To teraz będzie dość częsty obrazek, jak ktoś łyknął akcje za 95 gr to będzie je wymieniał na hajs. Słabe ale prawdziwe. Nie wiem jakie były zapisy emisyjne i czy nie było ograniczeń czasowych na sprzedaż, ale przypuszczam że to co dobrali nowe akcje mieli też stare nie objęte zakazem sprzedaży. Dużo kasy musi przepłynąć żeby się ustabilizowało. Ciekawe jak pójdzie konferencja, przy ich dotychczasowym PR może nie być sukcesu, chyba że zatrudnili kogoś nowego :D
Dokładnie cześć akcji dostali za darmo, resztę znaleźli na śmietniku, nawet za 95 groszy "im" się opłaci sprzedać. Nie wiadomo l, po co tu siedzieć i pisać l, szok przykra sprawa a piątek się zaczyna i nawet nie pasuje się napić jak sobie pomyślę o tej tragedii.
Każdemu życzę zysku, sobie również. Widzę spadki, myślę dlaczego. Ta emisja była denerwująca ponieważ nie każdy mógł z niej skorzystać, dlatego wspominam. Powodów zachwiań może być kilka, generalnie nie ma powodów żeby akcje spuszczać. To jednak cieszy że kurs opada, bo człowiek może dobrać w przystępnej cenie. Najwidoczniej kółkowicze wychodzą, bo na rynku zmienność duża a tu stagnacja.
Pisałeś przed emisja do Dowgielskiego? Zapewne nie. Malkontencie i forumowy bla nie. Jak byś napisał to akcje byś miał, ale lepiej pie pszyc głupoty. Zero merytoryki
To inwestorzy dla których najważniejsze jest bezpieczeństwo... . Ich strata, bezpieczeństwo nie raz kosztuję, zobaczą kurs za kilka miesięcy do dopiero ich zaboli:)
Kto będzie upłynniać te akcje z zyskiem 150%, jak widzi ponad 4pln przy GR2. To są osoby, które mają czas i chcą zarobić kilkaset %. Poza tym dopuszczenie tych akcji do obrotu będzie zrealizowane przynajmniej w pierwszej połowie 2026r. Wtedy kurs będzie na wyższym poziomie.
57 podmiotów obejmuje ponad 10% wszystkich akcji i będzie patrzeć na siebie, czekać aż urośnie i nikt nie wyskoczy z akcji. Na bank będzie tak jak mówisz, ja Ci wierzę:) Jezu kochany jakie życzeniowe gadanie...
No.... najśmieszniejsze jest to, że gdy we wrześniu cena rosła z 2,10 na 2,88 to nie przeszkadzały Ci akcje z tej emisji i nikt nic o tym nie pisał. Akurat pół miesiąca później, gdy mamy korektę, nagle sobie przypomniałeś o tych akcjach.... no bardzo ciekawe...
Ooo ucięło… to jeszcze raz - w uzasadnieniu do wyłączenia prawa poboru starych akcjonariuszy jest wskazanie że ma być szybko i tanio, tak spółka spuściła nas w kiblu. Tłumaczenie dla upośledzonych.
Głównie tak bo nie za bardzo są podstawy do tego aby dużo spadło, są tu w większości ludzie ktirzy wierzą w potencjał spółki i ostatnio spółka udowadnia. Ale możesz pisać co chcesz, na tym polega forum. Fajnie się czyta jak bez jakiegokolwiek podowu ktoś zmienia zdanie o 180 stopniu. Proponuję diagnozę sobie postawić może dwubiegunowa afentywna
Trochę uprościłeś sprawę, szukanie argumentów za i przeciw nie jest chorobą :) in short jest potencjał na zysk dla każdego i dobrą perspektywiczną spółkę :)
Dla Twojej wiadomości - o spółce pamiętam cały czas bo widzę w niej potencjał. Aż z ciekawości sobie wszedłem zobaczyć - pierwsze zakupy robiłem już w marcu za 1,45, potem gdy spadało mocno dobierałem i wyszedłem na średnią 1,255. I tak - sprzedałem ze średnia 2,50 28.08. Jak się okazało nieco za wcześnie bo mogłem czekać nawet na 2,70 ale analiza wsteczna zawsze skuteczna. Każdy ma swój rozum i swoją strategię. Forum służy wymianie poglądów. Moje możesz uważać za durne podobnie jak ja Twój bezgraniczny brak wiary w spadek kursu, który może pojawić się po info o dopuszczeniu akcji z emisji. Gwarantuje Ci że jak się pojawi znów będę w akcjonariacie i wg mnie z dużą większą ilością akcji za tą samą cenę jak sprzedawałem w sierpniu. Pozdr
57 podmiotów obejmuje ponad 10% wszystkich akcji i będzie patrzeć na siebie, wyskocza z akcji po 2,50 zamiast po 5, 7 czy 9. Jak się je dopuści do rynku to wszyscy sprzedadzą bo będą 100 procent do przodu. Jak by myśleli jak ty to by pisali na bankierze. Na bank będzie tak jak mówisz, ja Ci wierzę:) Jezu kochany jakie życzeniowe gadanie...
To nie jest tak hak ci się wydaje. Przykład F51 i WW3 gdzie emisja akcji była po 20 zł, a kurs po wprowadzeniu akcji nowej emisji na giełdę nie spadł wcale , a po paru miesiącach kurs był 80 zł czyli 4 razy więcej niż ta emisja . Powód, bardzo dobrze zapowiadająca się gra. Tu będzie podobnie
Obejmowałem akcje w emisji i nie mam zamiaru sprzedać ani jednej sztuki przed 4zł. Myślę, że wielu myśli bardzo podobnie, także powodzenia w czekaniu na niższe ceny.
Podaj proszę źródło tych informacji. Uchwała z walnego jasno mówi - uwolnienie nastąpi albo na głównym albo na NewConnect w zależności co będzie aktualne.
To nie jest czyszczenie stop loosow tylko kontrolowana podaż, spuszczają pakiet i czekają na zebranie. Pilnują żeby za bardzo nie poleciało. Tak to widzę. Jutro liźniemy 2,2, trzeba się ustawić nisko i czekać na zebranie.
A Ty skąd wiesz że nie są? Wg informacji zawartych w uchwałach datą graniczną może być 30 listopad, co nie zmienia faktu, że tak jak pisałem wcześniej, osoby które objęły akcje w nowej emisji, akcje już mogły posiadać, to chyba nie jest skomplikowane. Gr2 też wszyscy grzali, 7 zł mialo był na 100% a ludzie dalej wiszą na hakach. Pisze co widzę, to jest moja opinia, jeżeli jutro będzie 7 zł to będę bogaty i tyle.
Jeszcze raz Ci podkreślam fakt, że ludzie, którzy obejmowali akcji, nie mogą na razie nimi handlować. A gdy będą mogli, to decyzję o sprzedaży podejmą na poziomach wyższych, niż szczyt z GR2 i będa to robić, gdy będzie duży popyt, duże wolumeny po 700tys - 1mln sztuk dziennie, a nie na korekcie, gdzie się kupuje. Masz myślenie małego gracza za 10tys PLN, który tylko myśli, jak to na piwo zarobić.