Jego czyli kogo ? każde akcje są przysłowiowego ''jego'' nawet jak ktoś kupił 3 akcje bo tylko tyle mógł kupić w tej cenie to dołoży je do innego pakietu i wywali w rynek z zyskiem :) a ty pewnie kisisz papier i czekasz na 40 zł a tu niebawem 25 bedzie :)
Po 66 nie kupiłem bo poszło tylko kilka sztuk z 20 akcji a ja jestem następny w kolejce :) po 72 najtaniej kupiłem i już je wywaliłem na zarobku w rynek, po 76 też brałem i na poczatku po 82 - czyli zarobiłem bo to jest podstawa inwestowania ! podstawą inwestowania jest zarobek i nie marzenia :) marzyciele w 90 % topią kasę a nawet topi awszystko co mieli - statystyki są jednoznaczne ! bardzo duża większość Graczy zawsze traci !
jakiej dywidendzie procentowej ? w listopadzie około 2 % na czysto dadzą a 2 % to może się zwalić w ciągu jednego dnia bez najmniejszego problemu ! Te poziomy cenowe są zdecydowanie za duże jak dla mnie - 27 zł nie zapłacę bo to zdecydowanie za drogo , 26,70-26,80 to inna sprawa bo jest szansa na wyjście z małym zyskiem w ciągu jednego dnia i skasować dotatkowo częściowy zwrot prowizji a to plus to to już zawsze coś :)
jeżeli kurs akcji jest niższy i wejdziesz to procentowo masz wyższa dywidendę od zainwestowanego kapitału .Owszem,jest warunek stałej stopy dywidendy i kursu dolara w naszym wypadku-ale o to jestem póki co spokojny
IPOPEMA Securities dla #Asbis prognoza września 348 mln usd
ja obstawiam ciut wyzej 360 mln usd
arek pomysl tylko ze jesli bedzie 384 ml
co jest realne, ale raczej jeszcze nie teraz to były rekordowy miesiac w historii spolki, nawet liczac grudniowe miesiace
jak myslisz co bedzie wtedy z kuresem?
wyniki za 3 kw 12 mln lub wiecej i suta dywidenda