Co to ma być po co to było przeniesione na ciągle jak tu nie ma handlu ludzie ocknijcie się przecież żeby tu się coś działo to musi być handel a tu jakaś porażka jest po co tobylo odblokowywać mogło zostać na podwójnym fixingu i by nie było tematu a tu wielka afera że przechodzą w ciagle a handlu brak …poczekalnia to była na fixach teraz powinno skubać i to porządnie skoro taka perspektywiczna spółka a tu nic
Spokojnie sam czekam w kolejce jak je będziesz sprzedawał to może się uda je łyknąć .Nie męczę się po prostu czekam . Nie zmienia to faktu że miło by było gdyby coś się działo na kursie czy w handlu jak na razie to ilość akcji nie pociesza bo widać brak zainteresowania tą perełką.
Zobaczymy kto będzie wył:)wystarczy że będzie koniec konfliktu i wszystkie będą spadać związane ze zbrojeniówka, kolega miał rację tak samo było na spółkach medycznych przypomnijcie sobie jak był covid wszystkie poleciały ludzie na mabionie i innych potracili miliony sam tam na grobo popłynąłem licząc że jeszcze urośnie jeżeli inwestorzy tutaj nie wykorzystają najlepszego czas teraz który jest do wzrostu i ze strony spółki nie będzie szybkich i efektywnych działań to najlepszy czas przeciekają i nic dobrego na kursie nie wyjdzie a przecież dla nas to się liczy wzrost kursu każdy długi letarg działa negatywnie na inwestorów
Kolego, państwa NATO muszą już wydawać na zbrojenia min 5% PKB i od tego nie ma odwrotu. Do tego obecne środki UE na zbrojenia.
Jeżeli uważasz, że kacap utrzyma rozejm, to jesteś w dużym błędzie
Na covidzie większośc wzrostów zrobiła spekuła bo:
- Zasilenie z budżetu było tymczasowe
- Większość spółek nie oferowało a nawet nie miało w planach oferowania produktów/usług dzięki którym mogłaby być beneficjentem tych pieniędzy
- Bez względu na to czy sama pandemia była ściemą czy śmiertelnym zagrożeniem, to patrząc chłodnym okiem inwestora jeżeli tak duża ilość spółek rośnie w bardzo szybkim tempie to wiadomo że większość z nich to balony.
Widzisz jakąś różnicę między wojną która trwa od 2022 a de facto dłużej ? A może Rosja odpuści i obieca że nigdy nie napadnie Polski, wszyscy jej uwierzą i przestaniemy dbać o zbrojenia ? :)
Koledzy moi drodzy. Moim najskromniejszym zdaniem, część z was myli się co do nazwijmy to tak "hossy zbrojeniowej", część co do - sam nazwę to tak - jakości spółki. Ilu z was było na giełdzie w 2000 roku? Ja byłem. Na fali hossy internetowej mój Hutmen, który produkował zwykłe rury miedziane pewnego dnia urósł o 20 czy 30 procent bo... ogłosił, że będzie te rury sprzedawał w internecie... Nawet nie pamiętam, czy zaczął, bo akcjonariuszem przestałem być krótko po tym komunikacie.
Dziś mamy hossę zbrojeniową i cała masa spółek radośnie ogłasza, że "wchodzi w zbrojeniówkę ". Za jakiś czas się okaże, ile z nich cokolwiek na tej zbrojeniówce zarobiło. Doczekamy się momentu, kiedy szumnie ogłaszane plany np. Bumechu Grenevii, Milisystemu. Military Group. MBF i całej reszty z serii wynalazków będzie można zweryfikować. I porównać z tym co osiągnie w tym czasie Polholroz i Zremb. Na forum Grenevii ktoś pisze z goryczą, że np. wszystkie pieniądze z programu SAFE trafią tylko do firm państwowych , głównie do Polskiej Grupy Zbrojeniowej którą tworzyl obecny prezes Polholrozu Wojciech Dąbrowski. I ma sporo racji. Tyle, że ja myślę- i np. Dąbrowski też- że nie wszystkie. Ale jeśli jakaś firma prywatna ( notowana na giełdzie ) ma skorzystać choćby właśnie z tego programu SAFE, to będzie to w pierwszym rzędzie PRH i Zremb.