Spodziewaliście się, że akcje P1 obejmie jakiś wielki inwestor finansowy, a najlepiej branżowy, a najlepiej z Ameryki.
Nic z tego. Nad spółką postanowił przejąć władzę jej największy wierzyciel: ACRX. Purek u ACRX wisi łącznie z odsetkami na ok. 20 mln PLN. ACERiksik postanowił dołożyć jeszcze milion PLN, aby przejąć całkowitą kontrolę nad tą spółką.
Na poprzednim Walnym: Było 321 tys. głosów
Teraz na Walnym będzie 1mln. 300 tys. głosów, z czego: * głosy Prezesa to: 217 tys. * głosy ACRX to: MILION głosów !
Za milion złotych władza nad Purkiem została przejęta. Od teraz każde Walne będzie przegłosowywać uchwały pod dyktando ACRX.
I bardzo dobrze. ACRX nie weszło tu, żeby opylić akcje po 6 zł, żeby odzyskać swoje, cena akcji musi być co najmniej 20 zł. Nie wchodzili by w to wiedząc, że nie zarobią.
Jestem ciekaw po ile będzie cena emisyjna p2 bo wydaje mi się że nie ma szans aby była po 1 zł. Są dogadani. Wątpię też w to że Arxc już ma decydujący głos w spółce. Jest jeszcze capital, prezes i słupy. Myślę że jeszcze mają większość. Sądzę że udział w emisji P1 to była duża okazja ! Ale jak widać udało im się polowe akcjonariatu wystraszyć upadłością, tak się dymka leszcza. Czekamy na dalsze informacje…
Dnia 2025-10-18 o godz. 13:16 ~Maniutek napisał(a): > I bardzo dobrze. ACRX nie weszło tu, żeby opylić akcje po 6 zł, żeby odzyskać swoje, cena akcji musi być co najmniej 20 zł. Nie wchodzili by w to wiedząc, że nie zarobią.
ACRX, gdyby opylił po 6 PLN, to by miał 5 mln PLN zysku w kwartał. ACRX wie, że umoczył. To są ostatnie podrygi: wejdźmy jeszcze na milion (da to się opchnąć z zyskiem), przejmijmy władzę nad spółką. Zobaczmy co się tam jeszcze możne uda zrobić. 17 mln umoczyliśmy, kolejny milion nie robi różnicy.
Tak zenius i jeszcze dorzucają 2 M zł przy P2 kolejne 2M różnicy już im przecież nie robi…:-)) tak z ciekawości się zastanawiam. Musisz być z branży biotech bo pisałeś fachowo o projektach Pure i teraz mam kilka typów co z ciebie za typ:
A) były pracownik (zwolniony) Pure?
B) szczekacz od prezesa, Arxc, capital lub innego gracza?
C) umoczony akcjonariusz co brał po 100 zł i już mu różnicy nie robi czy kurs będzie po 1 zł czy 20 zł i tak giga strata!
No powiedz że trafiłem!:-)
Dnia 2025-10-18 o godz. 14:07 ~Moskal napisał(a): > Tak zenius i jeszcze dorzucają 2 M zł przy P2 kolejne 2M różnicy już im przecież nie robi…:-)) tak z ciekawości się zastanawiam. Musisz być z branży biotech bo pisałeś fachowo o projektach Pure i teraz mam kilka typów co z ciebie za typ: > > A) były pracownik (zwolniony) Pure? > > B) szczekacz od prezesa, Arxc, capital lub innego gracza? > > C) umoczony akcjonariusz co brał po 100 zł i już mu różnicy nie robi czy kurs będzie po 1 zł czy 20 zł i tak giga strata! > > No powiedz że trafiłem!:-)
No właśnie nie trafiłeś. Jak mi przykro. :-D Lubię obśmiewać spółki, gdzie od samego początku widać ściemę. Lubię obśmiewać akcjonariuszy, którzy gdy tylko zobaczą słowo "rak" dostają małpiego rozumu.