• Kurs Autor: ~steve40 [5.173.26.*]
    Od zapowiedzi i wywiadów prezesa już swoje urosło. Teraz potrzebne Espi lub konkretna wiedza insaiderów i lecimy na…. No może max 15 zlociszy
  • Re: Kurs Autor: ~rakieta [78.30.111.*]
    rynek czeka na wyniki.... i znów kolejki po walor....jazda
    ps.nie spamować , spokojnie wyników oczekiwać....jazda...
  • Re: Kurs Autor: ~Gpr [89.234.247.*]
    Sylwester w tym roku będzie wypasiony
    w oczekiwaniu na ESPI wyniki ....falowanie....
  • Re: Kurs Autor: ~Aero [84.40.219.*]
    Obstawiamy wyniki? 80 mln zysku?
  • Re: Kurs Autor: ~Vlad [31.178.131.*]
    Dnia 2025-10-17 o godz. 14:47 ~Gpr napisał(a):
    > Sylwester w tym roku będzie wypasiony

i ja tak myślę!
    Jak dobrze się zorganizujemy to każdy kupi worek ziemniaków, wiadro kapusty, bimber znajdzie od sąsiada - i bedzie taki bal, że do Walentynek potrzyma
  • Re: Kurs Autor: kazar [84.40.156.*]
    Dnia 2025-10-17 o godz. 20:54 ~Vlad napisał(a):
    > Dnia 2025-10-17 o godz. 14:47 ~Gpr napisał(a):
    > > Sylwester w tym roku będzie wypasiony
    >
    > i ja tak myślę!
    > Jak dobrze się zorganizujemy to każdy kupi worek ziemniaków, wiadro kapusty, bimber znajdzie od sąsiada - i bedzie taki bal, że do Walentynek potrzyma
    .................................................................................................................................................................

Na worku ziemniaków możemy przyoszczędzić, bo dostaniemy je od Gajewskiej, tak hojnie je rozdawała w DPS-ie.
  • Re: Kurs Autor: ~Oio [78.30.85.*]
    Ale to było podczas kampanii prezydenckiej. Teraz to dają kopa w zad.
  • Kurs i potencjalne zasięgi wzrostów Autor: ~Vlad [31.178.131.*]
    tytuł wątku KURS , więc pasuje
    Narysujcie sobie linię A trendu łącząc dołek z grudnia 2024 i kwietnia 2025, oraz połączcie linią B szczyty (02.2021 i 06.2023) - te 2 linie spotykają się i w tym miejscu jest b. silne wsparcie. Jesteśmy tuż przy tych wsparciach. Prawdopodobieństwo wyjścia w górę jest wyższe niż wyłamanie linii trendu wzrostowego. Pytanie, jaki jest zasięg w górę? [ bez apteki ]
    Technicznie mierzymy dwa ruchy - długofalowy: wielkość odchyleń od linii poziomej B (ok. 5 zł); krótkoterminowy - równość swingów wzrostowych (ok. 3,3). Dodajemy do poziomów przecięcia A i B (ok. 6,5)
  • Re: Kurs i potencjalne zasięgi wzrostów Autor: ~Kkk1 [46.134.112.*]
    Kto nie kupił teraz tanio to juz raczej nie kupi i radze stopy na niskich pozycjach pousuwać
  • Re: Kurs i potencjalne zasięgi wzrostów Autor: ~Vlad [31.178.131.*]
    -:) tanio to jeszcze zdążą kupić, dlaczego nie. W jeden dzień nie skoczy na 11 zł ;))
  • Re: Kurs i potencjalne zasięgi wzrostów Autor: ~Janusz [83.8.113.*]
    To się zdziwisz, tu zawsze jest odpałowa sesja i +30% nikogo nie zdziwi
  • Re: Kurs i potencjalne zasięgi wzrostów Autor: ~kkk11 [91.150.206.*]
     Jako partnera dla pierwszej elektrowni poprzedni rząd wskazał konsorcjum Westinghouse-Bechtel.
    Pierwsza polska elektrownia jądrowa w gminie Choczewo ma składać się z trzech bloków z reaktorami Westinghouse AP1000. Zgodnie z ostatnimi deklaracjami przedstawicieli rządu, wylanie tzw. pierwszego betonu jądrowego pod pierwszy reaktor w Lubiatowie ma nastąpić w 2028 r. Polimex ma z nimi umowę i prace sie zaczynają , będzie bogato
  • Re: Kurs i potencjalne zasięgi wzrostów Autor: ~kkk11 [91.150.206.*]
    też prawda ale myślałem o cenie z piątku poniżej 7,50 bo tam było wielu sprzedających jutro będą pewnie chcieć odkupić tyle ze drożej
  • Re: Kurs i potencjalne zasięgi wzrostów Autor: ~Vlad [31.178.131.*]
    jak ruszy popyt, to nawis, 7,50 wciągną pokazowo, tak że sprzedający powrócą >8 zł. Tak to niestety jest, że ulica zawsze dostaje pałą w łeb. Za głupotę.
  • Re: Kurs Autor: gall333 [217.171.52.*]
    Dnia 2025-10-18 o godz. 07:36 kazar napisał(a):
    > Dnia 2025-10-17 o godz. 20:54 ~Vlad napisał(a):
    > > Dnia 2025-10-17 o godz. 14:47 ~Gpr napisał(a):
    > > > Sylwester w tym roku będzie wypasiony
    > >
    > > i ja tak myślę!
    > > Jak dobrze się zorganizujemy to każdy kupi worek ziemniaków, wiadro kapusty, bimber znajdzie od sąsiada - i bedzie taki bal, że do Walentynek potrzyma
    > .................................................................................................................................................................
    >
    > Na worku ziemniaków możemy przyoszczędzić, bo dostaniemy je od Gajewskiej, tak hojnie je rozdawała w DPS-ie.

