Czyli jasno wynika z tego że Luma przez ostatnie 3.5 miesiąca sprzedała prawie 930 000 akcji. A dlaczego sprzedaje tak tanio? Bo objęła nową emisję akcji serii E po 0.50 zł za 1 akcję i zarabia na każdej sprzedanej akcji około 1zł
Jak Ty to mistrzu policzyłeś? A co z akcjami jakie kupiła wcześniej? Wyparowały? Że teraz sprzedaje Re nowe ? Które notabene nie zostały jeszcze dopuszczone do obrotu na GPW ?
To ty cały czas piszesz o wprowadzeniu akcji serii E do obrotu!. Ja napisałem o umowie objęcia akcji nowej emisji oraz wyliczyłem ile Luma sprzedała akcji w ostatnich 3.5 miesiąca
No to jak zarabia na akcjach których nie może sprzedać? Jak napises powyżej! Na razie sprzedaje ze stratą co kupili wcześniej. Dopiero jak wyjdą na 0 będą mogli zacząć sprzedawać serię E ale musi być dopuszona do obrotu.
Czego wy nie rozumiecie ? nie może wywalić akcji które nie są dopuszczone do obrotu. Poza tym macie zasadę FiFo i muszą pozbyć się akcji które objęli wcześniej zamiast tych nowych. Wy jak sprzedającego swoje akcje zawsze wpierw idą statsze potem nowsze.
Bo kłamiecie ze sprzedała serię E i na tych akcjach zarobiła. Nie zarobiła tylko na każdej akcji traci bo kupiła jest dawno temu w dużo wyższej cenie. A zanim seria E zostanie dopuszona to i tak musi sprzedać swoje 7/8m które ma na stanie. Więc objęcie akcjinpo 0.50 PLN ma w ttm momencie marginalne znaczenie.
Jako jedyni objęli akcje po 0.50 i uśredniając mają cenę akcji starych i nowych w takiej cenie jak nikt I tylko oni mogą sobie pozwolić na wywalanie akcji w takiej ilości po takiej cenie w Rynek
Tak to nie działa. Jakby wszystkie akcje uśrednione sprzedali za jednym zleceniem i cenie wyższej niż ich usredniowa to tak zarobili by. A na razie sprzedają te drogie akcje że stratą obniżając czly czas swoją średnia. Więc na koniec wyjdą na średnia 0.5 PLN z ilością tylko z serii E, i dopiero wtedy jak cena będzie wyższa od ich średniej będą sprzedawać z zyskiem.
Nie marginalne znaczenie ma objęcie nowych akcji po 0.50 groszy. Na chwilę obecną dla kursu ma znaczenie że główny sprzedaje akcje w dużej ilości ZE STRATĄ !!!!! Nie z zyskiem.