• Jakim cudem. Autor: ~Planki [188.137.103.*]
    Niech mi ktos powie jak firma z takimi perspektywami rozwoju spasa ostaytnimi czasy na kursie. Nie hylo żadnej zlej informacji. Są perspektywy na przyszłość. Juz 13 listopada kolejny raport. A tu ni z tad ni zowąd kurs zjeżdża jak by oglaszali upadłość czy cos. Nie rozumiem
  • Re: Jakim cudem. Autor: ~Stary [80.51.120.*]
    Może niecierpliwi sprzedają, bo liczyli na szybszy wzrost, albo inni zaczęli wątpić w sukces. Powodów może być dużo. Na ten moment jest cisza.
  • Re: Jakim cudem. Autor: ~Aaaa [37.30.34.*]
    A moze ktos celowo....zjezdza w dol...
  • Re: Jakim cudem. Autor: ~Bbbb [79.110.53.*]
    A moze za rok bedzie powrot do bazy 50gr

Bez ESPI a tu tego jak na lekarstwo daleko nie pociagnie lokomotywka...
    Do tego bankierowcy wieszczący tu przeogromne stopy zwrotu ale dopiero za 2-3 lata....

Narazie mam 7 tys akcji, jak zejdzie do 50gr to dokupie, jak nie to zarobie, chyba ze bedzie sie teraz utrzymywac na poziomie 1.5-1.9
  • Re: Jakim cudem. Autor: ~Mmbm [178.235.230.*]
    Kursem bym się specjalnie nie przejmował. Obroty jak w warzywniaku i to małym, więc można powodować duże ruchy małymi transakcjami. Ja na tych poziomach powoli dokupuję (choć H. to nadal mała pozycja w moim portfelu 6015 szt. - pierwsze zakupy w lutym 2025). Ważne jest czy i jak szybko spółka będzie w stanie skalować biznes. Na plus zarząd z dużym doświadczeniem w branży (konkretnie 1/2 zarządu). Na minus bardzo konkurencyjny segment rynku. Do tej pory nie było żadnych mierzalnych czynników, które wspierałyby kurs (nadzieja jest mało mierzalna). Sprzedaż zaczęła się w lipcu, więc w listopadzie będziemy mieć pierwsze konkretne dane do analizy za kwartał już z jakąś sprzedażą. Gdzie zmierza spółka będziemy wiedzieli po kolejnych 2-3 kwartałach. Z 12 spółek, które mam obecnie w portfelu, jest to jedna z 2, które są notowane na NC lub GPW. Więc ja zdecydowanie widzę potencjał. Czy ten potencjał przełoży się na wyniki/wzrost kursu okaże się w ciągu 2-3 kwartałów.
  • Re: Jakim cudem. Autor: ~Espaniol [150.254.196.*]
    A ja znów wrócę do marketingu, promocji itd. W dzisiejszych czasach to ma największe znaczenie - internet, zasięgi itd. To przyciąga potencjalnych nowych klientów, sponsorów, aukcjonariuszy itd. Spójrzmy na proste statystyki:

Ilość obserwujących na Facebooku: 367, najnowszy post/zdjęcia na stronie (14.10), polubiła 1 osoba. 1 opinia, jeśli chodzi o ocenę marki, pod którą są dwie rekacje - prawidziwy ogień...
    Ilość obserwujacych na instagramie: 484, najnowszy post/zdjęcie na stronie, odnośnie konkorsu, polubiło, czy tam dało serduszko 58 osób.

I to są jedynie dwie platformy do których mają odnośniki na swojej oficjalnej stronie. Gdzie Tik-Tok (rolki, konkursy do pokazania co udało się zrobić innym stylistkom ich żelami)? Youtube (przykłady z realizacji jakiś stylizacji)? itd.

Na pokaz w Krakowie, który już 20.10.2025, w dalszym ciągu są dostępne bilety - gdyby to była tak super hiper eksluzywna marka z potencjałem, nie powinno być wolnych miejsc. Skorzystajcie sobie dodatkowo ze stron, które analizują ilość wyświetleń danych domen, z urządzeń mobilnych, stacjonarnych itd. to się przerazicie. Myślę, że przysłowiowy warzywniak ma więcej odwiedzin. Strona też niestety nigdzie nie zamieszcza, sama z siebie, ilości wyświetleń. Ciekawe czy zarząd udostępni swoje - oficjalne dane - na prośbę któregoś z tych wybitnych aukcjonariuszy.