Ten worek ziemniaków to już trzeba na bimber nastawić. Na sąsiada nie ma co liczyć bo to raczej sąsiad zapuka po bimber. Dobry sąsiad jest wtedy kiedy więcej dostanie niż da :-)
  • Re: Kurs Autor: ~Oio [78.30.84.*]
    Tylko że ten worek to był jedynie do zdjęcia. Po zdjęciu zabrała go do domu dla ubogiego męża i taty. No cóż nie przelewa się tej rodzinie. Liczy się każdy grosz.
  • Re: Kurs Autor: ~kkk1111 [91.150.192.*]
    nie zdziwiłbym sie gdyby tam zjadła jeszcze darmowy obiad ,bo za darmo to by tego worka nie dala ,jak już to kupiła z dodatku poselskiego na prowadzenie biura
  • Re: Kurs Autor: ~Vlad [37.31.140.*]
    Dnia 2025-10-19 o godz. 10:17 gall333 napisał(a):
    > Dnia 2025-10-18 o godz. 07:36 kazar napisał(a):
    > > Dnia 2025-10-17 o godz. 20:54 ~Vlad napisał(a):
    > > > Dnia 2025-10-17 o godz. 14:47 ~Gpr napisał(a):
    > > > > Sylwester w tym roku będzie wypasiony
    > > >
    > > > i ja tak myślę!
    > > > Jak dobrze się zorganizujemy to każdy kupi worek ziemniaków, wiadro kapusty, bimber znajdzie od sąsiada - i bedzie taki bal, że do Walentynek potrzyma
    > > .................................................................................................................................................................
    > >
    > > Na worku ziemniaków możemy przyoszczędzić, bo dostaniemy je od Gajewskiej, tak hojnie je rozdawała w DPS-ie.
    >
    > Ten worek ziemniaków to już trzeba na bimber nastawić. Na sąsiada nie ma co liczyć bo to raczej sąsiad zapuka po bimber. Dobry sąsiad jest wtedy kiedy więcej dostanie niż da :-)

Celna uwaga! Czyścimy i regulujemy instalację, zacier, zasypujemy ziemniaki - a sąsiada można się spodziewać koło Wigilii ;)
    Czem chata bogata!

[x]
POLIMEXMS 0,16% 6,42 2025-10-24 17:03:57
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.