na socialach czy ba nawet w oficjalnych espi a potem KNF zgłaszał do prokuratury podejrzenia ze spolki podawaly nieprawde. I jakbys chcial dorzucic argument ze cisza jest celowa bo zarzad dziala zeby odwiesic i potem puszczac espi to po pierwsze to obali twoj wczesniejszy argument ze prezes nie ogarnia po drugie za ukrywanie istotnych komunikatow dot. spolki tez sa paragrafy wiec gdyby byly zamowienia, sprzedaze, audyty to spolka by o nich informowala, z dwoch powodow - budowanie pozytywnego wiarygodnego wizerunku wsrod akcjonariuszy a dwa wymogi prawde o komunikacji spolki notowanej na NC czy rynku glownym. jak narazie to wyglada jak stoisko na bazarze, zreszta doslownie tak to wyglada jak wpiszesz sobie adres spolki w pl i HK w google maps (siedziby a nie jakies spolki powiazane). Poza tym wszystkie pozyczki nie swiadcza absolutnie o niczym. W niejednej spolce mialo to na celu optymalizacje podatkowe, przewalanie kasy i jej pranie. Wiec te pozyczki sa malo wiarygodnym przykladem. Nie twierdze ze tak jest w tym przypadku ale spolka zamarla i gdzies mamy jako akcjonariusze czy prezes pisze cos na li, fb czy wrzuca rolki na IG. Ludzie ktorzy uwierzyli w spolke poinwestowali swoje pieniadze, czesto grube. Co chcesz odkupić na swoja umowe cywilno prawna? Odkupisz prawie 3% lacznej liczby akcji? Pomyśl że nie wszyscy inwestują tu po 5-10k tylko inwestują i obracają setkami tysięcy złotych. Spolka robi sobie kpiny z inwestorow i gieldy. Przestaje wierzyc ze tu bedzie dobrze
tak tak wiesz lepiej co mam a czego nie mam. To ty proponujesz na discordach 20 groni za akcje? z choinki spadles, nie masz wiary w spolke czy taki biedny jestes?
Napisałem z innego nicku bo to kontakt bezpośrednio do mnie jakbys np chcał sprzedać i mówie tu o rozsądnej ofercie a nie 10 % wartości . GPW niejednokrotnie chce dodatkowych wyjaśnień i podaje rózne powody z dupy. Możesz prześledzić sobie spółki któe historycznie były zawieszone. Sam prowadzę spółkę akcyjną nienotowaną na giełdzie co prawda, ale ta papierologia jest straszna a jeżeli chodzi o współprace z GPW to jest to niestandardowy przypadek i jako długoletni inwestor w projekty, które przechodza od startupu do komercjalizacji nie spotykam się z tym pierwszy raz. Prawda jest taka, że poprzedni zarząd narobił burdelu w papierach a teraz nowy prezes musi to ogarnąc i to może potrwać, a może nawet się nie udać. Z doświadczenia jeżeli firma ne jest odwieszona do max 6-8 miesięcy to już nie jest odwieszana nigdy. Jeżeli chodzi o audytorów to współpraca z nimi jest mega ciężka, ne dotrzymują terminów.. Jest ich przede wszystkim za mało. Co do siedziby firmy to każdy znaczący dzisiaj startup tak zaczynał. Albo wynajmujesz duże biuro w centrum i opłacasz cycate asystentki przepalając hajs inwestorów albo wydajesz pieniądze na prace badawcze i produkcje, czego nie rozumiesz? Nie sprawdziłeś tego wchodząc w spółkę ? to jest akurat na plus. Jeżeli chodzi o zamowienia to w ESPI spółka podaje zamówienia, które w znaczący sposób wpływają na sytuacje spółki. Z social mediów natomiast możemy sie dowiedzieć, że jest realizowane pierwsze zamówiene na gogle, z ESPI Milisystem że z emisji akcji zakupią 50 trenażerów. Przychody masz w ostatnich raportach. A podejrzewam, że większośc osób która zainwestowała w spółkę inwestuje regularnie w startupy i spółki, które przechodzą ze startupu do komercjalizacji więc ich to nie przeraża. Tak chce kupić na umowe CP 3 % wszystkich akcji jezeli jesteś zdecydowany i tak jak napisałem wcześniej kontakt do mnie masz w mailu
Z tego co widziałem a widziałem każdą jego publikację i komentarz to krytykuje Polski rząd, że nie wspiera naukowców, prac badawczych i polskich przedsiębiorców i że przedsiębiorca w Polsce ma ciężko dlatego serce jego firmy o adres zamieszkania znajduje się w Chinach. Jednocześnie na tym samym LinkedIn chwalił się kilkoma osiągnięciami firmy i ani jednego słowa że nikt nie chce kupować produktów Sunway Network.