Na plus, żeby nie było, że tylko narzekam, są pod opieką Agencji Marketingowej - Prosta Linia, a raczej byli, ponieważ realizowali stworzenie strony.

• Re: Jakim cudem. Autor: ~Planki [46.112.89.*]
    ABM....absolutny brak marketingu.
    Mądrzejsi powiedzą, że po co marketing, to ma być produkt eksluzywny, poczta pantoflowa itd. ;)
  • Re: Jakim cudem. Autor: ~Johny [109.231.55.*]
    Nie chce nikogo z Lukrowanej ekipy straszyć, ale jak nie pojawi sie tu żadne poważne ESPI ktore konkretnie wyniesie kurs do góry na min. 3 zł, TO WAS TU ZJEDZĄ na tym szacownym forum Bankier.pl
    Nie no spokojnie, zaraz będzie argument że spółka za 2-3 lata się zwróci, w lipcu czy tam kiedy jak był "drugi boom" to był rok czasu, potem sukcesywnie ze spadkiem kursu, zdanie na temat zwrotu i rozwoju zmieniał się na 2, 3 lata, pewnie zaraz będą sformułowania, że za kilka lat ;)
  • Re: Jakim cudem. Autor: ~on [31.0.54.*]
    Panowie flustraci? Pyt retoryczne.
  • Re: Jakim cudem. Autor: ~Staszek [5.146.248.*]
    Przeczytaj artykul, do ktorego link jest pod watkiem 'timming'. Przyznam, ze zmienil moj poglad na perspektywy spolki choc oczywiscie to czy spolka bedzie potrafila wykorzystac obecna sytuacje to juz inna sprawa.
    Pisalem to juz duzo wczesniej, ze spolka jest na etapie, gdy twarde dane musza potwierdzic wycene spolki. Same perspektywy juz nie wystarcza. Zakladalem, ze sprzedaz w 3 kwartale byla slaba ( przynajmniej w tym sensie, ze wycena znaczaco odbiega od fundamentow) i to potwierdzaloby sie w zachowaniu kursu. Eventy, jak ten zaplanowany w pazdzierniku, wpisuja sie w ich strategie marketingowa, gdzie ich bezposrednim klientem jest salon beauty lub hurtownia specjalistyczna (a wiec klient branzowy). Budowa takiej bazy klientow moze jednak potrwac jeszcze dlugo. Jezeli jednak ich produkt okaze sie lepszy od innych i cenowo atrakcyjny to ten pomysl ma sens. Tylko, ze niestety troche czasu to zajmie ( i pytanie, czy sa w stanie sprzedawac w takiej formule kilkanascie tysiecy lakierow i innych produktow miesiecznie) Konkurencja tez pewnie nie spi. Ciekawi mnie, jak postepuje sprawa z certyfikacja grafenu, bo jakos cicho o tym. Obecna wycena spolki, wydaje mi sie byc wciaz jeszcze zawyzona, trzeba przy tym liczyc sie z zamrozeniem kapitalu na dluzszy czas. Moim zdaniem, lepiej poczekac na jakies konkretne informacje i konkretne dane.
    Btw czy ktos zagladal na strone semilac.pl. Nie wiadomo czy to nie ich seria ( easy off) wyznaczy nowe trendy w tym segmencie kosmetykow.
    Jeszcze jedna dygresja. Jednym z punktow poniedzialkowej prezentacji jest 'grafen- co to jest i zastosowanie w kosmetyce'. Ciekawe, czy w pakiecie upominkowym beda probki produktow z grafenem. Moze uczestnicy tej prezentacji stana sie jednoczesnie 'grupa testowa' :))
  • Re: Jakim cudem. Autor: ~TTmar [31.0.58.*]
    27.10 kolejna prezentacja, tym razem w rbs kosmetik
    Wyglada, ze tej szansy nie mozna przegapic. Takie prezentacje powinny odbywac sie przynajmniej raz w tygodniu do konca roku. Lepszego momentu nie bedzie. Mam nadzieje, ze spolka jest przygotowana na ewentualny skokowy wzrost sprzedazy.
  • Re: Jakim cudem. Autor: ~TTmar [31.0.58.*]
    Easy off - do 12 dni :)
    Czyli, że bez TPO nie potrafią już zrobić trwałych lakierow?
  • Re: Jakim cudem. Autor: ~Aaa [37.30.32.*]
    Na gowork polecam poczytac o funduszu do ktorego nalezy s.e.m.i.l.a.c....to juz raczj poczatek konca
[x]
HILANDER 0,00% 1,43 2026-05-20 13:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.